Dziś byłam w szkółce Gałczyński i pytałam o szczepienia, bo czytałam, że i teraz można, jeśli zrazy jeszcze uśpione. Pani jednak stwierdziła, że jeśli sa nadal uśpione, to raczej usneły już na wieki ;)
To ja chętnie nadmiar odkupię! Całyogla pisze:I słusznie że nie wolno, bo ja się chętnie nadmiaru pozbędę. Rok temu chuchałam na siewki myśląc, że to hosta się wysiałano i teraz mam całkiem fajny samosiew kopytnika.
A wracając do gipsówki to sama nie wiem kiedy się ją dzieli i przesadza... faktycznie doszkolę się teoretycznie najpierw.
Ależ dziękuję!ogla pisze:(...)u mnie taki misz-masz, prawdziwie sielskie klimaty to u Pacynki w ogródku![]()
Ktoś tu ostatnio pytał o moje wiosenne postanowienia ogrodowe. Sama się zdziwiłam, że jednak nie rozmijam się z nimi tak bardzo.ogla pisze: A zadania na ten rok są następujące:
- zrobić ładny kompostownik, bo to co mamy woła o pomstę do nieba
- wysiać lobelię, kostrzewę, zobaczymy czy coś jeszcze (pomidory?)
- zgromadzić rośliny na rabatę przy płocie
- zagęścić moją bałaganową rabatę główną (czyli to co zwykle pokazuję na zdjęciach) i dodać do niej później kwitnące rośliny
- kupić powojnik na kratkę pod balkonem - skłaniam się ku Omoshiro lub Princess Diana
- wymienić chociaż połowę płotka oddzielającego warzywnik od części trawnikowej