Witam wszystkich, jestem nowa na tym forum i bardzo chciałam Wam podziękować,że zaraziliście mnie pasją do Adenium. Dzięki Wam jestem w posiadaniu kilku sztuk Adenium Obesum, Adenium Arabicum, Adenium Thai Golden Crown oraz Petch Baan Na, oczywiście wysianych samodzielnie.
Jeśli pozwolicie pochwalę się kilkoma z nich.
Pozdrawiam Ola
2-miesięczna sadzonka Adenium Obesum, samoczynnie rozgałęziająca się ( 4 odrosty)

Kolejna 2-miesięczna

</noscript>
Również A.Obesum z wyjątkiem środkowej u dołu( A.Thai Golden Crown, która od początku miała wykształcony tylko 1 liścien i wytworzyła samoczynnie nowy stożek wzrostu lub gałązkę) 2 najsłabsze przycięłam i jedna z nich już pięknie wypuściła 3 nowe gałązki, natomiast druga zaczęła odbudowywać stożek wzrostu więc po raz drugi dostała nożykiem po głowie.

</noscript>

</noscript>
Natomiast tutaj, 2 pierwsze od góry i środkowa po prawej stronie to A.Arabicum ( wysiane 22.06, z czego jedna już samoczynnie się rozkrzewia,jednak na 3 sadzonki tylko 1 wygląda inaczej od Obesum) natomiast pozostałe to A.Thai Petch Baan Na wysiane ok. 17.07( tutaj także przytrafiła się inna-żółta siewka)

</noscript>
Zdjęcia jednak niedokładnie oddają ich wielkość, w rzeczywistości są troszkę większe. najwyższe A.Obesum ma 6 cm, a najgrubsze 1,1 cm.