Jurku, napisałam to co wiedziałam o słoneczniku, moja wiedza ogrodnicza jest jeszcze ograniczona. Fajnie, że zwróciłeś uwagę na topinambur, on też wygląda jak słoneczniczek. Jednak dalej twierdzę, że słoneczniki są jednoroczne. Za to słoneczniczki są wieloletnie, nie wiem jak słonecznik wierzbolistny, bo nie spotkałam się z takim

. Zaimplantowałam sobie słoneczniczki i już widzę, że rosną 3m chabazie, a kwiatki będą maluśkie, chyba na drabinie będę je fotografować

.
Gosiu, dla M nie muszę czasu znajdować teraz, bo on kierowca i jeździ przez 3tygodnie, a potem ma wolny tydzień. Jak go nie ma, to mam więcej czasu na FO i gnam z wątkiem, żeby potem jak M będzie mieć trochę nadrobione
A to moje ostatnie wyczyny

. Kupiłam 30 tui Brabant, bo muszę się jakoś osłonić od drogi, która biegnie za sąsiednim podwórkiem. Sąsiednie podwórko jest puste, nikt nie mieszka w domu za miedzą. Za to są rozwalające się budynki i nie zasłaniają mnie od drogi.
a to już nabytki
Najpierw pouzupełniam ubytki w tym co już rośnie, a potem polecę po długości siatki, tak to wygląda przed

i po