Ogród z angielską nutą cz.11

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród z angielską nutą cz.11

Post »

cyma2704 pisze:Moniko elewacja piękna, prawdziwy polski dwór. Obrazek Ogród bardzo ładnie wygląda, bukszpany przy podjeździe świetnie rosną. ;:215 Umacnia się dawny klimat w ogrodzie, altana grilowa już w zaawansowanym stanie. ;:138 Kocimiętka już pięknie się u mnie rozrosła. ;:196 Miłych chwil w ogrodzie. ;:168
Dziękuję :oops:
Dzisiaj wieczorem zrobię kolejne fotki powstającej altany grillowej, bo jeśli pogoda pozwoli, to dokończymy ścianę boczną przy kominku :D . Bardzo mnie cieszy ta nasza praca, bo robi się w tym zakątku bardzo klimatycznie ;:109
U mnie w tym roku wszystko nieźle rośnie poza rózami pnącymi, które po minionej zimie ledwie odbiły. Póki co niektóre sa mniejsze od róż rabatowych ;:218

ewelkacha88 pisze:Witaj Moniko :wit . Pięknie ;:138 . Masz dom jak w bajce ;:333 . Rabaty również ładnie się prezentują i nie widać tego nawału chwastów o którym wspominałaś ;:168 . Liliowcowe rarytasy boskie ;:215 . Grillowa altana zapowiada się bardzo ładnie . Wszystko u Ciebie idealnie do siebie pasuje , brawa za całokształt ;:303 . Pozdrawiam :wit .
Ewelinko, dużo już odplewiłam, ale wciąż jeszcze drugie tyle przede mną. Paznokcie mam już całe zdarte i połamane, pokąsana jestem przy okazji przez meszki i trzmiele, bo pełno tego w tych chwastowych zaroślach, ale nie poddaję się ;:185 W krótkich chwilach robię sobie relaksik na leżaczku, ale poza tym każdą minutę poświęcam na walkę z tymi paskudami-chwastami, bo zaczynają zawiązywać nasiona i boje się, żeby się nie rozsiały jeszcze bardziej, a jest tego wciąż ogromna ilość ;:202

Black Rose pisze:Piękny, uporządkowany ogród, szczere wyrazy uznania.

Pozdrawiam serdecznie.
:wit dziękuję :D
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

bejsonki84 pisze:O rzesz Ty ;:oj . Właśnie leżę ośliniona na biurku ;:oj . Kim jest Twój mąż, pytam się ;:oj .
Liliowce cudne, jak się rozrosną to wystaw chociaż małe kłącze do sprzedaży, plissss
Mój M. jest inżynierem, ale nie budowlanym :;230 Sam się śmieje, że w życiu by się nie podejrzewał o takie zdolności ;:306 Potrzeba chwili wyzwala w człowieku różne umiejętności :lol: Wiesz... gdyby trzeba było zapłacić fachowcom, to po prostu by tego nie było, bo nie byłoby nas na to stać, a samodzielnie można dłubać pomalutku i wówczas koszt jest mały, a przy tym jaka satysfakcja ;:224

Katarzynka pisze:Witaj Moniko , zawsze jak do Ciebie zaglądam zostaję powalona na kolana, wszystko zaplanowane co do cala a wykonanie perfekcyjne, gratuluję Wam bo tworzycie cudowne architektury zarówno te murowane jak i ogrodowe obrazy.
Roślinki od Ciebie mają się dobrze, nabierają wigoru i rozrastają się w kępki :) Pozdrawiam serdecznie i życzę deszczyku.
Dziękuję :D ;:180
Cieszę się, że roślinki dobrze rosną ;:168 U mnie po deszczu i odchwaszczeniu tez wszystko rusza i dodaje optymizmu do dalszych prac ;:333

Pashmina pisze:Monika dobrze, że jesteś. brakowało mi Twojego pięknego ogrodu. Domek wygląda ślicznie. Poproszę o więcej zdjęć ;:196
Ewuniu, powoli nadrobię zaległości i dodam nowe zdjęcia. Teraz już mniej miejsc wstydu, więc mogę fotografować ;:306

kasia100780 pisze:Dom wygląda jak pałac, grill będzie świetny ;:63
Wszystko do siebie pasuje, brawo ;:224
:D dziękuję
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

aneczka1979 pisze:Moniko co do Ciebie zaglądam to dech mi zapiera. Poważnie. Masz przecudowny ogród, piękny dom i fantastyczną małą architekturę. Powstająca altanka grillowa już robi ogromne wrażenie a co dopiero jak będzie skończona. ;:oj Jesteście z mężem bardzo zdolnymi ludźmi z duszą romantyka. Brawo Moniś. ;:180
Mam nadzieję, że ogród mimo natłoku prac w nim do wykonania ( jak piszesz, bo ja chwastów nie widzę), przynosi Ci ukojenie w smutnych chwilach. ;:168
Aniu, dzięki wielkie ;:4
Altana pewnie tak szybko nie będzie skończona, ale pomalutku działamy. Chciałabym, żebyśmy w tym roku podciągnęli całość, a za rok zrobimy daszek. Na zimę trzeba będzie tylko jakąś plandeka zabezpieczyć całość przed deszczem i śniegiem, żeby cegły nie rozmroziło, a na wiosnę ruszymy z konstrukcją daszku. Zastanawiamy się tez nad podłogą, czy zrobić z drewna, czy kamienia bądź płytek betonowych... To dość duża budowla w sumie będzie, więc musimy szukać jak najtańszego a w miarę ładnego rozwiązania ;:224
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

JLG pisze:Dobrej kompozycji rabat nie zaszkodzi, kilka chwastów - na zdjęciach, które pokazujesz widać piękny, przemyślany i "wylizany" ogród, do tego w ciekawej oprawie architektury ogrodowej - tylko pozazdrościć wyczucia smaku i zdolności murarskich.
Dom - nabrał prawdziwie szlacheckiego wymiaru.
Dziękuję bardzo ;:168 Chwasty niestety bardzo zdominowały rabatę i podusiły część roślin, a do tego pełno nor gryzoni na rabatach - dobrze, że się za to wzięłam, bo byłoby kiepsko. Niektóre rośliny wręcz uduszone dzikimi powojami, rozłogową koniczyną białą i innymi zielskami, a przy tym korzenie wiszące w powietrzu z powodu podkopanych tuneli nornic. Masakra. Zajmuje mi wiele czasu doprowadzenie każdego fragmentu rabat do porządku, ale nie ma rady, trzeba działać.

IzabelaS pisze:Moniko, dzięki Twoim zdjęciom już całkiem przekonałam się do liliowców, do których nigdy nie miałam serca. Może dlatego, że u mnie jest raczej ciemno, strona północna i zacieniające wszystko wysokie, stare drzewa, więc dwa liliowce, które mam od lat, prawie nigdy nie kwitły. Jednak znalazłam dla nich dobre miejsce i dokupiłam jeszcze kilka - zaczynam się chyba wkręcać.
Dom i ogród oczywiście jak w bajce - tylko to nie jest bajka, ale owoc ciężkiej i wytrwałej pracy, wspomaganej pasją i sercem dla tego, co się oswoiło.
:D dzięki, Izabelko :D Liliowce sa przecudne i nie wyobrażam sobie bez nich rabat - są wspaniałe i niesamowicie ozdobne. Wysokości są tak rozmaite, że można je świetnie komponować pomiędzy różami i innymi roślinami ozdobnymi, a przy tym tworzą bardzo dekoracyjne kępy, które nawet z samą zielenią liści, gdy nie kwitną, są ozdobne. Wciąż dosadzam kolejne, bo odmian o pięknych kwiatach jest coraz więcej. Jak sobie przypomnę liliowce sprzed 30 lat - te rude o małych, cienkopłatkowych kwiatach, to wierzyć się nie chce, że przeszły taką ewolucję i hodowcy doszli do tak cudownych okazów ;:167
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kilka aktualnych fotek...
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Coraz więcej liliowców kwitnie - to mnie niesamowicie cieszy :D

b]Fenders Keppers[/b]
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Boundless Beauty
Obrazek

Obrazek

Fenders Keeppers
Obrazek

Roger Grounds
Obrazek

Obrazek

Blizzard Bay
Obrazek

Singular Sensation
Obrazek

Green Mystique
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Cudnie Monia u Ciebie ;:167 Murek z cegły to moje marzenie,może kiedyś? ;:170
Liliowce to ich czas.Po raz pierwszy zakwitł u mnie liliowiec od Ciebie i się bardzo cieszę:)
Awatar użytkownika
seba1999
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2014, o 20:10
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Mnie też marzy się murek z cegły :D
Piękną masz kolekcję liliowców - same perełki.
Ja na taki widok muszę poczekać przynajmniej do przyszłego roku :)
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 gru 2012, o 17:49

Post »

Jak miło znowu zobaczyć Twój ogród w letniej odsłonie - pełen fantastycznych roślin, cudownie skomponowanych. Uwielbiam te widoczki ;:196
PS Ale masz już okazałe żywopłoty ;:oj
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Moniko :wit . Na pewno sporo pracy kosztowała Cię walka z tymi chwastami, jednak rezultaty widać gołym okiem ;:138 . Spisałaś się :tan . Cudne te Twoje liliowce ;:167 . Twój ogród wygląda zachwycająco ;:333 . Murek i wszystkie konstrukcje z cegły wyglądają przepięknie ;:138 . Ach rozmarzyłam się ;:224 . Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
misia
500p
500p
Od: 28 lip 2006, o 10:40

Post »

Pięknie ;:138
Pozdrawiam, Beata
Ogród Misi
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Moniczko, jaka zmiana ;:oj Widzisz, słoneczko nadal świeci nad Twoim ogrodem :D Cudny dom, z tą nową elewacją elegancki jak marzenie ;:215 Na ostatnich fotkach wcale nie widać, żeby ogród cośkolwiek ucierpiał ;:185 Cudownie angielsko i anielsko, jak zawsze ;:333 Napisałaś, że zniszczył się bukszpan w części"leżakowej"... Co mu się stało? Bo chyba nie przez chwasty?
Cudowne liliowce, szczególnie te rarytasy z Ismeny ;:215
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Cudowny angielski ogród :)
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Domek wyszedł super, a i ogród z takim tłem prezentuje się jeszcze ładniej ;:215 Mała architektura też daje świetny efekt. Ech, mój em w ciągłych rozjazdach, więc pewnie na emeryturę będę musiała poczekać, żeby mieć coś więcej zrobione w ogrodzie :;230
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Moniczko , to , że miewamy chwasty w ogrodach to żaden wstyd , przecież pracujemy w nich same i często trudno pogodzić pracę zawodową z obowiązkami domowymi i ogrodem . Nie wynajmujemy prywatnych firm do pielęgnacji naszych rabat , każda z nas ma różne sytuacje życiowe , wiek i stan zdrowia , więc doceniajmy naszą pracę i bądźmy wyrozumiałe też same dla siebie .Twój ogród pięknieje z każdym rokiem i nie musi być wszystko naj , żebyś była szczęśliwa a uwierz mi , masz się z czego cieszyć , ogród i dom , cacko .Pozdrawiam serdecznie ;:168
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2016, o 15:37

Post »

Widzę, że zakwitł Ci jeden z liliowców. Bardzo się cieszę ;:168
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”