Graziu , jak na razie mogę Ci tylko nazwy dwu podać. Mam je od Jurka1 . Forsyth Red Fringe i Open My Eyes . Do tego ładną siewkę , ale jaka , jak zakwitnie dopiero zobaczę. Mam też od forumka Romka , ale jakie ...

Przy kopaniu nieco namieszane i dopiero przy kwitnieniu będzie wiadomo co i jak. Na pewno bardzo wysoka półka , jeden z nich to wielki , czerwony pająk . Ale nie ten z zamierzchłych czasów

Wiem jak to bywa , już kilka z ''górnej półki'' wybyło.
Halinko , to nie te ''zielonki'' . Są na ''identyfikacji''. Na zdjęciach widać , które ''boją się'' słońca. Mimo , że październikowe chłodne , pali liście tak samo intensywnie. Liście opadły i straciły osłonę przed światłem.
Co z okrywaniem

Jak tu myśleć na tan temat , kiedy w piątek o 6 rano na termometrze było
+14*C . Tak , tak , nic nie pomyliłem. Choć to był 7 listopad , temperatura jak w lecie. dzisiaj też niewiele mniej. Przed chwilą Tomek Zubilewicz postraszył zimą na Podlasiu 20 listopada , i to też na krótko. Jak będzie kto to wie. I co ja mam Ci powiedzieć

Jednego jestem pewien. Na mojej działce , intensywnie odwiedzanej przez nornice , nie okrywam wcześniej niż kiedy lekko przemarznie. Jak zapowiadają temperatury poniżej -!0*C . W innym przypadku pod okryciem ziemia będzie ''przeorana'' . Choć jak bywają dłuższe ocieplenia , też tak bywa , ale mimo wszystko mniej. Na razie przygotowuję okrycie , kiedy rozłożę , kto to wie