Witam witam!
U mnie przebiśniegi i pierwsze krokusy kwitną już na dobre, czekamy na pozostałe wczesnowiosenne. Od jakiegoś czasu pogoda w kratkę, jednego dnia słonecznie, a drugiego już pochmurnie i wietrznie. Na szczęście wczoraj wolny dzień idealnie złożył się z w miarę udaną pogodą na porządki działkowe - zeszłoroczne rośliny wycięte i od razu spalone. Jak się człowiek dorwie do działki to nie zna umiaru ;) chciałoby się od razu wszystko zrobić, no ale tak dobrze nie ma. Może weekend będzie słoneczny?
W ubiegłym roku dało się jakoś nie kupić jakiejkolwiek rośliny, za to w tym sezonie chyba nadrabiam z wolna. Korzystając z ubiegłotygodniowego wypadu na koncert do Łodzi nie omieszkałam wędrówki do jednego z marketów - zakupione krzaczki róż i biała porzeczka. A w międzyczasie zamówienie w Lilypol, tylko czekać na rozwój wydarzeń, czyli co z czego wyrośnie

W miarę jedzenia apetyt rośnie i głowa boli, bo gdzie to posadzić ;)
AGNESS miło, że wpadłaś. Hortensje chyba lubią tą moją wilgoć, więc odwdzięczają się okazałymi kwiatami. Tylko jak co roku problem stanowi podparcie ciężkich kwiatostanów, bo po mocniejszych opadach, czy wiatrach, wszystko się pokłada. A zarząd niby coś robi, stwarza pozory.
Mufka witaj! Tak ładnie to wszystko kwitnie i wygląda tylko na fotkach, niech pozory Ciebie nie zmylą ;)
Ewo, tak ta lilia to Flore Pleno. Wdzięczna odmiana, jak dla mnie o niebo lepsza od innych pełnych azjatek (które kiepsko rosną i nie zawsze wykształcają te drugie płatki). U mnie rośnie ona w półcieniu, jeszcze zasłonięta dodatkowo przez świerk i hortensję, ale daje radę i wyrasta wysoko

Polecam.
Trochę zdjęć z ubiegłego sezonu ciąg dalszy - róże cz. I:
Charles Austin (uwielbiam jego barwę):
Graham Thomas
W objęciach malwy ;)
Wśród pachnących towarzyszy
Ena Harkness - polecam tą odmianę, zimuje w moim klimacie bardzo dobrze, ładnie i obficie kwitnie, tylko szkoda, ze raz. Ale wytrzymałość na mróz musi być kosztem czegoś. U mnie jest jeszcze jeden problem, złapała bruzdownicę i trzeba w odpowiednim czasie opryskać aby uratować te cenne pąki kwiatowe.