Wczoraj pojechałam na działkę podlać,bo strasznie sucho i żal mi się zrobiło tych wszystkich roślinek co wychodzą z ziemi.
Dziś również piękna pogoda,ale jutro i w czwartek zapowiada się lekkie ochłodzenie i przelotne opady.
Czekam zatem na piątek...wczoraj posadziłam siewki werbeny,oby ładnie mi urosła to będę szczęśliwa.
Coraz więcej róż już jest zapączkowana,teraz tylko kwestia przybrania na wadze
Lucynko Ice Cream to jeden z tych roślin co na fotkach jest dużo piękniejszy niż w realu,ale warto go poznać i samemu ocenić.
Niestety jeden Ice C usechł i nie zakwitnie
Jadziu teraz,gdy ciepło róże coraz szybciej budują krzaczki,a my tylko czekamy na ich piękne kwiaty
Karolina miło,że wpadłaś,witam nowego gościa:)
8 lat mam czekać na kwitnienie glicynii? No trudno warto czekać na taki widoczek
Powojniki balkonowe w donicach szybko zakwitły,te na działce później zakwitną.Ivan Olson mnie zadziwia,ma sporo kwiatów
Pnącza te potrafią wciągnąć,ja też mam ich trochę i co roku dokupuję.
Aneczko też chyba pociągnę koło bezbarwnym,by zachować oryginalność
Biedermeier zakwitnie jednym kwiatkiem jak co roku,Heidi Klum zachowuje się tak samo,skromne róże...
Powojniki na balkonie rosną dobrze,zadowalająco,w poprzednim roku na pewno straciłam Maria Curie Skłodowska i jeszcze jednego,ale wtedy nie oznaczyłam i teraz czekam na jednego,który na razie puszcza pędy,a do pąków mu bardzo daleko.
Niestety na działce powojniki mi rosną słabiej,nie mam pojęcia dlaczego.Może dlatego,że róże je przyćmiły swoją urodą?
Madziu tzatziki są bardzo smaczne,starte ogórki świeże z czosnkiem i jogurtem greckim,uwielbiam do mięsa
Milkshake to moja faworytka,mam dwie i chyba bym się zapłakała jakby mi padła
Hot Lava skoszona? O nie.tego bym nie przeżyła
Artemis dalej nie zapączkowany,ale z tego co pamiętam to on z tych późniejszych.Azalii nie wąchałam,podziwiam ją z daleka:)
Muszę przy najbliższej okazji podejść i poczuć zapach,jeśli takowy jest:)
Jolu Dr.Ruppel kwitnie u mnie od kilku lat,znów bym go sobie kupiła,do tej pory mnie nie zawiódł ani razu,nie zna uwiądu,oby każdy powojnik był taki krzepki
Białobok mnie zauroczył,a i ostatnio mam chrapkę na Maigold i Push z szyszkami różowymi,cudne wszystkie
Łubin u mnie szybko zakwita,już ma gotowe kłosy do kwitnienia...
Wisteria posadzona i mam nadzieję,że w przeciągu kilku lat uraczy mnie kwiatami,muszę poczytać o jej uprawie,czy ma jakieś szczególne wymagania...
Bardzo chętnie przyjmę wskazówki pana Leszka

Dziękuję za podpowiedź.
Kasiu Ivan Olson mniej znany powojnik,ale już podbił moje serce,obficie zakwitł,zimował na balkonie praktycznie bez okrycia.
Azalia to mocny akcent,świeci jak żarówa
Alexia oj czekam na to cudo z nieukrywaną radością
Sabinko balkonowe powojniki mają lepsze warunki,chociażby dlatego,że są osłonięte z dwóch stron,z jednej strony mam dosyć szeroką ścianę,a z drugiej pergolę.Pamiętam i ja jak Aneczka konsekwentnie pokazywała urok Incconenta,a ja przez kilka dni jej wtórowałam,bo mój też kwitł,ale nie tak obficie.Teraz ma kilka grubych pąków,a ja zachwycam się nimi .
Maryna oj to szkoda,że Dr.Ruppel zniknął

Jeśli go nie wykopałaś może pojawi się za rok,podobno powojniki czasami się odradzają nawet po dwóch,trzech latach,czego i Tobie życzę:)
Jeśli miałabym kupić Ice Cream po raz kolejny to nie zdecydowałabym się,ponieważ jest to ciekawy tulipan na zdjęciu w powiększeniu,taka ciekawostka,która do tej pory niezwykle mnie intrygowała.Ja należę do tych osób,że jak coś mnie ciekawi to musze to mieć,choćby dlatego,żeby sama się przekonać.Teraz mogę powiedzieć,że mam ochotę na wiele innych odmian np z serii Parrot.
Palace Purple dzielę niemiłosiernie,lubię takie rośliny co bez szwanku dają się rozmnażać
Milenko rzeczywiście u mnie jakby cieplej,ale od jutra ma się ochłodzić.Jednak roślinom w to mi graj,wyskoczyły i przepychają się,która szybciej wystrzeli w górę.Ostróżki gonią róże...
Ice Cream na razie stanął w miejscu,czy się rozwinie jeszcze bardziej to zagadka...czy się doczekam do piątku?
Aniu11 to słońce ostatnio jak szalone przygrzewa,a rośliny mają uciechę i rosną z prędkością światła
Mój Białobok to takie maleństwo,że nie wiem,kiedy on duży urośnie,podobno wolno przyrasta,więc luzik
Zuza Ice Cream pokazuje coraz śmielej krem ...
Gosiu ostatnimi dniami wszystko ruszyło,coraz mniej pustych miejsc,wszystko się zagęszcza.
Elwi sama jestem zaskoczona,że Ivan Olson tak szybko zakwitł,ale musze sprawdzić w mojej księdze powojników,czy to normalne zjawisko...
Ice Cream deser na wieczór dla wszystkich,smakujcie
Elegant Lady wtóruje naparstnicy,która w tym roku zakwitnie,a ja zobaczę jej kolorek
Azalie japońskie...chętnie dokupię inny kolor,co roku kwitną...
Azalia
Agnes Schilinger
I pączki...ach czekam na jej kwiaty
Łubin
Orliki piękne są...
Malutki irysek
Iryski przy oczku w pąkach...
Chaber
Żurawki są u mnie ważne,lubię je dzielić i rozmnażać...
Miłego wieczorku:)