Asiorkowa różanka
- sweety
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 20 mar 2012, o 09:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Asiorkowa różanka
Takie kolorki jak ma Pat Austin ostatnio mnie strasznie kręcą
No i piękny cyklamen i ma liście 
- gajowa

- Od: 11 maja 2011, o 07:34
Pat Austin rzeczywiście ma piękny kolor, pasowałaby mi...tak się tylko nad nią zastanawiam, bo podobno kwiaty lubią "zwieszać głowę", a nie bardzo za tym przepadam...
Ale pozostałe róże też wciąż pięknie Ci kwitną
Ale pozostałe róże też wciąż pięknie Ci kwitną
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Moje wątki
- JLG

- Od: 15 mar 2009, o 17:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Biedny Mikołaj, mam nadzieję, że dzielnie zniosł to wszystko.
Dziękuję za info o Tip Top (zwanej też Coral Palace), ja jeszcze się waham - ale mam czas bo zdecydowałam, że róże zamówię na wiosnę, żeby się nie denerwować każdym spadkiem temp. poniżej -25. Dobrze, że trochę popadało, bo susza u nas okrutna, tylko ta jesień coraz bardziej wyczuwalna w powietrzu...
Dziękuję za info o Tip Top (zwanej też Coral Palace), ja jeszcze się waham - ale mam czas bo zdecydowałam, że róże zamówię na wiosnę, żeby się nie denerwować każdym spadkiem temp. poniżej -25. Dobrze, że trochę popadało, bo susza u nas okrutna, tylko ta jesień coraz bardziej wyczuwalna w powietrzu...
- AniaDS

- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Śliczna ta mała niespodzianka 
- JSZFRED

- Od: 1 lut 2008, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ania Sweety mnie Pat zakręcił kilka lat temu i żółte angielki ale większość wymarzła , teraz kręcą mnie "białaski" , cyklamenki mają maja mało listków i mało kwiatków ale cieszy i to zobaczymy czy przezimują
Ewo Gajowa faktycznie Pat zwiesza główki ale mi to tak specjalnie nie przeszkadza, oby tylko kwiaty miał to jest ok
Joasiu nie ma sprawy , Mikołaj jako histeryk to akurat to wszystko zniósł super nawet bez środków bólowych się obyło tylko bardzo się rozleniwił tym siedzeniem w domu po operacji, ja też zamierzam dokupić kilka szt. róż jak Bozia pozwoli na wiosnę, uważam że to najlepszy okres do sadzenia nowych okazów, chyba że się musi przesadzić z jakiś względów wcześniej jakieś nierosnące starocie to co innego jak mus to mus, oj faktycznie u nas sucho okropnie deszczyku popadaj nam,buziaczki dla Zuzi
Aniu dzięki, te maleństwa są takie delikatne i urocze oby się dobrze zadomowiły
Ewo Gajowa faktycznie Pat zwiesza główki ale mi to tak specjalnie nie przeszkadza, oby tylko kwiaty miał to jest ok
Joasiu nie ma sprawy , Mikołaj jako histeryk to akurat to wszystko zniósł super nawet bez środków bólowych się obyło tylko bardzo się rozleniwił tym siedzeniem w domu po operacji, ja też zamierzam dokupić kilka szt. róż jak Bozia pozwoli na wiosnę, uważam że to najlepszy okres do sadzenia nowych okazów, chyba że się musi przesadzić z jakiś względów wcześniej jakieś nierosnące starocie to co innego jak mus to mus, oj faktycznie u nas sucho okropnie deszczyku popadaj nam,buziaczki dla Zuzi
Aniu dzięki, te maleństwa są takie delikatne i urocze oby się dobrze zadomowiły
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Asiu, u mnie jak na razie zauwazyłam tylko liście tej niespodzianki.
Musze jutro sprawdzić, czy coś jeszcze widać. Najfajniejsze jest to, że ja nie pamiętam, żebym je sadziłam w tym miejscu.
Musze jutro sprawdzić, czy coś jeszcze widać. Najfajniejsze jest to, że ja nie pamiętam, żebym je sadziłam w tym miejscu.
- JSZFRED

Gosiu Margo ja tez myślałam że są trochę dalej no cóż nie wiem, część krokusów też zawsze mi wyrasta gdzie indziej niż sadziłam, myślę że się znalazła Twoja niespodzianka
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
U mnie też zakwitły
Tylko, że już ich nie ma.
Ale rozrastają się w zabójczym tempie. W przyszłym roku bedzie ich dużo więcej
Tylko, że już ich nie ma.
Ale rozrastają się w zabójczym tempie. W przyszłym roku bedzie ich dużo więcej
- robaczek_Poznan

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Asiu, Maria Antoinette olśniewająca u Ciebie....mam ją od niedawna i dopiero czekam na takie kwiaty
Teasing Georgia ma taki brzoskwiniowy odcień czy to kwestia światła? Sądziłam, że bardziej wpada w żółty, a ten kolorek co u Ciebie bardziej by mi pasował. Powiesz coś o niej? Jaki ma pokrój i jak ze zdrówkiem?
Takie fiołkowe niespodzianki to wielka radocha, ja miałam podobną reakcję gdy dostrzegłam te małe krasnale pod krzakiem różanym
Pozdrowionka
Teasing Georgia ma taki brzoskwiniowy odcień czy to kwestia światła? Sądziłam, że bardziej wpada w żółty, a ten kolorek co u Ciebie bardziej by mi pasował. Powiesz coś o niej? Jaki ma pokrój i jak ze zdrówkiem?
Takie fiołkowe niespodzianki to wielka radocha, ja miałam podobną reakcję gdy dostrzegłam te małe krasnale pod krzakiem różanym
Pozdrowionka
- Frida

- Od: 31 mar 2008, o 13:50
Asiu, ładnie u Ciebie, róże kwitnące i liście wolne od plam. Cyklameny mnie zachwyciły.
- JSZFRED

Kasiu u mnie jest dużo cienia i mniej kwitnie Maria A. ale u mojej mamy to miała burzę kwiatów więc powinnaś być z niej bardzo zadowolona w następnych latach co do Teasi G. to kolorek jest taki jak na fotkach zdrowie raczej ma dobre jak na angielkę tylko długie i wiotkie pędy zakończone kwiatami nie wiem jak by rosła i kwitła przy dobrym nasłonecznieniu u mnie w ogródku słonka jak na lekarstwo
Danusiudzięki dużo róż jest bez liści a na wielu są plamy staram się je zbierać w miarę na bieżąco ale tak to jest jak się nie pryska , Cyklamenki są super choć są malutkie zobaczymy jak sobie będą u mnie radziły
Danusiudzięki dużo róż jest bez liści a na wielu są plamy staram się je zbierać w miarę na bieżąco ale tak to jest jak się nie pryska , Cyklamenki są super choć są malutkie zobaczymy jak sobie będą u mnie radziły
- JSZFRED

Już jesień w pełni liście się przebarwiają tworząc kolorystyczne fajne zestawienia , a kwitnących kwiatów jak na lekarstwo na kilku różach są jeszcze pojedyncze kwiaty cieszmy się więc nimi bo następne będą dopiero po zimie
Erotika uwielbiam jej zapach

Roshe de rest i Othello w pąkach nie wiem czy się jeszcze rozwiną

cudowna Geisha po deszczu położyła się na aksamitkach

Aprikola zawsze na jesieni przybiera ciemniejszą barwę

niezawodna Ritausma i Aspirynka

Gruss en Aaushan też warta zakupu

cudowna Bernshain po deszczu najlepsza z moich żółtasków

i GdF zobaczymy jak przetrwa zimę

Pastella nie kwitnie w moim cieniu zbyt obficie ale dobrze że choć kwitnie

jeszcze Maria Antoinette i Gloria Day

i na koniec sierota Scarlet Moss

Erotika uwielbiam jej zapach

Roshe de rest i Othello w pąkach nie wiem czy się jeszcze rozwiną

cudowna Geisha po deszczu położyła się na aksamitkach

Aprikola zawsze na jesieni przybiera ciemniejszą barwę

niezawodna Ritausma i Aspirynka

Gruss en Aaushan też warta zakupu

cudowna Bernshain po deszczu najlepsza z moich żółtasków

i GdF zobaczymy jak przetrwa zimę

Pastella nie kwitnie w moim cieniu zbyt obficie ale dobrze że choć kwitnie

jeszcze Maria Antoinette i Gloria Day

- Karo
- -Administrator Forum-.

- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Kontakt:
Mnóstwo róż Asiu jeszcze kwitnie u Ciebie i to nie pojedynczymi kwiatkami lecz bardzo obficie jeszcze.
A dlaczego tak ja zaprezentowałaś

A dlaczego tak ja zaprezentowałaś
- JSZFRED

Oj Krysiu to zbieg okoliczności bo ona tak faktycznie wygląda lecę sprawdzić u Ciebie
- Karo
- -Administrator Forum-.

- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Kontakt:
Chyba dlatego,że jako jedyna ma jeden kwiatuszek...