Wygladaja ładnie tylko sa strasznie malutkie.
Papryka do gruntu. Część 4
Re: Papryka do gruntu. Część 4
Tak, tak w odkwaszonym
Regulamin się kłania
- rozmalinka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 7 sty 2013, o 11:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Polecam ten środek. Sama nim prowadzę sadzonki, za namową pana z ogrodniczego sklepu i rosą pięknie, nie chorują 
Pozdrawiam. Ania
- offca11
- 200p

- Od: 4 mar 2013, o 07:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ale Aga pisała, że fertyguje to jedzenia nie powinno im brakować a tak to może tylko przenawozić.rozmalinka pisze: Zraszaj i zasilaj Astvitem - bardzo dobra, uniwersalna odżywka.
Pozdrawiam Mateusz
- jode22

- Od: 22 lut 2011, o 14:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Błażej, to co jest na samym środeczku papryki to kwiatek, ale zaczekaj z obrywaniem jak będzie go łatwo uchwycić. Natomiast po bokach to rozwidlenia (a nie wilki) i tych absolutnie nie usuwaj
.
- BobejGS

- Od: 31 lip 2013, o 17:44
- Kontakt:
Tak właśnie myślałem
Dziękuje Jolu
Bo tak jak napisałem, to nie są wilki takie typowe, wychodzące z kątów liści, tylko tak jakby papryka w pewnym momencie równomiernie się rozszczepiła na trzy strony, w identyczne pędy
Pytałem o tego pąka i jego usunięcie, bo gałązek nie mam zamiaru
Przynajmniej na razie 
- andzia458
- 500p

- Od: 19 sty 2014, o 18:20
Moja papryka na dzień dzisiejszy tak wygląda:
Przez pobyt w szpitalu wysiałam ją sporo za późno bo jakoś 15-17.03. Powiedzcie co z nią zrobić... Czy po tych majowych chłodach wsadzić ją do tunelu czy trzymać jeszcze w domku? Czy wspomagać ją jakimś nawozem? Takim samym co pomidory?
Przez pobyt w szpitalu wysiałam ją sporo za późno bo jakoś 15-17.03. Powiedzcie co z nią zrobić... Czy po tych majowych chłodach wsadzić ją do tunelu czy trzymać jeszcze w domku? Czy wspomagać ją jakimś nawozem? Takim samym co pomidory?http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=91408" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje siedlisko na Lubelszczyźnie
-
tysonka
- 500p

- Od: 20 lut 2012, o 13:17
Papryka ma podobne wymagania pokarmowe co pomidor.
A co do wysadzania - papryka jest bardziej wrażliwa na temperaturę niż pomidor, ja zawsze wysadzam do gruntu końcem maja, zwłaszcza, że zwykle rozsada nie jest przerośnięta - tak jak u ciebie. Trzymaj w doniczkach w słonecznym miejscu, na noc trzymaj w domu - w stale wysokiej temperaturze szybko dogoni papryki wysiewane początkiem marca
A co do wysadzania - papryka jest bardziej wrażliwa na temperaturę niż pomidor, ja zawsze wysadzam do gruntu końcem maja, zwłaszcza, że zwykle rozsada nie jest przerośnięta - tak jak u ciebie. Trzymaj w doniczkach w słonecznym miejscu, na noc trzymaj w domu - w stale wysokiej temperaturze szybko dogoni papryki wysiewane początkiem marca
Pytanie w czym ta papryka rośnie i czym jest nawożona ?
- andzia458
- 500p

Ziemia uniwersalna- ten sam rodzaj od trzech lat. Nawożona?- wodą odstaną...
tysonka- dziękuję.
tysonka- dziękuję.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=91408" onclick="window.open(this.href);return false;
Ziemia uniwersalna to mi nic nie mówi. Chyba każda firma produkująca podłoża ma taką w swoim katalogu ?.
Konkretnie jakiej firmy ?
Konkretnie jakiej firmy ?
-
tysonka
- 500p

- Od: 20 lut 2012, o 13:17
Ups... forumowicz był przytomniejszy, że Cię zapytał o to podłoże... fakt, że to może być przyczyna...
- andzia458
- 500p

O ile się nie mylę to jest ta właśnie ziemia: http://grilliogrod.pl/product_info.php/ ... 20l-p-1148
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=91408" onclick="window.open(this.href);return false;
- andzia458
- 500p

No niestety nie 
Mnie osobiście zastanawia, ile lat jeszcze trzeba będzie bębnic o tym, byście przestali kupować podłoża których skład nawozowy producenci ukrywają ?.
Mnie już ręce opadają
Mnie już ręce opadają
Papryka nie wygląda na niedożywioną. Pytanie tylko dlaczego producent taka uwagę umieścił akurat do papryki?.andzia458 pisze:No niestety nie