Mój kochany ogród...

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Katarynka
500p
500p
Od: 1 kwie 2009, o 14:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój kochany ogród...

Post »

;:4 Witajcie Kochane!

Oczywiście jak zwykle nie zdążyłam porobić fotek, a postanowiłam w tym nowym roku nie narzekać na brak czasu... jak zwykle nic z tego... :oops: może jutro??

Ewuniu! Dziękuję bardzo... mam więcej tych fotek, ale wiesz.... ten nasz czas... ;:223

Lalciu! Serdeczne dzięki, takie słówka motywują do dalszych działań!

Listko! Kocham te psiaki, nawet mam w planie zakupić żonkę mojemu Cezarkowi, tylko jeszcze nie mieszkam w naszym wymarzonym małym domku na wsi, więc nie chcę na dwa pokoje w bloku brać dwóch takich misiaków... ale kiedyś... ;:108.
Jeśli chodzi o te szkice, to są to portrety mojego synka ze mną rysowane przez szwagierkę...ma talent dziewczyna...
A róże uwielbiam, ale dopiero uczę się z nimi postępować... no i przede wszystkim lubę te pnące...

Kasiu! Dziękuję Ci bardzo! Dopiero to wszystko nabierze wyglądu za parę lat... ale muszę się przyznać, że to raczej intuicyjne nasadzenia, bo ja myślę dopiero jak posadzę ;:112
Uwielbiam iglaki, ale byłam w dorosłym ogrodzie w którym były prawie tylko one...w środku lata i powiem Ci .. brakowalo mi strasznie kolorów kwiatów... u mnie na 100% musi być wymieszane wszystko... ogród w którym nie ma kwiatów jest smutny...choć są tysiące odmian iglaczków.
A za drewutnię to pokłony należą się mojemu Tacie ;:180 , i trochę jestem na siebie zła, bo nie zdążyłam przed zimą ułożyć całego drewna...ale co się odwlecze....
O sąsiadach to ja też mam swoje zdanie... no ale cóż - wszystko piękne być nie może... :?

Pozdrawiam zimowo!

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Zdjęcia są z lutego 2009r.
Katarzyna, zapraszam
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41

Post »

Witaj Kasiu!

Mieszkasz w w przepięknym miejscu, tak blisko natury, że możesz podglądać
życie zwierzat. Ogród też masz bardzo ładny. Piękna kolekcja piwonii.
Mnie zauroczyły Twoje róże. Masz bardzo dużo różnorodnych
bylin.
O wspaniałych owocach nie wspominam bo na samą myśl cieknie ślinka.
Awatar użytkownika
Katarynka
500p
500p

Post »

:D Goryczko, dziękuję... sęk w tym, że jeszcze nie mieszkam... ale dążę do tego. Do owocków też już tęsknię...
Katarzyna, zapraszam
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kasiu ;:167 popodziwiałam Twój ogród w szacie zimowej i mojego - Twojego pupilka też ... ależ on słodki ;:138 ;:138 ;:138

Dla Ciebie kwiatuszek z mojego ogródeczka ;:196

Obrazek
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
kasia_rom
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 12:32

Post »

Kasiu!
Masz rację. Same iglaki wyglądałyby smutno.Też dosadzam pomiędzy różne krzewy liściaste. Staram się ;:224 pomyśleć zanim coś posadzę , żeby potem nie przesadzać, ale wiadomo jak to wychodzi :wink: Czasem przesuwam cos o parę centymetrów ;:223
U ciebie , pisałaś , jest dobra ziemia, u mnie słabiutka, posadzilam więc sporo berberysów, myślę o jałowcach.
Kasiu, a Twoje tuje szmaragdy co ile cm posadziłaś? Ja mam co 50 czy to nie za gęsto?

Układanie drewna dokończyć można póżniej , czy ono będzie slużyło za opał? Jakie będziecie mieć ogrzewanie?
Awatar użytkownika
Katarynka
500p
500p

Post »

:D Hej, hej!

Halinko! Dziękuję za przesłaną wiosnę ;:196

Kasiu! Ja też zawsze się "staram myśleć" jak sadzę... ale to mi kiepsko wychodzi :;230
Moje szmaragdy też sadziłam co 50 cm. Z tyły za domem mam inny gatunek... jakiś mieszaniec szmaragda z mocno rozgałęziającą się odmianą, ale nie wiem jaką... wrócę kiedyś do dziewczyny, która mi je sprzedawała i zapytam... i te sadziłam co 80 cm... no zobaczymy, bo one rosną o wiele wolniej niż szmaragdy.
Drewno mam różne, część z powycinanych starych drzew, a część z rozbiórki dachu, podłóg i innych gratów ze starego domku, będę sukcesywnie spalać w kominku i na ognisku, bo piec chcę kupić taki z podajnikiem z tym, że i z taką dodatkowa komorą do spalania drewna.

Pozdrawiam cieplutko!! ;:3
Katarzyna, zapraszam
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

ooo, mowa o piecach - bardzo mnie interesuje ten temat :D, a jakiej firmy chcesz kupić ?
nie mogłam się napatrzeć na te fotki z psiurą... ale on fajny :)
Awatar użytkownika
Katarynka
500p
500p

Post »

Ewuniu! Jeszcze dokładnie nie wiem jakiej firmy...mój M. patrzy na to, żeby był mocny i żeliwny takie wydają się być te z Zębca, a mnie podoba się taki ze Stąporkowa ( :;230 ale mam wybrańca!). Ważne, żeby była także dodatkowa komora do spalania drewna, która byłaby do wykorzystania i w momencie gdy zabraknie prądu i kiedy zabraknie mi groszku. Chcę z podajnikiem, bo skoro już ktoś coś takiego wymyślił, to chyba dla ułatwienia życia, a niestety nikt z nas nie jest coraz młodszy... więc z podajnikiem i z dodatkową komorą to już postanowione, a jaka firma to zobaczymy... oprócz tego moim marzeniem jest mieć kominek w saloniku, więc drewienko mi się przyda... ;:109

U nas dziś sypie gęsty mokry śnieg, ale to chyba tak w całym kraju, a mój Cezarek nie umiał wczoraj chodzić po tej tafli zamarzniętego śniegu, aż bałam się o jego łapy, brrrrr.... a chciałam popstrykać nowe fotki zimowe... chyba muszę z tym zaczekać... wczoraj się nie dało wszędzie lód, lód, lód... ;:110
Katarzyna, zapraszam
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dzięki Kasiu ;:196 , my tez szukamy takiego, w którym oprócz paliwa stałego będzie można palić drewnem (jako paliwem podstawowym) , dasz znać (np na PW) na co się zdecydowaliście ?
Awatar użytkownika
Katarynka
500p
500p

Post »

:D Ewuniu! Dam znać, z tym, że zakup pewnie zrobimy gdzieś dopiero wiosną... o ile nie później :roll:
Katarzyna, zapraszam
Awatar użytkownika
Katarynka
500p
500p

Post »

:tan Udało mi się zrobić zimowe fotki, ale oświetlenie przed zmrokiem...

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Katarzyna, zapraszam
Awatar użytkownika
Katarynka
500p
500p

Post »

Katarzyna, zapraszam
Awatar użytkownika
Katarynka
500p
500p

Post »

Katarzyna, zapraszam
Awatar użytkownika
Katarynka
500p
500p

Post »

Obrazek Obrazek Obrazek
Katarzyna, zapraszam
Awatar użytkownika
MagdaMisia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 mar 2009, o 20:39

Post »

Piękna zima Kasieńko, fotki cudowne... piechu się wyszalał pewnie i spał jak aniołek... brzoza wygląd przecudnie... :wit
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”