duju, tyle mam odmian Justynko. U mnie raczej liliowce się nie powtarzają, może tylko ze trzy odmiany, a tak to rosną w dużych kępach, bo jakoś nie mam czasu kiedy podzielić.Miałam dzielić wiosną, ale tylko jedną kępę zdążyłam. Resztę zostawiłam na jesień.
anabuko, teraz to we wszystkich ogrodach pięknie. Cudowny czas! Bukszpanki mają świeże przyrosty i wyglądają uroczo.
Beaby, hortensja pnąca była posadzona, żeby stworzyć osłonę od sąsiadów. Prowadzę ja na kratce, pilnie przetykając między szczebelkami nowe pędy. Ale mimo to jestem ciekawa, dlaczego ona do tej pory nie kwitła. To już tyle lat... Mufka pisze,że u niej już kwiatostany widać, a u mnie znowu nic.
apus, hortensja pnąca rośnie szybko, a gdybyś ją posadziła na dobrej ziemi, to prędziutko byś miała zieloną ścianę. niektórzy puszczają ją po pniu drzewa i też to pięknie wygląda.
Mufeczko, chyba masz rację co do mojej hortensji. Znowu nie będzie kwitła, ale listeczki ma takie soczyste zieloniutkie i pokrywają coraz wwiększe fragmenty kratki. Niedługo będę już tam miała wymarzoną prywatność.
Jeślio chodzi o bukszpany, to i umnie była ta pakudna ćmia. Musiałam wyrzucić kilka kulek, bo niemal kompletnie wyłysiały. Inne są jakby nagryzione z jednej strony. Ale szczerze mówiąc do tej pory nie wiem, czy to była ćma, czy grzyb, gdyż nigdy żadnego robala nie widziałam, choć patrzyłam dokładnie.
Pashmina, ja znajduję coraz więcej pąków liliowców. No i zaczynam się bać, że one nam mogą zmarznąć, bo przymrozki zapowiadają. Nie wiem, jak to będzie. Nienormalna ta pogoda.
MAJ
Nadal kwitną bergenie. Ładnie w tym roku.
A tutaj w innym miejscu, razem ze złotymi tawułami i liliowcami.
Różanecznik
Percy Wiseman. Co chwila biegam go oglądać. Ładniutki. Ciekawy.
Już w pełni kwitnienia.
Różanecznik
Schneekrone. Wygląda jak pucharek bitej śmietany z kropelką soku malinowego.
Pierwsze kwiatki azalii.
Azalia Rosy Lights.
Azalia Christopher Wren