Leśny ogród Moni68 cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Moniko coś mnie ciągnie do Twojego ogrodu .Piękne kwiaty .Na 2 zdjęciu ta różowa to tygrysówka?
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj, Geniu :D Bardzo się cieszę, że do mnie zaglądasz :)
Tak, to tygrysówka. Bardzo lubię te kwiaty, mimo bardzo krótkiego kwitnięcia. Jednak mam mieszane uczucia- prawdopodobnie za późno posadziłam, bo około 15 maja- bardzo późno zawiązały pąki i większość nie zdążyła ich rozwinąć. Zrobiło się za zimno i ponuro. W tym roku posadzę znacznie wcześniej, może będzie lepiej :)
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
kryska
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 kwie 2007, o 00:13

Post »

Moniko, aż Ci zazdroszczę :oops: . Może nie kwiatów, które są piękne ale tych drzew. Na pewno jest z nimi trochę kłopotu., opadłe liście i gałęzie do sprzątania ale myślę, że masz mniej chwastów do wyrywania. Czy się mylę?
Życie jak krajobraz, ciągle się zmienia.
Zapraszam do odwiedzania moich wątków - kryska
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krysko, dopiero dzięki Twojemu pytaniu zaczęłam się nad tym zastanawiać...rzeczywiście chwastów nie mam tak dużo...Myślisz, że to z powodu drzew?
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
inag1
500p
500p
Od: 1 lis 2007, o 14:42

Post »

Moniko,znowu pobiegałam po Twoim ogrodzie.Lubię tu zaglądać ,bo to taki nietypowy ogród i w dodatku przepiękny.
Ładny rozwar i tygrysówka,nie mówiąc już o liliowcach,bo to moje ulubione kwiaty. :P
Awatar użytkownika
kryska
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 kwie 2007, o 00:13

Post »

Monia68 pisze:Krysko, dopiero dzięki Twojemu pytaniu zaczęłam się nad tym zastanawiać...rzeczywiście chwastów nie mam tak dużo...Myślisz, że to z powodu drzew?
Myślę, że to z powodu ściółki, którą dają drzewa, liście i igliwie. A ja ciągle u siebie ściółkę i sciółkóję. Wystarcza to na sezon a potem od nowa.
Życie jak krajobraz, ciągle się zmienia.
Zapraszam do odwiedzania moich wątków - kryska
Awatar użytkownika
Jadzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 cze 2008, o 17:39

Post »

Moniu jak wypatrzysz gdzieś na allegro eukomisy w innych kolorach to daj proszę znaka :lol:
Obrazek Tygrysówka piękna :shock: kolor przepiękny szkoda ,że kwitnie tylko jeden dzień , ale i tak warto ją mieć . Ja mam przewagę żółtych :lol:
Awatar użytkownika
kasjana
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 14 gru 2008, o 17:18

Post »

Witaj Moniko
Fajnie,że zaglądasz do mojego ogródka. Tylko,że ja nie mogę jeszcze pochwalić się takimi roślinkami co ty ( mam je w planach). Lubię twój ogródek, czekam na wiosnę.
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kochane, bardzo się cieszę, że zaglądacie do mnie :D :D

Ino, dziękuję :D Na razie mam cztery liliowce, z czego tylko te dwa pokazane zakwitły. To były malutkie sadzonki, liczę, że w tym roku będę się już cieszyć ich kwiatami. Pod wpływem Waszych pięknych kolekcji zamówiłam kilkanaście odmian :lol: Wiosną pojawi się u mnie sporo liliowców i lilii :lol:

Jadziu kochana, na allegro w ogóle nie bywam :lol: Poproszę jednak przyjaciółkę, żeby wypatrywała. Swoje cebulowe kupuję wyłącznie w moim ogrodniczym- lada moment zacznie się w nim ruch, więc będę zaglądać codziennie. Szczęśliwym zbiegiem okoliczności znajduje się 150 m od przedszkola mojego synka :lol: :lol: Jeśli będą inne kolory, kupię dla Ciebie :)
Żółte tygrysówki nie zdążyły u mnie zakwitnąć :lol:

Krysko, ściółkuję korą, bo nie cierpię igliwia. Zawsze mi się wydaje, że przez nie jest straszny bałagan.

Aniu, bardzo mi się podoba Twój ogród :D Roślin przybędzie Ci bardzo szybko- pomyśl, że pięć lat temu miałam tylko las...
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
LaPasion
100p
100p
Od: 13 mar 2007, o 06:48

Post »

Monia68 pisze:

Obrazek
moje marzenie :) piękny :)

Ślicznie u Ciebie w ogrodzie :)
Nazwa Gatunkowa: Magdziorek
Rząd : Leniwce ;)
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję, Magdo, i zapraszam częściej :D
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Patrząc na zdjęcia lilii i liliowców wyobrażam sobie jak będzie pięknie w tym roku u Ciebie. Tak duże i kolorowe kwiaty robię niesamowite wrażenie wśród zieleni lasu.
Awatar użytkownika
martaw
200p
200p
Od: 20 wrz 2007, o 10:41
Kontakt:

Post »

Wciąż podziwiam Twój ogród i Ciebie, bo wiem ile pracy wymaga poskromienie lasu...
Moniko... (ostrzegałam, że będę Cię męczyć pytaniami :)), pisałaś, że nie masz ślimaków, bo nie lubią igliwia, a ja myślałam, że to one wyjadły mi aksamitki i nasturcje :(. Wszystko, co pęknie wzeszło było systematycznie wyżerane. Też mam pełno igliwia z sosen a ślimaka widziałam przez cały sezon tylko jednego... A może to koty?... też podobno skubią zielone, a często odwiedzają mój ogród. Co o tym myślisz?
Pozdrawiam, Marta
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj, Marto :) Dziękuję za miłe słowa :)
Szczerze mówiąc nie mam pojęcia...może odpowie na to pytanie ktoś, kto wie coś bliższego o kotach. Jeśli nie masz ślimaków, to może inny szkodnik podjada...radzę Ci regularnie stosować oprysk owadofosem, jest naprawdę skuteczny, wżerów na roślinach nie mam.
Kiedyś nie było mnie przez parę godzin w domu i na jednym z rozchodników pojawiły się małe czarne robale- przez ten czas zdążyły prawie całą roślinę zjeść. Na szczęście owadofos w kulka minut sobie z nimi poradził. Od tego czasu pryskam cały ogród co trzy tygodnie.
AFRYKA
Mój ogród.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”