Jakie masz cudne ujęcia dzwonków a reszta
Przysypani tęczą kwiatów...
- Kasiula17
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 18 lis 2013, o 22:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Przysypani tęczą kwiatów...
Kasiu zmian sporo i widać ile bylin jeszcze wejdzie.
wspaniałości. 
- nena08

- Od: 8 lut 2012, o 10:06
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kasiu, ostróżka przepiękna, a zdjęcie wykonane przez Ondka rewelacyjne. Jak oni to robią
Gdzie ją upolowałaś, pewnie w Aurze.
U mnie też sucho, ten deszcz tylko moczy liście, a pod roślinami sucha gleba.
Gdzie ją upolowałaś, pewnie w Aurze.
U mnie też sucho, ten deszcz tylko moczy liście, a pod roślinami sucha gleba.
Dokładnie Januszku, to ten kawałek północnej wystawy muszę "zabylinować"
Dziś poczyniłam już pewne kroki w tym kierunku
Ogromny
Andrzejku, cieszę się ogromnie, że o Nas pamiętasz, pobiegnę z rewizytą, jak tylko czas pozwoli
Ondek wszystko porównuje do świata fantasy, to Jego konik poza roślinny
Serdecznie pozdrawiamy
Kasiula, miejsca jak widać mam pod dostatkiem, ale jak jeszcze trochę pozapuszczam żurawia do szkółek, to przyjdzie nam się żywić roślinkami, trzeba wcześniej sporządzić listę tych bardziej trujących..
Aniu, ja Ci powiem, jak "Oni" to robią, a już na pewno jak robi to Ondek- podczas gdy ja biegam po ogrodzie tocząc nierówną walkę z chwastami, w/w zamiast mi pomagać zasuwa po włościach z nową zabawką w dłoniach
, efekty czego widać na załączonych obrazkach, ot cała filozofia
Na pierwszy rzut oka widać, które fotki wykonał Qrczak, a które ja, no cóż..nie mogę być najlepsza w wszystkim..
Ostróżka oczywiście z Aury
Co do deszczu, a raczej jego braku, to ja już się nawet nie wypowiadam
W stolicy dziś lało dość konkretnie, byłam z wizytą służbową w Pruszkowie i też padało, tymczasem w Mińsku z tego co doniósł mi syn, przez cały dzień spadło dziesięć kropel deszczu
, a sucho jest po prostu niemożebnie

W ubiegłym roku mieliśmy różne kolory, w tym wszystkie są jednakowe, powód

I jeszcze troszkę różyczek

Dziś poczyniłam już pewne kroki w tym kierunku
Ogromny
Andrzejku, cieszę się ogromnie, że o Nas pamiętasz, pobiegnę z rewizytą, jak tylko czas pozwoli
Ondek wszystko porównuje do świata fantasy, to Jego konik poza roślinny
Serdecznie pozdrawiamy
Kasiula, miejsca jak widać mam pod dostatkiem, ale jak jeszcze trochę pozapuszczam żurawia do szkółek, to przyjdzie nam się żywić roślinkami, trzeba wcześniej sporządzić listę tych bardziej trujących..
Aniu, ja Ci powiem, jak "Oni" to robią, a już na pewno jak robi to Ondek- podczas gdy ja biegam po ogrodzie tocząc nierówną walkę z chwastami, w/w zamiast mi pomagać zasuwa po włościach z nową zabawką w dłoniach
Na pierwszy rzut oka widać, które fotki wykonał Qrczak, a które ja, no cóż..nie mogę być najlepsza w wszystkim..
Ostróżka oczywiście z Aury
Co do deszczu, a raczej jego braku, to ja już się nawet nie wypowiadam
W stolicy dziś lało dość konkretnie, byłam z wizytą służbową w Pruszkowie i też padało, tymczasem w Mińsku z tego co doniósł mi syn, przez cały dzień spadło dziesięć kropel deszczu

W ubiegłym roku mieliśmy różne kolory, w tym wszystkie są jednakowe, powód

I jeszcze troszkę różyczek

Kasiu cudowne masz dzwonki kropkowane - ten środkowy różowy mam, ale ten filoetowy ... a ten biało-zielony ... Muszę się chyba za nimi rozejrzeć. Mam za to różową ośmiorniczkę (Campanula Pink Octopus) i choć nie przyrasta tak jak różowy kropkowany jest zachwycająca - jak podrośnie służę sadzoneczkami 
Ostróżka niesamowita
Ostróżka niesamowita
Co ty z tą rabatą zrobiłaś
Ale te nowa ostróżkaaaaa
Minki nawet nie wyrażą

Ale te nowa ostróżkaaaaa
Basiu
Jeśli chodzi o dzwonki, to ten fioletowy jest nowym nabytkiem, natomiast biało-zielony miał całe mnóstwo siewek, po suszy, która doskwiera od przeszło miesiąca /dziś w końcu popadało, ale to kropla w morzu potrzeb/, zostało ich niewiele, dla Ciebie na bank się znajdzie, mam dług wdzięczności, który na notabene idzie jak burza
, niebawem powinien pochwalić się kwiatem, a wtedy ja się owym "długiem" pochwalę 
notabene daliom, jako jednym z nielicznych, brak wilgoci zdaje się nie bardzo doskwierać, radzą sobie świetnie
Ostatnio udało mi się upolować jeszcze taki dzwonek

MateuszQ, wzięłam i rabatę ogoliłam
, mimo iż ostatnio słyszałam, że vintage wraca do mody..
A ostróżka fakt, śliczności, za sprawą forumka Tadzia, trafiły do mnie też jej siostry

Tymczasem w ogrodzie mocno się "zaliliowało"..

Jeśli chodzi o dzwonki, to ten fioletowy jest nowym nabytkiem, natomiast biało-zielony miał całe mnóstwo siewek, po suszy, która doskwiera od przeszło miesiąca /dziś w końcu popadało, ale to kropla w morzu potrzeb/, zostało ich niewiele, dla Ciebie na bank się znajdzie, mam dług wdzięczności, który na notabene idzie jak burza
notabene daliom, jako jednym z nielicznych, brak wilgoci zdaje się nie bardzo doskwierać, radzą sobie świetnie
Ostatnio udało mi się upolować jeszcze taki dzwonek

MateuszQ, wzięłam i rabatę ogoliłam
A ostróżka fakt, śliczności, za sprawą forumka Tadzia, trafiły do mnie też jej siostry

Tymczasem w ogrodzie mocno się "zaliliowało"..

Te ostrozki pozwolę ci mieć bo takie mam
Dla mnie najładniejsze lilie to te różowe pajęcze
Dla mnie najładniejsze lilie to te różowe pajęcze
- Kasiula17

Ja również jestem zadowolona z roślin od Tadzika jak to ten co ja myślę.
cudne nowinki a jakie masz piękne lilie.
Miodzio takie widoczki oglądać. 
MateuszQ, lilie /podobnie jak dalie/, to dla mnie nr jeden w tym sezonie, dają radę mimo totalnego braku wilgoci, mnóstwo odmian jest jeszcze w pąkach, m.in. moje ulubienice, czekamy
Kasiulka mówimy zapewne o tym samym dostawcy cudów do naszych ogrodów- to już moje kolejne zakupy u Tadzika i na pewno nie ostatnie
Dziś floxy z naszego ogrodu, jeszcze nie wszystkie kwitną, ale mój faworyt kolorystyczny pokazał już pierwszy kwiatostan, jak na króla przystało, zdjęcie pol pozyszyn

I lilii ciąg dalszy..
Kocham piegusy

Dzisiejsze nabytki

I jeszcze moja z wielkim trudem zdobyta i wyczekiwana naparstnica Illumination, dopiero zaczyna kwitnienie, a ja już cieszę się jak dziecko

Mam jeszcze prośbę.
Do końca laikiem w temacie nie jestem, a mimo wszystko nie rozumiem zupełnie, dlaczego zdjęcia wykonane w poziomie, różnią się znacznie wielkością, od tych wykonanych w pionie, przez co bardzo tracą na wartości przy odbiorze. Próbowałam już zmieniać rozdzielczość, "ciężar" i wszystko co się da, bez rezultatu
Ktoś wyjaśni mi na pw, o co chodzi?
Kasiulka mówimy zapewne o tym samym dostawcy cudów do naszych ogrodów- to już moje kolejne zakupy u Tadzika i na pewno nie ostatnie
Dziś floxy z naszego ogrodu, jeszcze nie wszystkie kwitną, ale mój faworyt kolorystyczny pokazał już pierwszy kwiatostan, jak na króla przystało, zdjęcie pol pozyszyn

I lilii ciąg dalszy..
Kocham piegusy

Dzisiejsze nabytki

I jeszcze moja z wielkim trudem zdobyta i wyczekiwana naparstnica Illumination, dopiero zaczyna kwitnienie, a ja już cieszę się jak dziecko

Mam jeszcze prośbę.
Do końca laikiem w temacie nie jestem, a mimo wszystko nie rozumiem zupełnie, dlaczego zdjęcia wykonane w poziomie, różnią się znacznie wielkością, od tych wykonanych w pionie, przez co bardzo tracą na wartości przy odbiorze. Próbowałam już zmieniać rozdzielczość, "ciężar" i wszystko co się da, bez rezultatu
Ktoś wyjaśni mi na pw, o co chodzi?
- tesia39

- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
Kasiu, co do ciebie zajrzę to z rozdziawioną gębulą oglądam co tez u ciebie kwitnie, teraz wpadła mi w oko ta lilia http://images66.fotosik.pl/1029/18b71ad032f827d8med.jpg jest przepiękna w tych kropelkach.
- dorcia7

- Od: 13 lip 2011, o 13:58
PUK,PUK - nic nie pokażesz Kasiu
Tesiu, Dorotko, Betinko cześć dziewczynki
Niestety niedoczas ciągły powoduje, że bywam na Forum sporadycznie, tym bardziej się cieszę, że o mnie pamiętacie
Mamy ciągle problem z deszczem, a raczej z jego brakiem- na przestrzeni 3 miesięcy padało u nas łącznie kilka godzin, już jest tragedia, co będzie jak ziszczą się prognozy na najbliższe dwa tygodnie, nawet nie chce myśleć- synoptycy prorokują na Mazowszu temperatury oscylujące wokół 35-39stopni, paranoja..
Troszkę fioletów na dziś

Niestety niedoczas ciągły powoduje, że bywam na Forum sporadycznie, tym bardziej się cieszę, że o mnie pamiętacie
Mamy ciągle problem z deszczem, a raczej z jego brakiem- na przestrzeni 3 miesięcy padało u nas łącznie kilka godzin, już jest tragedia, co będzie jak ziszczą się prognozy na najbliższe dwa tygodnie, nawet nie chce myśleć- synoptycy prorokują na Mazowszu temperatury oscylujące wokół 35-39stopni, paranoja..
Troszkę fioletów na dziś

- Kasiula17

U Tadzika sa cudeńka i jest w czym przebierać.
Kasiu u mnie niby pada a dalej susza
widać ze dbasz i wody nie oszczędzasz na te piękności ale jak się chce mieć kolory to trzeba o nie solidnie zadbać.
Piękne kolory.
Kasiu u mnie niby pada a dalej susza
Piękne kolory.
- alicjad31

- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Kasiu dalie się u Ciebie rozwijają , śliczne
u mnie w tym roku bardzo duże straty ,a te co zostały nie wiem czy zdążą zakwitnąć.
Ale widzę inne piękne kwiaty w Twoim ogrodzie
Pozdrawiam
Ale widzę inne piękne kwiaty w Twoim ogrodzie
Pozdrawiam
Pozdrawiam Alicja
Fajne te fiolety. Rosną razem? Lubię zestawienia podobnego koloru a różnych kształtów.