Grażynko mnie roślinki bardzo lubią, koleżanki ostatnio się śmiały, że z byle jakiego patyka coś wyhoduję. szkoda tylko, że mojej ziemi roślinki nie polubiły. Latem jest zbyt sucho, zimą mrozy porządnie dają im popalić więc te słabe wypadają. Dla mojego ogrodu najpiękniejsza i najbardziej kolorowa pora roku to wiosna wtedy zapraszam wszystkich chętnych do siebie. W lecie często żal patrzeć jak wszystko w oczach więdnie i zasycha.
Grażynko mam od Ciebie wiele roślin floksy dostałam dwa ( tak się rozrosły, że już je dzieliłam), hosty, ciemierniki, iryski i wiele innych, których już nie pamiętam. Z serca dawane to pięknie rośnie
I mnie kilka przetaczników padło po jednym sezonie, na zimę je okryłam łętami, ale to nie pomogło.
Marysiu to zapraszam, przyjeżdżaj. Telefon przypomnę na pw. Jak przyjedziesz to dostaniesz sadzonkę przetacznika siwego. On się szybko rozrasta.
Aniu on naprawdę jest ładny, długo kwitnie i te jego kolorki
Gabrysiu mnie właśnie podoba się akant posadzony w grupie kilku sztuk, taki pojedynczy nie daje efektów widokowych. U mnie może się rozrastać, daję mu wolną rękę ( na razie, bo nie wiem czym mnie zaskoczy

). A tak przy okazji nie wiedziałam, że z niego taki terminator

może za jakiś czas i mnie przyjdzie z nim ostro zawalczyć.
Kasiu w paczki i wysyłanie roślin przestałam się już bawić, ale zapraszam przyjedź osobiście po sadzonkę.
Dziś u mnie rano -10 st, po wczorajszym pięknym słonecznym dniu zaskoczenie, aż tyle na minusie. zapowiadają nadchodzące ocieplenie, oby roślinki znowu nie zgłupiały i nie chciały się budzić z zimowego snu.
Mam zdjęcia kilku róż z końcowego kwitnienia późną jesienią, chyba pstrykałam fotki na początku października
ostatnie zdjęcie jest fatalne, ale muszę się pochwalić po kilku latach szukania mam piękną Rhapsody in blue, wprawdzie na początku kwitnienia miała takie mini kwiatuszki, że wątpiłam czy to ta róża co chciałam, ale pod koniec sezonu ostatni kwiat był już normalnej wielkości
Wando tak to jest przetacznik, rośnie u mnie już dwa sezony, słabo przyrasta. Wiosna bardzo długo zabierał się do życia, myślałam że już po nim.