Ciekawe, skąd pan Przemek wziął nazwę Chopichon

Zdjęcia są tylko takie i innych raczej nie będzie, bo daleko ale dla ułatwienia mam koncepcję
 Zdjęcia są tylko takie i innych raczej nie będzie, bo daleko ale dla ułatwienia mam koncepcję  

ma inne liście od pozostałych bardziej ciemne i jest już dość wysoka ok.1.5m
  ma inne liście od pozostałych bardziej ciemne i jest już dość wysoka ok.1.5m  
   Pachnąca
  Pachnąca 

Czy ta róża kwitnie raz?
 Czy ta róża kwitnie raz?
 , a ja próbowałam coś po angielsku wydedukować
 , a ja próbowałam coś po angielsku wydedukować  
 lelumpolelum pisze:Oliwko, tutaj jest sporo o brązowych pędach
http://www.roses.webhost.pl/2009/08/rosa-majalis-plena/
a znajduję je w sąsiednich wioskach
Mario, Twoja przepiękna róża przypomina mi na tym zdjęciu "Maidens Blush", Oliwka ją ma, więc potwierdzi albo nieCzy ta róża kwitnie raz?
 . Szukając jej w ten sposób poprawniejszy jest po prostu więcej materiałów i zdjęć. I te potwierdzają zarówno czerwone pędy jak i ten charakterystyczny środek (spłaszczony kopiec)  przypominający nierozwinięte jeszcze kwiaty kamelii czy malwy . Jej matka Rosa cinnamomea (o kwiatach pojedyńczych ) to jedna z niewielu róż ze słowiańskim pochodzeniem.
 . Szukając jej w ten sposób poprawniejszy jest po prostu więcej materiałów i zdjęć. I te potwierdzają zarówno czerwone pędy jak i ten charakterystyczny środek (spłaszczony kopiec)  przypominający nierozwinięte jeszcze kwiaty kamelii czy malwy . Jej matka Rosa cinnamomea (o kwiatach pojedyńczych ) to jedna z niewielu róż ze słowiańskim pochodzeniem. .
.