Jak najlepiej rzucić palenie papierosów - 4cz.(2006-2011)

Sekcja uporządkowana tematycznie. Wątki kwalifikuje tylko Administrator.
Zablokowany
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Re: Jak najlepiej rzucić palenie papierosów - 4cz.(06.10- ...)

Post »

mamba9991 pisze:Liska, ja teraz mieszkam obok paru akademików, jak paliłam, to z kiosku do domu przyniosłam czasem tylko pół paczki. No niestety, tak było. No wiem, czasy trudne, student ma wydatki, fajki drogie, ale, kurna, jak trzeci dzień pod rząd ten sam koleś mnie z fajek "obsępiał", to myślałam: co on, czeka przy oknie, jak do kiosku idę? O mnie mówią : "miękkie serce, twarda d..a" :D :D :D ale kurna, te małolaty sępy mnie denerwują.
Mhm

No to kochana teraz z podniesioną głową pwiesz.. przepraszam, nie palę! :)
z uśmiechami Iza
u liski
mamba9991
1000p
1000p
Od: 13 paź 2008, o 19:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Tak powiem. ale bez "przepraszam'. BO ZA CO??????????????????
Nigdy nie można powiedzieć o ogrodzie - uff, gotowe. I to mnie właśnie zachwyca!!!!!!!!!!
Esteci i łakomczuchy
Esteci i łakomczuchy cz.2- aktualna
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49

Post »

Jak paliłam miałam taką sąsiadkę, przychodziła do mnie kilka razy dziennie, oczywiście przychodziła bez fajek a ja ją częstowałam .
Minął właśnie rok jak nie palę i sąsiadka była zaledwie tylko kilka razy :roll:

Teraz to wiem przychodziła tylko po papierosy :?
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

mamba9991 pisze:Tak powiem. ale bez "przepraszam'. BO ZA CO??????????????????

Masz rację :)
ale się uśmiałam hihihi
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
Danutka55
1000p
1000p
Od: 5 lut 2009, o 17:36
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dzisiaj mija drugi miesiąc jak nie palę :tan Jestem z siebie bardzo dumna,bo byłam przypadkiem beznadziejnym ;:223 a jednak jak do tej pory udaje mi się nie palić.I coraz częściej zdarza się,że przez cały dzień ani raz nie pomyślę o papierosie.Widzę też,że i portfel wyraźnie przytył ;:108
Pozdrawiam serdecznie.Danuta.
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jesteś dzielna! A ja jestem z Ciebie dumna! Etap dobry! Walka z nałogiem w toku, bo bitwa wygrana, ale wojna trwa!
Miej się na baczności, bo wróg czuwa!
Pamiętaj, żeby nie wpaść w próżność, że już dałaś radę i przecież jak zapalisz jednego, to nic takiego!
Ten etap przed Tobą jeszcze wiele miesięcy, albo nawet lat!
Ale wierzę, że będziesz twarda! ;:138 ;:138 ;:138
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Po 2 miesiącach wroga już nie ma.. zostało tylko przyzwyczajenie..

trzymam kciuki!
z uśmiechami Iza
u liski
mamba9991
1000p
1000p

Post »

danutastachurska1 pisze:Dzisiaj mija drugi miesiąc jak nie palę :tan Jestem z siebie bardzo dumna,bo byłam przypadkiem beznadziejnym ;:223 a jednak jak do tej pory udaje mi się nie palić.I coraz częściej zdarza się,że przez cały dzień ani raz nie pomyślę o papierosie.Widzę też,że i portfel wyraźnie przytył ;:108
Gratuluję ogromnie, to znaczy, ze BEZNADZIEJNY PRZYPADEK było nieodpowiednim określeniem :D

Takie jedno spostrzeżenie - dotąd było tak, ze ... może opiszę scenkę: przychodzę na działkę, plan działań opracowany, to przebieramy się i zaczynamy i ... no dobra, tak od razu? Najpierw było, że siadam i patrzę, PALĘ, potem mówię: no, dobra, to do roboty. Teraz przychodzę i jakoś się do roboty 5 razy dłużej zabieram. Albo kawa (z racji niepalenia sama się wykluczyła, słodkości do kawy mi nie smakują), jak jest przerwa w pracy, to co robić?

E-fajek mi się zużył (baterie) i wiecie, szkoda kasy na nowego, to było dobre, zeby łazenie po ścianach zlikwidować, a teraz - po tylu postach w tym wątku.... głupio by było nowego kupować.

Pewnie minie długi czas, zanim zauważę, ze cały świat bez fajek lepiej smakuje. Na razie jest apatia i złość (ze się człowiek w ogóle w te papierosy pakował).
Nigdy nie można powiedzieć o ogrodzie - uff, gotowe. I to mnie właśnie zachwyca!!!!!!!!!!
Esteci i łakomczuchy
ganio4
1000p
1000p
Od: 11 maja 2009, o 09:27

Post »

Mamba, czekałam na to od pierwszych twoich postów. Gratuluję i pamiętaj, jeżeli naprawdę będzie ciężko to akupunktura pomoże ci fizycznie, bo psychikę już (chyba?) pokonałaś.
Kasia
Awatar użytkownika
Izula
200p
200p
Od: 12 cze 2008, o 18:45

Post »

Witam Was serdecznie. Ja rzucam palenie od 5 dni :? to znaczy ograniczyłam z 20szt. na dobę do 5szt. i jest to juz mój WIELKI sukces ponieważ papieros trwał przy mnie w każdej chwili mojego życia .... przy porannej kawie, przy sprzątaniu, w chorobie, w smutku, w radości - trwał przy mnie jak najwierniejszy przyjaciel :shock: bez którego nie potrafiłam i nie chciałam żyć ! Dziś świadomie mówię TAK chcę rzucić jednak podświadomie wciąż nie jestem tego pewna :( Brakuje mi tego czegoś. Szarpię się z myślami .... ale wiem że skoro potrafiłam tak bardzo ograniczyć to mogę też całkiem zrezygnować .... Wspomagam się plastrami i przyznam szczerze że nie czuję głodu nikotynowego - ale nie jestem jeszcze w stanie tak całkiem przestać, mam nadzieję że małymi kroczkami dojdę do celu :heja

Mam jeszcze pytanie czy czytał ktoś książkę A.CARR "Jak skutecznie rzucić palenie" :?:
Jeśli tak jakie są Wasze opinie na ten temat ? Czy w jakiś sposób pomogła Wam?

Całego wątku nie czytałam więc przepraszam za pytania które może już tu były .... :oops:
Pozdrawiam ciepło :D
mamba9991
1000p
1000p

Post »

ganio4 pisze:Mamba, czekałam na to od pierwszych twoich postów. Gratuluję i pamiętaj, jeżeli naprawdę będzie ciężko to akupunktura pomoże ci fizycznie, bo psychikę już (chyba?) pokonałaś.
Tak, pewnie skorzystam, jeszcze nie byłam. Chyba ważne, żeby wielu ludziom oznajmić, że się rzuca, wtedy (w początkowej fazie) ma się kontrolę otoczenia (w przypadku postów na forum otoczenie jest wirtualne, ale zawsze). Na początku wcale nie ma tej pewności, że naprawdę się rzuca, taka kokieteria, jak przy tekstach: "nie, dziękuję, odchudzam się" i czekanie, aż ktoś spyta: "z czego?". Rzucasz palenie, no coś ty, TY???????STARA PALACZKA???????? Fajnie tak wychodzić na bohatera wśród znajomych, ale to kicha, duma mija w samotności, wtedy mi ten "e" pomagał, teraz, bez wspomagacza, ciężko jest. Chociaż na końcu "paliłam" samą parę wodną.

Plastrów nie przykleję, bo to o tego sztacha chodzi, o sam gest, "połaskotanie" gardła, nie nikotynę. Ha, w sumie plastry są odwrotnością "e" - dostarczają nikotynę, niwelują odruch.
No cóż, nie poszłam tą drogą, teraz trzeba się skupić na utrzymaniu efektu, a jeśli akupunktura pomoże zwalczyć i ten odruch, to będzie naprawdę ok, i to wielkimi literami OK.

Może nawet będę z siebie dumna :oops:
Esteci i łakomczuchy
Awatar użytkownika
karpek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2008, o 11:21

Post »

Ja mam parę swoich uwag dla Izy (Izula). Mamby - po prośbie, na siłę i na zastraszenie - przekonać jak widzę jeszcze się nie udało, ale próbować dalej trzeba i myślę, że wszystko jest na dobrej drodze.

Świetnie, że ograniczyłaś swoje palenie do 5 sztuk. Ja właściwie także od tego zaczynałem. Jednak muszę Cię przestrzec - na dłuższą metę to jest niewykonalne, nie do utrzymania i prowadzi do powrotu do całej paczki. Tak było w moim przypadku - także innych - piszemy o tym w tym wątku.
Czekanie z niecierpliwością na wyznaczoną godzinę by zapalić kolejnego peta, prowadzi w końcu do tego że "jeden więcej mi nie zaszkodzi". Po ok. 2 tygodniach wracamy do całej paczki.
Wiem, że mnie osobiście dzisiaj jest łatwo to mówić, ale rzucenie palenia nie jest znowu takie trudne. Silna wola jest nieodzowna. Masz wielką szansę skończyć z nałogiem, czuję to !
Książkę o podobnym tytule (nie pamiętam autora) "dostałem wirtualnie" od Liski. Oczywiście jak najbardziej - warto przeczytać. Opisuje "psychologię palenia" i jak to zakończyć. Nie doczytałem jej do końca (zabrakło troszeczkę, kilka rozdziałów). A rzuciłem po ok. roku od jej przeczytania, ale wtedy już byłem gotowy. Czego Tobie i reszcie życzę od razu, jak najszybciej.
Niepalący już 8 miesięcy.
"Wesoła myśl jest niczym wiosna. Otwiera pąki natury ludzkiej" - Jean-Paul Sartre
Pozdrawiam - Janusz K.
Moja zielona ścianka, Storczykowe początki karpka,
Awatar użytkownika
Józef
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2006, o 12:11
Kontakt:

Post »

witam...dawno nic nie pisałem bo i chwalić się nie mam czym...czytam na bieżąco wszystkie posty w wątku..półtora roku temu pochwaliłem się że "dobrym" sposobem jest ostry rozległy zawał serca..nie paliłem jakiś czas..potem zaczęło się od jednego,dwóch,trzech..a potem tak jak pisze Janusz..nie da się ograniczyć..wróciłem do baaaardzo dużo! nawet zawał poszedł w zapomnienie..mojemu kardiologowi mówię że palę..kilka szt na dzień...żeby on wiedział ile to jest te kilka to pewnie wyrzuciłby mnie z gabinetu..ale chciałbym się tego pozbyć..
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49

Post »

Jak już pisałam wcześniej, nie palę już rok :lol: ale tęsknię za tym i zazdroszczę innym że palą :oops:
Ale też wiem na 100 % że nigdy przenigdy nie wrócę do tego ohydnego nałogu :evil:

Pozdrowienia dla wszystkich i niepalących i tych co nadal palą ;:196
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie zazdrośc Jola nie ma czego..

nałogu???? z którym trudno zerwać????
czego tu zazdrościć/???
z uśmiechami Iza
u liski
Zablokowany

Wróć do „WSZYSTKO o... Bazy wiedzy użytecznej”