Grażynko to liczę na dobre plony, robię dużo soków.
Ja dzisiaj sadziłam czarną porzeczkę , już drugi rok z rzędu udało mi się ukorzenić gałązki.
Aniu to zeszłoroczny zakup, kupiłam 5 cebulek, a teraz w biedronce mama kupiła mi ich opakowanie, posadzę na skalniaku.
Moje rabatki coraz więcej pokazują kwiatów, dzisiaj zobaczyłam u jednej cesarskiej korony małe pączki kwiatowe. No i w końcu wykiełkowała moja jedynaczka- żółta korona
renszpaks witam

nowego gościa, miło czytać pochwały, zapraszam ponownie. Forum masz rację jest cudowne, ale pamiętaj uzależnia!!!, na początku człowiek jak ogląda ogrody innych to chciałby mieć wszystkie rośliny u siebie. No i portfel od razu dużo szczuplejszy
Wiolu ja na razie mam tylko takie kolory, pomyślę o żółtych

, ja nie wiedziałam ,że one tak wcześnie zakwitają.
Dzisiejszy poranek przywitał nas porywistym wiatrem, rano miałam duże plany prac w ogrodzie, ale tylko posadziłam porzeczkę , głowę chciało urwać. Po południu na szczęście wiatr się uspokoił, no to ruszyłam

do ostrej pracy, wyplewiłam i zasiliłam nawozem czosnek zimowy, poodkrywałam róże , przycięłam, zasiliłam. Niektóre musiałam przyciąć nisko, chyba jedna nie odbije, jeszcze nie wiem co z moimi szczepionymi na pniu 2 szt. Wyplewiłam 3 rabatki, po niedzieli podsypię kwiatuszkom nawoziku. Teraz przydałby się deszczyk.
A to moje krokusiki botaniczne, zdjęcia robione wczoraj