Doniczkowe i ogrodowe joli1313.cz.4

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
izabela14
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lut 2012, o 12:39
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Doniczkowe i ogrodowe joli1313.cz.4

Post »

Joluś kolor domku ładny...ale mi bardziej podobał sie poprzedni :oops: ,małymi oknami rzeczywiście sie nie przejmuj,tym bardziej,ze parapety jak piszesz szerokie :wink: A drzwi do garażu masz takie jak moja koleżanka,mieszka juz chyba z 6 lat w nowym domku a drzwi jakie miała takie ma...ale wszystko w swoim czasie...maja ważniejsze wydatki,a drzwi garazowe ie takie znów ważne...tak ,ze nie przejmuj się i na nie przyjdzie właściwy czas :wink: :D
Moja nieuleczalna choroba, cz.2
poszukuję ,sprzedam
Miłość Boga nie polega na tym,żeby chronić nas przed nieszczęściem ,ale na tym,że obiecuje być przy nas ,kiedy nas dotknie
Awatar użytkownika
Rewi
1000p
1000p
Od: 17 lip 2012, o 11:50
Kontakt:

Post »

Pięknie ;:215 Roślinki śliczne :D
Zapraszam serdecznie służę pomocą, pozdrawiam Ewa! ;)
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
katharos
1000p
1000p
Od: 4 sie 2012, o 12:16

Post »

Domek wygląda bardzo ładnie i jak dla mnie wielkość okien jest dobra...choć dla kwiatków mogłaby być większa ;:215
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Jolu ;:196
Podglądam tutaj Twój wątek, podglądam :wit ...
Najpierw chciałam napisać, że kolor domku masz śliczny...akurat taki idealny do zielonego letniego ogrodu, z zimą z kolei będzie przypominał o tym, jak to bywa pięknie w ciepłym sezonie.
Mydlnica, to moja ulubiona, balkonowa roślinka. Najpierw miała iść do ogródka ale trochę wystraszyłam się, jak poczytałam o jej ekspansywności. Teraz rośnie w skrzynce, przezimowała idealnie bez żadnego zabezpieczenia i całą wiosnę miałam wielką fioletową poduchę na barierce :)
A teraz muszę Cię baaaardzo prosić o troszkę hoyowych zdjęć dla mnie :oops: ...tak dawno ich nie pokazywałaś ;:180
Uściski ;:167
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Joluś fajny kolorek domku :uszy
A może ja sobie zrobię zieloną altankę na działce ;:oj chyba muszę pomysleć o jakimś kolorze ;:224
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
Beatriceee
200p
200p
Od: 28 cze 2013, o 01:10
Kontakt:

Post »

Ale mnie chwycił za serce ten hibiskus. Wygląda jak odmianowy. ;:oj
Pozdrawiam Beata
Mój balkon i rośliny domowe
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=68297" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
jola1313
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2012, o 14:41

Post »

Witajcie kochani ;:7 .Ale Was zaniedbuję :oops: .A tyle kwitnień u mnie i u Was ;:219
Dziękuję za miłe opinie o kolorze domku ;:138 .
Izuś mnie się też z początku tamten kolor bardziej podobał.Ale ponieważ tam była dodana farbka do wnętrz-to z czasem straciła ten swój ''ostry'' kolor.A ten nie powinien wyblaknąć.Z resztą takiego odcienia ,jak był poprzednio ,nie mieli ;:174

Szczególnie witam nowych gości;Beatriceee i Cynthię ;:196

Więc dziś troszkę hoi.Choć przyznam,że doniczowe popadły w niełaskę ostatnio ;:224 .A to dlatego,że głównie na dworze przebywam.Do tego hoje mnie zawiodły :evil: .Ciągle coś zasuszają...wredne @....

Cynthio,dla Ciebie;

h.Gunung Gading.Mój najnowszy zakup z fo.Miała 2 liście.Dość szybko się ukorzeniła i puszcza 2 pędy ;:138 .Jestem nią zachwycona....Nerwusowe hoje to moje największe chciejstwo.Kupiłam jeszcze callistophyllę.Ale ta mniej skora do współpracy.Więc nie zasłużyła na fotkę :wink: .Coś tam puściła,ale obleciało :evil:

Obrazek

Thompsoni?Już mi się nazwy mylą ;:131 .Od Karoliny_.Pięknie się puściła.Miałam ją wcześniej.Postanowiłam dać jej drugą szansę.Poprzednia sadzonka w cale nie rosła i w końcu ją chyba wywalę.Bo ostatni liść zżółkł...

Obrazek

A to też nowość u mnie...h.lacunosa Eskimo.Od Izabeli14.Puszcza 2 pędziki.Iza,dzięki kochana ;:196

Obrazek

Pokazałam hoje,które nie zasuszają...tfu,tfu....
A teraz rzut oka na jeden z parapetów-ten najbardziej hojowy...

Maluchy,większość nie rośnie :evil:
W ogóle jakoś słabo rosną mi w tym roku :shock: hoje

Obrazek

Całość...

Obrazek

Duże...

Obrazek

A w kolejce czekają jeszcze zdjęcia lilii,liliowców,róż ,powojników i inn..... :lol:
Awatar użytkownika
Karolina__
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2009, o 19:37

Post »

Jolu, ta ode mnie to gracillis. Cieszę się, że Ci rośnie!
Wielkie ;:138 dla pozostałych hojek, czy szykuje się jakieś kwitnienie? ;:183
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50

Post »

Jola i Ty narzekasz na hoye?????? ....na parapecie masz prawdziwy busz!!!!! ;:oj
Zresztą jeżeli chodzi o ten rok to u mnie też jakoś niemrawo rosną. A zeszłoroczne zakupy ( zwłaszcza te jesienne) to w 95% same kołki. Chociaż tracę do nich cierpliwość to nie tracę nadziei, że jednak w końcu ruszą.
Zmuszam je do tego różnymi sposobami, na razie najlepszą opcją okazało się wywalenie niemrawego towarzystwa na balkon.
Smażą się w słońcu, mokną w deszczu i szczękają zębami jak jest zimno...mam je w nosie :twisted: ...a one chyba zrozumiały bo o dziwo coś zaczyna się dziać :D
Pozdrawiam Cię deszczowo :wit
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
Awatar użytkownika
katharos
1000p
1000p
Od: 4 sie 2012, o 12:16

Post »

:shock: ale ty ich masz ;:oj może im ciasno albo co...ale na pewno jak przyjdzie ich pora to ruszą i będziesz wtedy je przepraszać :D

Ja się musze przełamać bo w jednym sklepie stoi na oknie taka dziwna,ładnie rozrośnięta tylko kolorystycznie jak dla mnie niespotykana : liście od spodu ma czerwonawo-fioletowe, z wierzchu jest taka buro-zielona i w kreski...i nie mam odwagi sprzedawczyń prosić...ale mówię sobie że jak tam będę następnym razem to spytam ...raz kozie śmerć ...najwyżej mi nie dadzą co nie ;:224
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45

Post »

Jesuuuu ale Ty masz dużo hojek ;:oj i to jakich pięknych ;:oj ;:138
Awatar użytkownika
jola1313
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2012, o 14:41

Post »

Cynthio,dziękuję.Ja też rozważałam,czy nie wynieść hoi na dwór.Tylko sporo chodzenia by mnie czekało ;:224 :;230 .A i nie bardzo jest gdzie postawić.Bo kącik pod śliwką zastawiony.A na trawie nie chcę,bo problem z koszeniem.Taras odpada,bo robiliśmy te ściany :roll:
Rozważam jeszcze jedną opcję,a właściwie 2-zmiana ziemi w doniczkach i oprysk od robali.Jeden już zrobiłam-profilaktycznie,bo nic nie widać.Ale sobie dumam,że skoro miałam jakieś roztocza na fiołkach,to może i hoje to dopadło cholerst....o :evil: A gołym okiem nie ujrzysz ;:185.W prawdzie fiolki były na innych oknach,ale kto wie?

katharos ,wiem,że ciasno tym hojom.Ale co zrobisz ;:131 .Szkoda się wyzbywać.A jak coś wyemigruje,to pojawia się coś nowego ;:224 :;230 .Przecież przyroda nie znosi pustki.... ;:306

Tesiu,pochwaliłam się najładniejszymi ;:224 ,by zaimponować Cynthii ;:224 ;:170 .Ona to ma kolekcję ;:219

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Muszę Wam pokazać trochę kolorów z ogrodu...no muszę,inaczej się uduszę.....

Liliowce ;:167 .Niektóre liliowce są 2x chyba.

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

A teraz lilie;

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Iza14,te są chyba od Ciebie?zachwyciły mnie ;:196

Obrazek Obrazek

Ta żółta intensywnie pachnie...

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Agnisia31
1000p
1000p
Od: 2 paź 2012, o 20:16

Post »

Jola dom wygląda teraz rewelacyjnie.
A ten parapet pełny hojek ;:oj ;:oj ależ to będzie piękny widok jak to wszystko zakwitnie :tan :tan
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Jolciu na co ty narzekasz?? Kolekcja jak się patrzy :uszy , my tu wytrzeszczu ;:oj dostajemy na widok Twojego parapetu hojowego a ty niezadowolona ;:219 no wiesz ty co ;:218
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
mmaryla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lut 2011, o 13:24

Post »

Piękny zbiór Hoi, godny super oranżerii ;:63 A różnorodność Twoich lili zapiera dech w piersiach, są cudowne ;:63
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”