Kwiat jest uśmiechem rośliny...Wiosna i lato z Annes 77

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kwiat jest uśmiechem rośliny...Wiosna i lato z Annes 77

Post »

Aniu ja swoje koła maluję bezbarwnym. :D
Różyczkę Biedermeier sobie wyguglowałam. Jest absolutnie cudowna! Skoro piszecie, że trudna to pozachwycam się nią u Ciebie. ;:215
Moje róże, mimo iż posadzone dopiero wiosną, też w większości mają pączki. Na Artemisie jednak ani śladu ale za to ładny,choć nadal malutki, krzaczek tworzy.
Powojniki ślicznie kwitną. I Ty mówisz, że nie masz do nich ręki..? ;:oj
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Musiałam wygooglować sobie co to są tzatziki. Smaczne?
Ja też w tym roku pierwszy raz doczekam się swoich borówek :heja .
U Ciebie wypadła Aloha, u mnie Milkshake. A Hot Lavę drugi raz skosił EM kosiarką :evil: . Oj jak się dzisiaj zdenerwowałam :evil: . Mam nadzieję że odbije.
Na Artemisie i ja nie mam pąków. Coś się ociąga w tym roku. Biedermieier u mnie ma jednego pąka. Nie mogę się go doczekać. Boję się strasznie tej róży.
Azalia przepięknie Ci zakwitła, pachnie?
Ice Cream fenomenalny. Jestem nim tak zachwycona że aż nie mogę oderwać oczu od niego.
jol_ka
1000p
1000p
Od: 27 lip 2007, o 12:01

Post »

Aniu powojniki dają czadu ;:215 Dr. Ruppel jest na mojej liście chciejstw ;:167
Piwonia koperkowa urocza a Ice Cream aż chce się polizać :oops:
W Białoboku też bym się zakochała, jakbym miała, uwielbiam nowe przyrosty na świerkach ;:333
A łubin jaki masz wypasiony :shock:
No i wisteria klasa, mam nadzieję, że będzie Ci ładnie rosła i kwitła - też w tym roku sadziłam u siebie.
Jeśli szukasz informacji, jak ją ciąć to Leszek z naszego forum napisał kiedyś taki post, mogę Ci podesłać link (sama go dostałam dzięki jego uprzejmości).
Pozdrawiam Jola
jo_linki
123katex
1000p
1000p
Od: 22 maja 2013, o 20:16

Post »

Śliczne powojniki, Ivan olson na mojej liście do kupienia , śliczny kolorek azali. :wit ;:3
Awatar użytkownika
alexia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2011, o 18:19
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Widzialam Twojego L.F.C. ;:333 , szczegolnie jej kibicuje i czekam na kwitnienie ;:65
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 96&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Aniu, ale piękny ten biały powojnik, widać doskonale, że na balkonie ma o wiele cieplej niż gruntówki ;:108 Innocenta do tej pory podziwiałam u Aneczki.. wiedząc, że to przeczyta, powiem więcej, torturowała mnie tym powojnikiem, wiedząc jak się rozpływałam nad jego urodą ;:306 teraz będę podziwiała również u ciebie ;:224
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Mój Dr Ruppell po 3 latach przepadł bez wieści :oops: Mszyce na różach i nie tylko też się pojawiły,wczoraj je " psikałam" sprayem jak nie pomoże to coś mocniejszego trzeba będzie zastosować...
Ice Cream z 5 cebulek kwitnących w ub. roku zakwitła mi jedna i to kiepsko...trzeba będzie kupić nowe lub zrezygnować...zapewne coś ciekawego się znów pokaże...
Palace Purple,- mam od 30 lat ..to rzeczywiście nie do zdarcia żurawka! :)

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu, patrząc na Twoje powojniki, łubin czy Chippka muszę przyznać, że mieszkam w jakiejś innej strefie klimatycznej ;:oj Nic to, zaciskam zęby i idę odpalić jakieś grzejniki w ogrodzie (u mnie teraz +6) :twisted: Zrób proszę koniecznie zdjęcie Ice Cream w pełnym rozkwicie - jest bajeczny ;:180
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Ania :wit ogród chyba dogrzewasz że tak szybko wszystko rośnie. Ice Cream nazwa jak najbardziej pasuje, cudownie wygląda. Przyrosty na Białoboku widziałam w szkółce, ciekawe drzewko tylko rośnie ogromne... do małego ogrodu się nie nadaje. Łubin też jakoś szybko rośnie, u mojego widać na razie tylko liście.
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Aniu, Ice Cream w swoim najlepszym wydaniu ;:108 Teraz jak już się otworzy, znikną "lody". Piękny ;:167
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Aniu, pięknie ;:138 Aż musiałam zerknąć gdzie mieszkasz, bo zaczynałam podejrzewać o wstawienie zeszłorocznych fotek ;:196 .
Zdecydowanie inna strefa klimatyczna.Od razu widać po kwitnieniach.
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Hosty mają się nadzwyczaj dobrze,liście nie posiadają dziurek
No cóż powiedzieć? ...Zazdroszczę. U mnie nadgryzione, a ślimakol idzie w ilościach hurtowych :(
Ivan Olson już tak kwitnie ;:oj Super ;:215
Cieszę się, że Ice Cream spełnił Twoje oczekiwania :D Jeżeli o mnie chodzi, to zdecydowanie wolę piwoniowe ;:167
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Wczoraj pojechałam na działkę podlać,bo strasznie sucho i żal mi się zrobiło tych wszystkich roślinek co wychodzą z ziemi.
Dziś również piękna pogoda,ale jutro i w czwartek zapowiada się lekkie ochłodzenie i przelotne opady.
Czekam zatem na piątek...wczoraj posadziłam siewki werbeny,oby ładnie mi urosła to będę szczęśliwa.
Coraz więcej róż już jest zapączkowana,teraz tylko kwestia przybrania na wadze ;:306

Lucynko Ice Cream to jeden z tych roślin co na fotkach jest dużo piękniejszy niż w realu,ale warto go poznać i samemu ocenić.
Niestety jeden Ice C usechł i nie zakwitnie ;:222

Jadziu teraz,gdy ciepło róże coraz szybciej budują krzaczki,a my tylko czekamy na ich piękne kwiaty ;:333

Karolina miło,że wpadłaś,witam nowego gościa:)
8 lat mam czekać na kwitnienie glicynii? No trudno warto czekać na taki widoczek ;:215
Powojniki balkonowe w donicach szybko zakwitły,te na działce później zakwitną.Ivan Olson mnie zadziwia,ma sporo kwiatów ;:108
Pnącza te potrafią wciągnąć,ja też mam ich trochę i co roku dokupuję.

Aneczko też chyba pociągnę koło bezbarwnym,by zachować oryginalność ;:333
Biedermeier zakwitnie jednym kwiatkiem jak co roku,Heidi Klum zachowuje się tak samo,skromne róże...
Powojniki na balkonie rosną dobrze,zadowalająco,w poprzednim roku na pewno straciłam Maria Curie Skłodowska i jeszcze jednego,ale wtedy nie oznaczyłam i teraz czekam na jednego,który na razie puszcza pędy,a do pąków mu bardzo daleko.
Niestety na działce powojniki mi rosną słabiej,nie mam pojęcia dlaczego.Może dlatego,że róże je przyćmiły swoją urodą?

Madziu tzatziki są bardzo smaczne,starte ogórki świeże z czosnkiem i jogurtem greckim,uwielbiam do mięsa ;:215
Milkshake to moja faworytka,mam dwie i chyba bym się zapłakała jakby mi padła ;:oj
Hot Lava skoszona? O nie.tego bym nie przeżyła ;:303
Artemis dalej nie zapączkowany,ale z tego co pamiętam to on z tych późniejszych.Azalii nie wąchałam,podziwiam ją z daleka:)
Muszę przy najbliższej okazji podejść i poczuć zapach,jeśli takowy jest:)

Jolu Dr.Ruppel kwitnie u mnie od kilku lat,znów bym go sobie kupiła,do tej pory mnie nie zawiódł ani razu,nie zna uwiądu,oby każdy powojnik był taki krzepki ;:108
Białobok mnie zauroczył,a i ostatnio mam chrapkę na Maigold i Push z szyszkami różowymi,cudne wszystkie ;:215
Łubin u mnie szybko zakwita,już ma gotowe kłosy do kwitnienia...
Wisteria posadzona i mam nadzieję,że w przeciągu kilku lat uraczy mnie kwiatami,muszę poczytać o jej uprawie,czy ma jakieś szczególne wymagania...
Bardzo chętnie przyjmę wskazówki pana Leszka ;:108 Dziękuję za podpowiedź.

Kasiu Ivan Olson mniej znany powojnik,ale już podbił moje serce,obficie zakwitł,zimował na balkonie praktycznie bez okrycia.
Azalia to mocny akcent,świeci jak żarówa ;:333

Alexia oj czekam na to cudo z nieukrywaną radością ;:65

Sabinko balkonowe powojniki mają lepsze warunki,chociażby dlatego,że są osłonięte z dwóch stron,z jednej strony mam dosyć szeroką ścianę,a z drugiej pergolę.Pamiętam i ja jak Aneczka konsekwentnie pokazywała urok Incconenta,a ja przez kilka dni jej wtórowałam,bo mój też kwitł,ale nie tak obficie.Teraz ma kilka grubych pąków,a ja zachwycam się nimi .

Maryna oj to szkoda,że Dr.Ruppel zniknął ;:218 Jeśli go nie wykopałaś może pojawi się za rok,podobno powojniki czasami się odradzają nawet po dwóch,trzech latach,czego i Tobie życzę:)
Jeśli miałabym kupić Ice Cream po raz kolejny to nie zdecydowałabym się,ponieważ jest to ciekawy tulipan na zdjęciu w powiększeniu,taka ciekawostka,która do tej pory niezwykle mnie intrygowała.Ja należę do tych osób,że jak coś mnie ciekawi to musze to mieć,choćby dlatego,żeby sama się przekonać.Teraz mogę powiedzieć,że mam ochotę na wiele innych odmian np z serii Parrot.
Palace Purple dzielę niemiłosiernie,lubię takie rośliny co bez szwanku dają się rozmnażać ;:333

Milenko rzeczywiście u mnie jakby cieplej,ale od jutra ma się ochłodzić.Jednak roślinom w to mi graj,wyskoczyły i przepychają się,która szybciej wystrzeli w górę.Ostróżki gonią róże...
Ice Cream na razie stanął w miejscu,czy się rozwinie jeszcze bardziej to zagadka...czy się doczekam do piątku?

Aniu11 to słońce ostatnio jak szalone przygrzewa,a rośliny mają uciechę i rosną z prędkością światła ;:215
Mój Białobok to takie maleństwo,że nie wiem,kiedy on duży urośnie,podobno wolno przyrasta,więc luzik ;:333

Zuza Ice Cream pokazuje coraz śmielej krem ...

Gosiu ostatnimi dniami wszystko ruszyło,coraz mniej pustych miejsc,wszystko się zagęszcza.

Elwi sama jestem zaskoczona,że Ivan Olson tak szybko zakwitł,ale musze sprawdzić w mojej księdze powojników,czy to normalne zjawisko...

Ice Cream deser na wieczór dla wszystkich,smakujcie :D

Obrazek

Elegant Lady wtóruje naparstnicy,która w tym roku zakwitnie,a ja zobaczę jej kolorek ;:oj

Obrazek

Azalie japońskie...chętnie dokupię inny kolor,co roku kwitną...

Obrazek

Obrazek

Azalia

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Agnes Schilinger

Obrazek

I pączki...ach czekam na jej kwiaty

Obrazek

Łubin

Obrazek

Obrazek

Orliki piękne są...

Obrazek

Obrazek

Malutki irysek

Obrazek

Iryski przy oczku w pąkach...

Obrazek

Chaber

Obrazek

Żurawki są u mnie ważne,lubię je dzielić i rozmnażać...

Obrazek

Miłego wieczorku:)
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu jesteś niesamowita, ja też zajrzałam gdzie masz swój RAJ, niesamowita różnica we wzroście i etapie roślin. Piękne wszystko, a ja poproszę trochę perspektywy , pliisss :wink: .
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Aniu, ten irysek to faktycznie miniaturka.. jak on w ogóle sobie tam pączka wytworzył ;:oj
Przyznam szczerze, że bardzo podobają mi się wszelkie pełne powojniki, niestety w ubiegłym roku skoczyłam na głęboką wodę, kupiłam dwa cuda Vyvyan Pennell i Matkę Siedliska i oba padły ;:223 Przetrwały tylko te z pojedynczym kwiatem (President, Jackmani) dlatego teraz kupiłam kilka pojedynczych - jak się zaadaptują to może skuszę się na kolejną próbę z pełnymi, a póki co będę podziwiać u ciebie i Aneczki. Macie dobrą rękę do powojników ;:215
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”