Rośliny na balkonie szaleją, bratki ustąpiły miejsca petuniom, generalnie - fioletowo mi, tylko czasu brak na regularne wrzucanie zdjęć do wątku
Dzisiaj zebrałam się w sobie i wygospodarowałam chwilę, bo muszę się z wami podzielić dość świeżymi nabytkami hojowymi, bo inaczej zaraz pogubię nazwy. Już nie mówiąc o przybliżonej dacie ich posadzenia. Dlatego wrzucam do wątku, będzie wiadomo za jakiś czas co padło, a co rośnie. To po kolei:
hoja callistophylla, na razie ani nie pada, ani nie rośnie
hoja sp. Ko Chang Island, dzisiaj ją wyciągnęłam z wody w celu posadzenia i odkryłam, że wyprodukowała listka
hoja sp. Nong Nooch, przyszła do mnie jako jednoliścienna, jak widać też ruszyła w perlicie. Na razie boję się ją przesadzić
hoja sp. Gunung Gading - przez przypadek ukorzeniłam ją "do góry nogami", ale odkryłam to za późno

ruszyła ze wzrostem od samego dołu, na razie też mieszka w keramzycie.
Z innych domowych szaleją skrętniki (na zdjęciu piękna siewka od Justyny po odmianie 'Jan', DS-Rozhdenie Tajfuna i malutki kwiatuszek chirity Tamiana)
A na balkonie, tak jak już wspomniałam, rządzi fiolet!
Mam sporo innych zaległych wieści i zdjęć, ale na dziś wystarczy, lecę pozaglądać do was!