Mój fijoł

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój fijoł

Post »

To tak zrobie tz wetkne je do doniczki, bo jeszcze nie mam na nie przewidzianego miejsca.

Ale masz hortensjowe krzaczysko :shock: juz sobie wyobrazam jak zakwitnie.
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ewo :wit Poszalałaś z ogrodniczymi zakupami ;:224 Do końca miesiąca już mniej niż połowa :wink: Pokaż nowe nabytki proszę. z naciskiem na różową szałwijkę. Powojniki mają fajną kratkę. Muszę pokazać M. Mój Warszawska Nike zaczął i chyba poszaleje w tym roku, natomiast biały z malutkimi kwiatkami już drugi rok strajkuje :cry: :?:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aga, z tej strony trawę tnie synek :D Pod dyktando ojca, oczywiście. Połączenie kolorów dobre, ale krzewy za blisko posadzone-sprawka M, który wie lepiej :;230
Jule, w ten sposób na pewno im nie zaszkodzisz :D Zawiązki pąków na hortensji(chyba drzewiastej) w ogromnej liczbie, krzaczek (zrabowana u szwagierki sadzonka :D ) ma trzy lata, w pierwszym roku nie kwitł, w zeszłym kilkoma kwiatami, a teraz... Szaleństwo.
Justyna, Warszawską Nike pewnie kupię, bo M spodobał sie kolor :D Różowa szałwia na różowo-niebieskiej rabacie zostanie zdjęta specjalnie dla Ciebie. Zdjęcie zakupów później, bo jeszcze nie wrzucone.
Ozdoby sadu budzą zdziwienie sąsiadów.
Obrazek
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Jurek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 kwie 2006, o 09:18

Post »

Będziesz zadowolona z Fujimusume, ma ładny odcień niebieskiego. Nie wiem, jak długo kwitnie, bo mam go dopiero od tego roku, ale póki co, kwitnie cały czas.
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2009, o 10:19

Post »

Ewo , zwabiłaś mnie do siebie informacją o nowych zakupach. A szczególnie clemka Fujimusume. Chciałam go porównać z moim, bo nie jestem pewna co do jego nazwy :wink:
A te ozdoby na drzewkach mają jak mniemam uformować koronę drzewa aby gałęzie pozostały pod kątem 90* ?
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
Awatar użytkownika
agusia2410
500p
500p
Od: 30 kwie 2011, o 11:46

Post »

A któż nie przemókł na targach wczoraj, chyba tylko ci co pojechali po południu ;:224
Ja też byłam, zmokłam, córki ubłocone, ale zakupy zrobione (no może nie wszystkie) i poznałam Izę i Anię ;:138 :lol:
Zakupy w moim wątku :D
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Ewuniu - żałuję bardzo, że nam się nie udało. Nie miałam Twojego numeru, a moja komórka padła :( Gdzie kupiłaś takie fajne powojniki? Pokaż swoje zakupy.
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Ewcia przybiegłam pooglądać zakupowe szaleństwo,a zwłaszcza powojniki,a tu lipa ;:14 zdjęć brak.Za to napatrzyłam się na Twój zagajnik ostróżkowy ;:63 Hortensja ogromna,będzie piękna jak zakwitnie.Ten fioletowy dzwonek to na pewno Karpacki,ja mam biały,ale jeszcze nie kwitnie :heja
Awatar użytkownika
ElzbietaaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sie 2008, o 14:57

Post »

Ja wróciłam właśnie z targów w Starym Polu, dzisiaj pogoda dopisała ale ludzi
co nie miara ;:224 straszny tłok.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jurek, niejako jesteś sprawcą tego, że kupiłam Fujimusume. Mając w pamięci Twoje zdjęcia, wzięłam bez wahania. Mam też Iruyu, ale bez kwiatów, więc nie wiem, czy obrazek mówi prawdę :D
Aaleksandra :D , witaj. Już żałuję, że wczoraj nie wstawiłam zdjęć zakupów :D Clematis dopiero się rozwija, ale trzy pąki widzę (jeden otwarty :D ). Zrobię zdjęcia później. Taki jest plan, aby drzewom naprostować gałązki :D
Agusia, witaj :D . W drodze powrotnej zaczęłam liczyć rośliny, które koniecznie miałam kupić, a nie kupiłam, bo zaczęło tak lać, że trzeba było wiać :D
Iza, ja się zastanawiam czasem, gdzie ja mam głowę :D Nie mam pojęcia, dlaczego nie podałam Ci od razu swojego numeru. Przepraszam.
Stasiu, nie zawsze człowiek ma zdrowie i czas, aby zrobić wszystko, co trzeba :D Zdjęcia po południu :D
Elżbieta, świetnie trafiłaś. Na pewno spokojnie mogłaś wybierać i decydować. Jak człowiek moknie, to się spieszy :;230
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pora pokazać, co przywiozłam z targów. Te torby foliowe mieszczą w sobie otrzymane od szwagierki sadzonki przylaszczki, rutewki orlikolistnej, bodziszka Samobor,chyba nachyłka, ożanki i pęd ("się" połamał przy koszeniu) powojnika do ukorzenienia. W jednej są kopane sadzonki liliowców.
Obrazek
Na zbliżeniu widać pierwiosnek Vialli i różową szałwię.
Obrazek
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Siberia
---
Od: 5 lut 2010, o 10:01

Post »

Bardzo dekoracyjne listowie :-)
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

A jaka roznorodkosc kolorystyczna :shock: a ten zolciutki to berberys kolumnowy moze`?
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Siberia, mam takie miejsce, gdzie posadziliśmy kilka iglaków i jest mi za zielono :D Stąd pragnienie koloru w berberysach.
Jule, to ma być Golden Rocket, więc prawdopodobnie kolumnowy :D Pewności nie mam żadnej, bo różni są sprzedawcy, ale nadzieja jest.
Niżej Dr Ruppel. Zbiesił się i zakwitł jednym kwiatem, może na skutek wiosennego przesadzania.
Obrazek
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2009, o 10:19

Post »