Ogródek aleb-azi, część trzecia, aktualna :-)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek aleb-azi, część trzecia, aktualna :-)

Post »

aleb-azi pisze:teraz tylko w łapy zimno, lód kłuje, chodzić ciężko...
U ludzi (niektórych) jest podobnie! :;230
A o leniu wsobnym też coś bym mogła powiedzieć...No nie chce się wychodzić... :(
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Goś - z pewnością gdzieś jest znaczek kwiatuszka... To makro do kwiatków :wink: Nie znoszę czytania instrukcji...

Martuś - lenistwo lenistwem, ale butki to mogłabyś zakładać :;230 Wątek zamknęłaś... opowiedz mi tutaj o Twojej trawiastej rabacie. Praca koncepcyjna zakończona?
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Parę zdjęć ogrodowych, przy gotowaniu obiadu... rzut oka na ptasią stołówkę :D Zdjęcia nie najlepsze, bo przez ciągle nie umyte okno :oops: a i śniegiem sypało. Ale widać do czego służy zimą grill :wink:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

:;230 Zakładam! Ale i tak zimno w łapy :) A co tu mówić teraz o trawiastej...Praca koncepcyjna zakończona połowicznie, bo już wiem co, ale jeszcze do końca nie wiem skąd :) O takich zdjęć to się nie spodziewałam...Ptacy się zlecieli jak na komendę! Czuły, że obiad gotujesz? :wink:
Awatar użytkownika
Grzesiu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 13:31

Post »

Grill :shock:
toż to najlepszy materiał na pergolę :;230
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Jak to, Marta wątek zamknęła :shock:
Muszę zobaczyć.
Gości masz bardzo kolorowych. Ja musze też poobserwować swoich, ale ja tak jak Marta, nie lubie wychodzić w taka pogodę. :roll:
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Kurka, ale goście na obiedzie... :;230
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Martuś - biedne łapy :;230 Czyli rabata gotowa... W zaspach sterczę wiechy miskantów... łopoczą wesolutko. Od razu w łapy cieplej :wink: Myślisz, że ptacy na ogórkową i żeberka przylecieli... :;230

Grześ - no, grill solidny... "ta" pergola bardziej delikatna... Folderu nie ma... M nie był w okolicy. Ale dam Ci znać :D

Goś - no wzięła i zamknęła... sierotki zostawiła na pastwę zimowych smutków... Czasem tylko gości się, to tu... to tam... Lubię podglądać ptaki - podzieliły ogródek na strefy wpływów... synogarlice przejęły przestrzeń pod świerkami, grill upodobały sobie sójki. A sikorka dziobnęła kosa... i ziemniaki wykipiały :;230

Dorotko - kurka nie przekracza płotu... psów się boi :wink:Chciałabym gile na obiad zaprosić... mak ponoć lubią... może się skuszą :D

I jeszcze na dzień dobry i dobranoc dla tych, co za wiosną tęsknią... Wklejam teraz, bo za parę tygodni... będzie nowa edycja :wink:
Wiośni się i krokusi, lśni się ... śni się, oj śni ;:3

Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Oj tak, niech się przyśni ;:108 Piękne i kolorowe
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Uwielbiam krokusy. Pamiętam jak w zeszłym roku nie mogłam przeżyć, że u Was już są a u mnie dopiero wyłaziły z ziemi
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Izuś śliczne krokusiki, widzę urocze tricolorki- strasznie je lubię :D I te na pierwszej fotce takie kremowe- śliczne, takiej barwy jeszcze wśród nich nie widziałam :shock: ;:138
Piękne ptaszydła odwiedzają Twój ogród, u mnie przeważnie sikorki :lol:
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Krokusowo się zrobiło i u Ciebie, pięknie :uszy
Przed zimą miałam już szczypiorki nad ziemią :roll: Co to będzie ;:224 Tegoroczne trzymaly się raczej sezonowej dyscypliny, za to ubiegłoroczne wcale ;:14
Trikolorki tez nabyłam :tan
Piękna jest wiosna, zazdroszę tych wszystkich cebulowych form, których u mnie był wyraźny niedostatek, ale sie poparwię ;:108
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40

Post »

Brawo za nadanie zimowego życia grillowi. Piękny i zacny widok przedstawia z ptasimi gośćmi. Za kilka tygodni będzie tak kolorowo? Liczę, liczę...wiosna najpóźniej w lutym. Pasuje mi :heja
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Już dziś wiało, kropił deszcz a teraz lecą z nieba wielkie kłapcie śniegu. Świat znów zaczyna wyglądać bajkowo. Pewnie rano kierowcy będą jechać z prędkością minimalną podziwiając widoki, jakie zgotowała Pani Zima :wink:
Ech, czasu mało .... nawet na forum brak... koniec świata... no, przesadzam. Koniec roku :;230

Dorotko - śniło się :?: :D

Goś - oj i ja pamiętam te emocje na przedwiośniu. Ale z forumowych obserwacji doszłam do wniosku, że wiosna szła od wschodu :roll: Nie pytaj czemu :;230 Nie pamiętam...

Agnieś - syciłam oczęta na Twoich krokusikach ;:138 Te kremowe faktycznie nietypowe- z tego co pamiętam to były w jakiejś mieszance. Trikolorki urokliwe... Ciekawe jak się zaprezentują wiosną. Nie dosadzałam w tym sezonie cebulowych. Zobaczymy co to będzie. Sikorek jakoś mniej niż w latach ubiegłych :( Za to sójek ilości hurtowe... A dzięcioł chyba się wprowadził, dziś uwiesił się na sklepowej kulce dla sikorek... Nie wyszły zdjęcia... Ale będę dalej polować z aparatem :D

Joluś - przegląd zdjęć wskazuje, że marzec należy do krokusów... U mnie też przed śniegami pokazały się pędzelki krokusów, ale nie sądzę, żeby im to zaszkodziło. Co do cebulowych, to chyba już wydatnie się poprawiłaś :;230

Aniu Zielona - właśnie przed chwilą słyszałam Koguta Wampira... piał jakby od tego istnienie świata miało zależeć... Od razu pomyślałam o Tobie :D Luty... no, umówmy się na przedwiośnie ;:224 A grill - co się miał w samotności marnować...

Tradycyjne fotki na zamknięcie ocząt... lub do kawy porannej... Przegląd marca wskazuje na niepodzielne panowanie krokusów. Ale i takie małe co nieco się dało zauważyć :D

I tym optymistycznym akcentem znikam. Zaległości forumowe rosną... Niebawem Wam nadokuczam ;:65
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

Optymistyczny akcent... działa na wyobraźnię... pozwala wierzyć, że to, co dopiero się zaczęło, kiedyś się skończy...
Kilka tygodni... obiecałaś, pamiętaj! :lol:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”