A te biało obrzeżone tulipany to pierwszy raz mam. Nie wiem, jak się toto potem prezentuje. W. chyba miał chwilowy "napad", bo kupił również jakieś irysy z biało obrzeżonymi liśćmi i konwalię w paskowanych liściach.
 A te biało obrzeżone tulipany to pierwszy raz mam. Nie wiem, jak się toto potem prezentuje. W. chyba miał chwilowy "napad", bo kupił również jakieś irysy z biało obrzeżonymi liśćmi i konwalię w paskowanych liściach.Maryś Przyleciałam w piątek, choć myślałam, żeby zostać na weekend, ale już mi się wiosny polskiej zachciało
 Do lasu pobiegłam rano zamiast odespać trudy wykładowcy. Urocze te skorupy z Bolesławca, prawda? Ten pękaty kubek jest troszkę krzywy i ma skazę na dolnej części, ale już jest mój ukochany!
 Do lasu pobiegłam rano zamiast odespać trudy wykładowcy. Urocze te skorupy z Bolesławca, prawda? Ten pękaty kubek jest troszkę krzywy i ma skazę na dolnej części, ale już jest mój ukochany!Grażynko dziękuję za takie miłe słowa!
 Mnie "naszło na robotę" w sobotę. Popieliłam różankę i podsypałam nawóz pod róże, a potem to już poszło
  Mnie "naszło na robotę" w sobotę. Popieliłam różankę i podsypałam nawóz pod róże, a potem to już poszło  A dziś już zimno i deszcz kropi pod czasu do czasu. Ale roboty w domu też niemało
 A dziś już zimno i deszcz kropi pod czasu do czasu. Ale roboty w domu też niemało  
Małgoś Przyjemnie patrzeć na te kolorowe łebki wszędzie
 Ten "tradycyjny" barwinek rośnie super i obficie kwitnie. Mam jeszcze dwie odmiany: V. minor "Illumination" ale mnie rozczarował, bo tworzy długie, rzadkie rozłogi i bardzo powoli rośnie. Drugi to "Artropurpurea", jeszcze malutka sadzonka. Miałam też barwinka większego, ale szybko padł
 Ten "tradycyjny" barwinek rośnie super i obficie kwitnie. Mam jeszcze dwie odmiany: V. minor "Illumination" ale mnie rozczarował, bo tworzy długie, rzadkie rozłogi i bardzo powoli rośnie. Drugi to "Artropurpurea", jeszcze malutka sadzonka. Miałam też barwinka większego, ale szybko padł  U mnie tulipany tarda jeszcze w pąkach.
  U mnie tulipany tarda jeszcze w pąkach.Na parapecie w biurze zakwitła zwartnica, nietypowo, bo najpierw ze zmaltretowanej cebuli wylazło kilka liści a potem pęd kwiatowy. Ma tylko dwa kwiaty, ale i tak zaskoczyła mnie wysiłkiem, ponieważ całość prezentowała się jako "trzy ćwierci do śmierci" . Za oknem za to leje intensywnie.
Beatrice serdeczne dzięki za dobre serduszko
 . Zobaczę, w jakim stanie mój księgozbiór czekający na zniesienie ze strychu. Klin powinnam mieć, Buszu po polsku na pewno nie mam!   Lesia nigdy nie miałam w kolekcji J.Ch. ale czytałam wielokrotnie pożyczone egzemplarze
 . Zobaczę, w jakim stanie mój księgozbiór czekający na zniesienie ze strychu. Klin powinnam mieć, Buszu po polsku na pewno nie mam!   Lesia nigdy nie miałam w kolekcji J.Ch. ale czytałam wielokrotnie pożyczone egzemplarze  Kiedyś była niezapomniana wersja czytana przez I. Kwiatkowską w radiu... W. to szperacz
 Kiedyś była niezapomniana wersja czytana przez I. Kwiatkowską w radiu... W. to szperacz  Miał pojechać na chwile po te haczyki a zniknął na 3 godziny
 Miał pojechać na chwile po te haczyki a zniknął na 3 godziny   Dobrze, że haczyki przywiózł.
 Dobrze, że haczyki przywiózł.Kasiu tak, te zakupy to z Koła
 Jeszcze dostałam broszkę z krzemienia pasiastego, jakiś unikat podobno! Ja też oglądam zdjęcia z innych ogródków i różne "choroby" się mnie czepiają
 Jeszcze dostałam broszkę z krzemienia pasiastego, jakiś unikat podobno! Ja też oglądam zdjęcia z innych ogródków i różne "choroby" się mnie czepiają  Cieszę się ogromnie, że podoba Ci się moje kolorowe otoczenie.
 Cieszę się ogromnie, że podoba Ci się moje kolorowe otoczenie.

Wielkimi krokami zbliża się dzień, w którym musze się rozprawić z toną ksiązek własnych i siostry...w sensie w końcu je przepakować po porządku, więc jeśli czegoś poszukujesz szczególnie, daj znać - jest duże prawdopodobieństwo, że mam
 Wielkimi krokami zbliża się dzień, w którym musze się rozprawić z toną ksiązek własnych i siostry...w sensie w końcu je przepakować po porządku, więc jeśli czegoś poszukujesz szczególnie, daj znać - jest duże prawdopodobieństwo, że mam 
 Oj, jak bym w tych Waszych książkach pogrzebała, oraz w innych "kocich workach"
 Oj, jak bym w tych Waszych książkach pogrzebała, oraz w innych "kocich workach" 

A te skorupki śliczne właśnie dlatego, że nierówne.
  A te skorupki śliczne właśnie dlatego, że nierówne.

... jak się da coś urwać od niej, to pojedzie do Ciebie
 ... jak się da coś urwać od niej, to pojedzie do Ciebie