i słonecznika łuskanego w smalec, dzisiaj pierwszy raz zjawiły się modraszki
 i słonecznika łuskanego w smalec, dzisiaj pierwszy raz zjawiły się modraszki  .
 .
 i słonecznika łuskanego w smalec, dzisiaj pierwszy raz zjawiły się modraszki
 i słonecznika łuskanego w smalec, dzisiaj pierwszy raz zjawiły się modraszki  .
 .No właśnie zrezygnowałemtakasobie pisze: Ponoć kokosa można dać, ale ponoć naszym rodzimym sikorom nie za bardzo to smakuje. Zbyt egzotyczne!
 Miąższ wyjadłem osobiście
 Miąższ wyjadłem osobiście    a ze skorupy zrobiłem im zadaszenie na słoninę
 a ze skorupy zrobiłem im zadaszenie na słoninę   

, świeże miękkie jabłuszka to od razu je "odpakowują", co ciekawe nie ruszą nowo rzuconych dopóki nie dojedzą do końca wcześniejszych
 , świeże miękkie jabłuszka to od razu je "odpakowują", co ciekawe nie ruszą nowo rzuconych dopóki nie dojedzą do końca wcześniejszych  , a dzisiaj siedziały i spoglądały na mnie "no pańcia dawaj świeżyznę"
, a dzisiaj siedziały i spoglądały na mnie "no pańcia dawaj świeżyznę" 

Czemu tylko 1 sezon dał popatrzeć na siebie
  Czemu tylko 1 sezon dał popatrzeć na siebie  

, nie zauważyłam że chodziło o zdjęcia w poście wyżej
 , nie zauważyłam że chodziło o zdjęcia w poście wyżej  .
 .
Ten ostatni to nie kwiczołgalaxy pisze:takasobie ten ostatni to kwiczoł
 To kos! Prawda, że blado coś w tej scenerii wyszedł. Kwiczoły u mnie nie zalatują, choć zdarzało się kiedyś przy tęgiej zimie.
 To kos! Prawda, że blado coś w tej scenerii wyszedł. Kwiczoły u mnie nie zalatują, choć zdarzało się kiedyś przy tęgiej zimie. W zeszłym roku przyleciał z bandą dzwońców i cieszyłam się jak dzieciak!
 W zeszłym roku przyleciał z bandą dzwońców i cieszyłam się jak dzieciak! 

Ło matko a to dopiero dałam się nabraćtakasobie pisze: Ten ostatni to nie kwiczołTo kos! Prawda, że blado coś w tej scenerii wyszedł. Kwiczoły u mnie nie zalatują, choć zdarzało się kiedyś przy tęgiej zimie.

Szczygły przychodzą co zimę na słonecznik łuskany, uwielbiają go jak większość ptaków. (nie znam ostropestu)takasobie pisze: Iwonko! Gratuluję szczygła! Zastanawiam się, czy nie kupić ostropestu, żeby je zwabić