Moje róże i nie tylko

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje róże i nie tylko

Post »

Aniu, piękny okaz Elfe ;:215
Ciekawa jestem jakie odmiany piennych zamówiłaś? I na dodatek 10 sztuk ;:224 Jak to wszystko zakwitnie to widok w czerwcu będzie nieziemski :D
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

[bElizabetka][/b] Elu Elfe to mocna dziewucha, może trzeba było jej dać szansę, ja kilka róż za szybko wyrzuciłam a potem okazało się że żyły- ale co tam okazja do zakupów :heja

Zuzia111 Zuziu z tym sianiem to u mnie tez na bakier, jakoś nie mam cierpliwości ale zawsze startuję z zakupami i tak część w ogóle nie wysieję, ach! Miałam niby czerwoną aksamitkę ale czy ona czerwona? niby tak ale nie taka soczysta czerwień, być może są one odmiany.

[bJAKUCH][/b] Jadziu zakupów fakt sporo, przesadzam ale one same wchodzą do koszyczka, nasion warzyw nieco zamówiłam u Benex i coś tam jeszcze ;:303 ten miniony sezon to kicha u mnie, nawet szczerze mówiąc to i fotek nie mam, byłam zrezygnowana i wściekła pogoda, wtedy kiedy było trzeba podlewać to awaria na działkach, potem ulewy i wiatry swoje zrobiły ale obecny sezon musi być super, nie ma innej opcji ;:167 Nieco różyc zamówiłam a jak, gdzie ich wsadzę nie wiem.
Miło, że wpadłaś ;:196

[Maska/b] Marysiu koniecznie dokup warto ja mieć, choć może nieraz pomarudzić, wybaczam ten kaprys.

dorotka350 Dorotko zaszalałam choć w tym sezonie byłam bliska zakończyć moja przygodę z ogródkiem, te zmiany pogody dobijają ale my twarde zawodniczki jak anioły upadamy i szybko się podnosimy, tak trzeba ;:306
Chciejstwa było więcej ale szlaban tylko tyle:

Scarlet Meillandecor - pienna
PEACE (GLORIA DEI) - pienna
DOUBLE DELIGHT - pienna

EWENEMENT x2 pienna

ENA HARKNESS pienna

THE FAIRY & RED FAIRY x 2
AMBER QUEEN pienny
Oranges&Lemons pienny x 2
LAVAGLUT pienna

Zmieniałam hasło do poczty i coś kliknęłam i kicha, nie mogę sprawdzić, czekam na syna ale będzie "kłapał"

Nieco wspomnień

Astrid Gräfin von Hardenberg Jak piękna tak kapryśna

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Benjamin Britten Cudny kolor, zapach można skojarzyć z miniaturą piwonii

Obrazek

Leonardo de Vinci skradł moje ;:167

Obrazek
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Aniu niestety dałam jej szansę i w ogóle jej nawet nie ruszałam. Jedynie to dziczki wyrosły z podkładki a to znaczy amen.
Jak będę miała okazję to sobie kupię ale na razie wzięło mnie na "kilka" traw. :wink:

Widzę, że skupiłaś się głównie na różach piennych. :D
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu widzę, że zaszalałaś z różami :) Leonardo faktycznie piękny u mnie też zagości :) ale te czerwone również maja taki krwisty kolorek :) aż miło popatrzeć :)
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Aniu..dużo u ciebie tych piennych, gdzie ty je sadzisz. :?: . Podpowiedz niekumatej ;:306 . Ja zawsze kojarzyłam pergole, u mnie taka tylko jedna. Bardzo podobają mi się róże pnące, na obecną chwilę u mnie tylko jedna. Przy płotkach , murkach odpada bo za niskie. Teraz będę główkować gdzie by jeszcze takowe posadzić. ;:219
Awatar użytkownika
mimoza55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2014, o 20:14

Post »

Aniu, oglądam u Ciebie różę Puccini, jest bardzo podobna do Balleriny i teraz mam dylemat , którą kupić , ale wyczytałam że
Puccini to synuś Balleriny i Robin Hood) tylko zastanawiam sie czy którąś z tych róż da się poprowadzić jako okrywową ;:168
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Aniu ;:196
prześliczna jest ta Twoja Elfie. ;:138 ;:138 ;:138
I chociaż bardzo mi się podoba, to już jej nie kupię.
Tylko u Ciebie ma dobry klimat i papu i może tak pięknie wyglądać.
Też się zastanawiam, jak i gdzie posadzisz tyle róż "na kiju". :shock:
I jak je będziesz zabezpieczać na zimę ?
Czasami też mi chodził taki pomysł, by posadzić taką różę i potraktować ją jako coś na jeden sezon.
Miałam już kilka takich róż .
Najdłużej 3 sezony przetrwała The Fairy, dwa sezony miałam Fresie i nawet jednej zimy nie
przeżyła Leonardo da Winci.
Po tych doświadczeniach dałam spokój.
Jednak czasami nachodzi mnie ochota na taką wysoko zaszczepioną z długimi spływającymi pędami. ;:170
Ale chętnie poczekam na kwitnienie Twoich.
:wit
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Elizabetka Elu tak jakoś tęskniłamza różami na pniu, mam jeszcze jedną która mi się uchowała

Obrazek

Róże pienne są bardzo wrażliwe i jak przechowa sie je przez zimę to wiosenne przymrozki szczególnie "zimna Zośka" da po łbie - w ten sposób straciłam swoje wcześniejsze. Mam nadzieję, że uda mi się ochronić nowe nabytki i powiększyć kolekcję - a co mi zależy, marzenie dobra rzecz ;:306

maniolek Mariuszku tak naprawdę to każda róża ma to coś i dlatego nas tak kuszą

Obrazek

Zuzia111 Zuzia pienne chcę posadzić w szpaler, nie wiem jeszcze jak i gdzie ale będę dedukować. Pnące na płotach, ogrodzeniach można nawet piękniej kwitną jak gałązki rozłożyć w poziomie lub kulkować - koniec gałązki przymocować do dołu, zrobisz taką spódniczkę. Daj wyszukiwarce kulkowanie na forum i tam zobaczysz jaki prosty sposób a czasem i skuteczny aby zmusić różę do kwitnienia.

Obrazek

Obrazek

mimoza55 Wandziu Balerina i Puccini jak widzsz to prawie te same róży, bezkolcowe, łatwo się kulkują, gałązki wiotkie - powinny sprawdzić się jako okrywowe. Moja Puccini bez podcinania wygląda na tle innych:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ignis05 Krysiu mam nadzieję, że nieco pocieszę się piennymi, zapraszam na kwitnienie

Henri Marin - przepięknie pachnie, cudnie kwitnie ale tylko raz

Obrazek

Pięknie dziękuję, że zaglądacie i zapraszam

Alhymist jak zawsze witalny, zdrowy - jedna wada kwitnie tylko raz ;:145
Biedak juz po przeprowadzce z ogrodzenia/siatki a z Vełtawa był obłędny fotki powyżej przy wpisie u Zuzi

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Aniu, ponieważ już Cię odnalazłam, to przyszłam pooglądać Twoje piękne różyczki. ;:215 A jest na co popatrzeć! ;:138 ;:138
Jednak nie tylko róże cieszą w Twoim wątku, bo widzę też domowe ślicznotki! ;:138

Martwi Cię mokra jesień i zima. ;:174 Powiem tak: nie tylko Twoje roślinki cierpią z powodu takiej pogody, jest nas więcej zatroskanych o ich kondycję. ;:108 Ja już doszłam do wniosku, że to tylko roślinki i zawsze jedne można zastąpić innymi, może jakimiś nowościami. ;:218

Pozdrawiam cieplutko. Głowa do góry! ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Aniu, same ślicznotki zamówiłaś ;:215 Już sobie wyobrażam w czerwcu ten widok szpaleru piennych ;:oj Będzie cudnie!
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Też mi się marzył szpaler z piennych, ale straciłam już 3 pienne, a do trzech razy sztuka. Próbowałam zimować różnie, i chyba za szybko odkrywałam. No widocznie nie można mieć wszystkiego. Będę kibicowała Twoim ;:108 ;:333 ,
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Aniu róże pienne są prześliczne, finezyjne ale nigdy ich nie kupię, bo u mnie nie mają szans ;:131
Nie mam tez warunków żeby je hodować w donicach. Alchymist to śliczna róża, jedną zmarnowałam przesadzając ale zrobiłam sadzonkę i rośnie młoda! szkoda tylko że z powtarzaniem jej nie wychodzi.
Awatar użytkownika
mimoza55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2014, o 20:14

Post »

Aniu, aż mi się łezka zakręciła w oku, u Ciebie tak pięknie kwitnie róża Alchymist a u mnie tego lata, uschła ;:145
Dość na otarcie łez zamówiłam kilka panienek a miały być tylko dwie :heja Zamówiłam Ballerine bo Pucciniego tam nie było ;:168
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

plocczankaLucynko ja też odnajduję zaprzyjaznione ogródki sporo czasu mnie nie było. Pospacerowałam po Twoim ogródku i jak pisałam zapraszam w tym roku gazanie na 100 procent i pewnie kilka jednorocznych lewkonie, lwie paszcze to takie ponad czasowe roślinki.

dorotka350, PEPSI Dorotko, Gosiu pienne bardzo mi się podobają ale trudne, moim zdaniem najgorsze są wiosenne przymrozki i tego się boje w ten sposób straciłam swoje wcześniejsze. Mam nadzieję, że nieco się nauczyłam i polubią mój ogródek a gdzie posadzę dumam, koncepcja z dnia na dzień się zmienia.

MaskaMarysiu Ahymist lubi przemarzać ścinałam o kopczyka odbił ze zdwojoną siła, to mocny zawodnik

mimoza55Wandziu czytałam u Eli, że masz zgodę sąsiada puścić róże na siatkę uważaj ja też miałam to się odwidziało i ucierpiały może bo musiałam zabierać z ogrodzenia. Moja rada posadz tak aby zawsze można można byłe je w razie konieczności przechylić na Twoją stronę bez konieczności wykopywania. Życzę mimo wszystko wszystkiego dobrego i obyście byli zawsze dobrymi sąsiadami.

Charles Austin zawsze dostojny jak przystało na księcia

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Aphrodite - prawdziwa bogini

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

pozdrawiam
Awatar użytkownika
kasik 69
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2010, o 15:04

Post »

Aniu cieszę się,że jesteś. Stajesz się różaną królową,same śliczności rosną u Ciebie. I ja też lubię gazanie,to takie słoneczka. No i dwuletnim też chyba dobrze u mnie-goździki brodate i naparstnice wysiały się jak szalone.
Będę zaglądać,pozdrawiam ;:196
Zapraszam do mnie,
Moje wątki
Nasz Ogród
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”