A jednak kaktusy - barbra13
- gracesz
- 500p

- Od: 28 sie 2013, o 14:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: A jednak kaktusy - barbra13
Ja nie będę wyróżniać żadnego okazu, bo wszystkie przepiękne i uroczo kwitnące
zostawiam tylko ślad, że byłam... Gratuluje ręki do kaktusów i czekam na następne obficie kwitnące fotki...
Dziękuję
.
Jakiś czas temu trochę miejsca przeznaczonego na kaktusy udostępniłam adenium, w związku z czym część kaktusów wylądowała pod chmurką. Ślimaki się z tego ucieszyły, adenium też wyglądają na zadowolone

Tak wygląda dzisiaj resztka kwiatów na roślinie, którą pokazywałam niedawno w swoim "zielonym" wątku

Jeden ze wspomnianych ślimaków - nie przeszkadzała mu obecność kamer
, ani to, że podniosłam doniczkę do góry. Rozejrzał się tylko uważnie i do dzieła. Nie muszę dodawać, jak skończył

I dzisiejsze, astrak kwitnie po raz pierwszy

I oby lato trwało jak najdłużej.
Jakiś czas temu trochę miejsca przeznaczonego na kaktusy udostępniłam adenium, w związku z czym część kaktusów wylądowała pod chmurką. Ślimaki się z tego ucieszyły, adenium też wyglądają na zadowolone

Tak wygląda dzisiaj resztka kwiatów na roślinie, którą pokazywałam niedawno w swoim "zielonym" wątku

Jeden ze wspomnianych ślimaków - nie przeszkadzała mu obecność kamer

I dzisiejsze, astrak kwitnie po raz pierwszy

I oby lato trwało jak najdłużej.
-
cactus habitat
- 200p

- Od: 25 cze 2017, o 11:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Hm.. Mało mają żarcia na łące, że się za kaktusy biorą ?
Pozdrawiam,
Sławek
Sławek
- Aileen
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 20 cze 2015, o 17:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Bardzo ładne adenium, widać, że im niczego nie brakuje, świetnie się u Ciebie czują i kwitną
Astrak się spisał, ładny kwiatuszek.
ciekawe, że nie straszne im ciernie, chęć zjedzenia smakołyku silniejsza 
Prawie mu się udało ukąsić i ciach pewnie odleciał w kosmosbarbra13 pisze:Rozejrzał się tylko uważnie i do dzieła. Nie muszę dodawać, jak skończył
- Pelidea

- Od: 21 cze 2013, o 08:42
Kwiatuszki piękne.
Ślimaki doprowadzają mnie do szału. Najbardziej nienawidzę jak idę sobie i nagle "chrrrrrrup" pod nogą. A jeszcze jak pod bosą... Oooooobrzydliwe...!
Adenium są piękne. Napatrzeć się nie mogę. Słoneczko im służy bardzo. Podobają mi się doniczki, które dla nich wybrałaś.
Ślimaki doprowadzają mnie do szału. Najbardziej nienawidzę jak idę sobie i nagle "chrrrrrrup" pod nogą. A jeszcze jak pod bosą... Oooooobrzydliwe...!
Adenium są piękne. Napatrzeć się nie mogę. Słoneczko im służy bardzo. Podobają mi się doniczki, które dla nich wybrałaś.
- cokolwiek
- 500p

- Od: 7 wrz 2016, o 12:44
Adenium piękne Pewnie z własnego wysiewu
A ile trzeba czekać żeby się takich dorodnych doczekać? Już dawno na mojej chciej liście królują
a gdyby jeszcze jakieś bielutkie zdobyć
a gdyby jeszcze jakieś bielutkie zdobyć
Pozdrawiam! Basia w krainie kaktusów
- hen_s

- Od: 16 paź 2010, o 15:24
Kolejne piękne widoki. Faktycznie - niech to lato trwa jak najdłużej! 
Henryk - moje kaktusy i sukulenty 1..., 8, 9,cz. 10
W tematach wymiany/sprzedaży roślin proszę pisać na priv.
W tematach wymiany/sprzedaży roślin proszę pisać na priv.
- PiotrAPD

- Od: 28 kwie 2015, o 01:07
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
I bardzo fajnie, że tu także pokazałaś adenium bo na zielony wątek nie wchodzę i bym przegapił
Brawo dla astraka
Kwiaty które pokazują się pierwszy raz na naszych podopiecznych bardzo cieszą i przy okazji pokazują, że bardzo dobrze się czują w warunkach jakie mają 
Brawo dla astraka
- cokolwiek
- 500p

Racja Piotrze wywołują w nas radość dzieckaPiotrAPD pisze:I Kwiaty które pokazują się pierwszy raz na naszych podopiecznych bardzo cieszą i przy okazji pokazują, że bardzo dobrze się czują w warunkach jakie mają
a to oglądanie ich z każdej strony -nóż się jakiś pączuś pojawi? A jak się już pojawi
- DAK

- Od: 16 lip 2008, o 19:45
Piękny Notocactus roseoluteus. Mój strajkuje już drugi sezon, to choć u ciebie się napatrzę. Myślałam, że przesadzanie mu pomoże, ale na razie pomaga jak kadzidło.
A ślimaczek był uroczy i wolę nie domyślać się jak skończył.
- Trzeba przyznać, że odrobinę bezczelny był.
A ślimaczek był uroczy i wolę nie domyślać się jak skończył.
Ślimaki to paskudy straszne, są ich miliony. Jeszcze pół biedy, jak zostawiają takie ślady (swoją drogą, to jakiś masochista musiał być
)

Gorzej, jak wygryzają dziury, jak w mojej matukanie na przykład. Ale już tego nie pokażę, bo po co sobie psuć humor.
A humor mam dobry, bo zakwitła Hildewintera colademononis - ubiegłoroczny nabytek. Skromniutko, bo skromniutko, ale pierwsze koty za płoty

Natomiast rozbawił mnie Echinocereus pulchellus, też nowość u mnie, roślinka jeszcze malutka. No gdzie te duże kwiaty
? Rośliny raczej powinny mierzyć zamiar na siły, a nie odwrotnie.

I jeszcze Echinopsis spec., kwiaty ma identyczne, jak E.obrepanda. Brzydko się starzeje, już kilka razy był odmładzany i chyba niedługo znów go to czeka. Pochodzi jeszcze z peerelowskiej kwiaciarni, prawdopodobnie z Rumi.

I kwitną mi już parodie
.
I wkurzona jestem, bo od jakiegoś czasu nie mam czym? robić zdjęć, tylko kombinuję. Mam nadzieję, że to się zmieni.

Gorzej, jak wygryzają dziury, jak w mojej matukanie na przykład. Ale już tego nie pokażę, bo po co sobie psuć humor.
A humor mam dobry, bo zakwitła Hildewintera colademononis - ubiegłoroczny nabytek. Skromniutko, bo skromniutko, ale pierwsze koty za płoty

Natomiast rozbawił mnie Echinocereus pulchellus, też nowość u mnie, roślinka jeszcze malutka. No gdzie te duże kwiaty

I jeszcze Echinopsis spec., kwiaty ma identyczne, jak E.obrepanda. Brzydko się starzeje, już kilka razy był odmładzany i chyba niedługo znów go to czeka. Pochodzi jeszcze z peerelowskiej kwiaciarni, prawdopodobnie z Rumi.

I kwitną mi już parodie
I wkurzona jestem, bo od jakiegoś czasu nie mam czym? robić zdjęć, tylko kombinuję. Mam nadzieję, że to się zmieni.
- cokolwiek
- 500p

Basia co ty mówisz Zdjęcia piękne Maluchy już nie raz pokazały swą potęgę
- DAK

- Od: 16 lip 2008, o 19:45
Widzę, że trafiam u ciebie na same te, które u mnie padły lub strajkują. Ukatrupiłam tej zimy Echinocereus pulchellus, to sobie właśnie u ciebie pooglądałam, a Hildewinterę to załatwiłam w zeszłym roku.
Zdaje mi się, że jak coś mi będzie strajkowało lub ukatrupię to będę zaglądać do ciebie.
Zdaje mi się, że jak coś mi będzie strajkowało lub ukatrupię to będę zaglądać do ciebie.
-
wisnia897

- Od: 23 sie 2010, o 11:08
Ja korzystam z zalet uprawy roślin na drugim piętrze - brak ślimaków i mrówek. Tylko pająki, chociaż z nimi to pół biedy dopóki jesienią się jakiegoś z kaktusem do domu nie zabierze...
Kwitnienia oczywiście przecudowne, widać, że roślinom dobrze u Ciebie. I adenium bardzo ładne, w ładnych doniczkach, aż zamarzyła mi się taka podrośnięta roślinka
Brawo 
Kwitnienia oczywiście przecudowne, widać, że roślinom dobrze u Ciebie. I adenium bardzo ładne, w ładnych doniczkach, aż zamarzyła mi się taka podrośnięta roślinka
Monika
U Wiśni (roślinkowy mix)
Zbieranina Wiśni (kaktusy)
U Wiśni (roślinkowy mix)
Zbieranina Wiśni (kaktusy)
Mnie się bardzo podobają hildewintery
, gratuluję kwiatka