Pod Jesionem cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Pod Jesionem cz.2

Post »

Nowo nabyte jeżówki: ;:oj
Pink Double Delight
Secret Passion
Coral Reef
Milkshake
Raspberry Truffle
Southern Belle
Mac'n Cheese
Marmalade
Summer Samba
Gum Drop
Cleopatra
przy założeniu, ze miałam już 14 odmianowych i 2 NN... daje mi to wynik ok 27. Oby tylko przeżyły do wiosny! ;:224
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
Iga51
200p
200p
Od: 27 paź 2013, o 20:45

Post »

Reniu, z Torunia do mnie 60 km.
Jeżówki zakupiłaś boskie (pooglądałam w necie niektóre odmiany). Będziesz miała piękną kolekcję. Masz ;:167 do roślin, więc się odwdzięczą i przeżyją do wiosny.
Pozdrawiam. Iga
bebeluch
1000p
1000p
Od: 26 gru 2010, o 16:35

Post »

Kusisz Kobietko tymi jeżówkami :lol:
Jeśli to był zakup imieninowy to już widzę co będzie się działo przy następnych okazjach
a tak z babskiej ciekawości to , która ta rocznica ślubu będzie :?:
Mędrzec potrafi uczyć się nawet od Głupca. Głupiec nie uczy się nigdy.
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iguś! Do Torunia 60..., ale tak w moją stronę, czy jeszcze za... ;:224 A serce do roślin to ja mam, tyle, że brak doświadczenia, zdrowia i sporo szkodników. Jeżówki to coś co chciałam mieć od wielu lat, tyle że nie wiedziałam jak dokładnie wyglądają i gdzie je zdobyć. Zawsze jak myślałam o moim ogrodzie widziałam masę kolorowych dużych kwiatów. ;:oj
Renatko! Bo i ja zostałam skuszona! Warto było! Bylinowy Raj, to prawdziwy raj dla takich nawiedzonych jak ja ;:306 Spory wybór (jak na tą porę roku to naprawdę spory!), spore promocje, gratisy, dobrze i pomysłowo zapakowane... aż miałam problem jak się dostać do tych doniczek ;:306
A co do rocznicy ... wstyd się przyznać, bo się wyda jaka stara jestem ;:223 Tyle lat ludzie dostają za poważne zbrodnie... ;:209 Dwójka z przodu już jakiś czas... Mój H to jednak cierpliwy człowiek. ;:333
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Marginetka
500p
500p
Od: 28 sty 2013, o 12:33
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dziewczyny się spotkały :D :D
Renatka, zawsze jak Ciebie czytam to mi się humor poprawia :D
A gdzie są zdjęcia zakupów, pytam się? :wink:
bebeluch
1000p
1000p
Od: 26 gru 2010, o 16:35

Post »

Kobietko ja tez mam 2 z przodu i zazdroszczę Ci m bo ja to się właśnie tak czuje jak bym odsiadywała wyrok ;:306
Dziękuje za PW ;:196
Mędrzec potrafi uczyć się nawet od Głupca. Głupiec nie uczy się nigdy.
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2010, o 20:47

Post »

Czesc Renatko ;:196 Jak tam plecki? Czytam tak , że jeszcze coś tam męczy.
Ileś Ty zakupów narobiła! I te jeżówki. Ja mam aż jedne nieodmianowe, a ty 27 ;:202 Szał..
Ta promocja -20% co kupowałaś prusznika m.in. to w Płocku? Duże przeceny były też w Nomi ostatnio (teraz to pewnie mało co tam zostało), wszystko -70%. Też oczywiście sobie pozwoliłam na żurawkę i borówkę. Bądź co bądź na 4zł mnie stać :wink:
Mój warzywniak wygląda tak jak Twój jak nie gorzej. Fakt zostały tylko pory ale nie skopany jest wcale i jakoś nie widzę by się m do tego garnąl. A ja przy tej zbitej ciężkiej ziemi i swoich 48kg wagi to długo bym nie pokopała :oops:
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11

Post »

Łoł.... tyle odmian jeżówek ;:oj jak to wszystko zakwitnie, będzie bosko ;:215
Awatar użytkownika
Iga51
200p
200p
Od: 27 paź 2013, o 20:45

Post »

Reniu, 60 ale niestety za (na Bydgoszcz). :cry: A jeżówki marzą mi się od ub. roku. Wysiałam wiosną mieszankę i purpurowe. Ciekawa jestem co z tego będzie. To nic, że nie odmianowe, ale zawsze coś na początek. :D Trochę się martwię, bo na niektórych pokazały się niedawno zawiązki kwiatów. To samo z goździkami (popularnymi "cegiełkami"), które siałam latem. :tan
Pozdrawiam. Iga
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

http://www.youtube.com/watch?v=WHb9rp6Hc4M Przypomniana przez Iwonkę w innym wątku piosenka jest bardzo właściwa do dzisiejszego szaleństwa Renatki... ;:209
Martuniu! ;:196 Będą i zdjęcia, ale za dużo miałam wrażeń.
Renatko! ;:209 Ja się ta czuję momentami, że biorę głęboki wdech i idę kupić roślinki, coby odreagować. Dziś szalałam z różami... Jak zobaczysz ile kupiłam, to zrozumiesz wszystko ;:223
Paula! Oj wagowo to ja sporo jestem do przodu!... Tyle, że i wzrostu mam ponad 1,7 m ;:209 Zakupy głównie w Płocku w alejach, Bylinowym Raju i teraz u róże u Bogdana... ;:170 Co przy moim stanie finansów... ;:124
Ewuniu! :wit Witaj! Oby tylko przetrwały zimę! Na wiosnę planuję totalną rewolucję na rabatach...
Iguś! Będzie dobrze, przysłoń je lekko ziemią i może jakimś igliwiem. Moja ,,nieodmianowa" pokazała się od najlepszej strony i bardzo się cieszę, że ją mam.
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2011, o 13:50

Post »

Reniu widzę że jedziesz po bandzie ;:172 W Twojej okolicy wiosną chyba zmaleje bezrobocie :;230 Zgarniesz wszystkich do siebie :;230
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Byle się nie okazało, ze sama jestem bezrobotna...
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

;:oj No to zaszalałaś!!! Jeżówek nie mam, bo mi wymarzły. Biała się odrodziła, ale malutka. Przy wykopywaniu żywopłotu z ligustru i ona znikła. Szkoda! Będę sępiła od Ciebie. Mogą być dwie najpopularniejsze. Ja miałam bordową i białą. Jestem ciekawa jakie róże nabyłaś. Doktorka pewnie zakupiłaś - warto!!!! ;:196
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tosieńko! Już Ci pisałam, ze się podzielę, oby tylko przetrwały! Szkoda, ze do Bylinowego Raju mam taki kawał drogi, bo jeszcze bym pojechała. Ale za to pojechałam z różami... Byle H nie wygonił mnie z domu...
Awatar użytkownika
tomaszkowa
500p
500p
Od: 28 paź 2013, o 17:39

Post »

Na spontaniczne zamówienie róż mnie nie namówisz :twisted: . Ostatni zakup 5 róż planowałam przez 2 miesiące i tyleż samo zajęło mi ich sadzenie. Podchodzę do tego tematu z pewną dozą nieśmiałości. Dołki dla róż muszą być "na bogato", zabierają ogrom pracy, dlatego też zakup musi być przemyślany żeby później nie przesadzać. Fakt mam jeszcze jedno chciejstwo. Róża Chopin. Tylko miejsca nie mam za bardzo dla niej. Do jesieni przyszłego roku mam czas do namysłu ;:224
Pozdrawiam. Beata.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”