Róże Annes - rodząca się miłość :)

Zablokowany
Awatar użytkownika
Rozeta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 paź 2010, o 20:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Róże Annes - rodząca się miłość :)

Post »

Tak Aneczko, Pamelka dobrze mówi ;:108 : Hyzop ;:29 . Ma kiepską opinię u forumków 8-) . Czytałaś może wątek o sprzedawcach wystawiających rośliny na allegro? Jeśli nie, to lekturka obowiązkowa :!:
Znajdziesz to tutaj http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... it=allegro

Aniu ja miałabym wielki dylemat, którą z tej Twojej czwórki oddać, a którą zostawić :roll: . Wszystkie z nich to odmiany kolekcjonerskie ;:108 . Ech...te wybory i decyzje... ;:224 .

Kochane ;:4 , moje 7 różyczek już moczy się w wiadrze z wodą :heja :heja :heja. Po południu sadzę do doniczek, wynalezionych na strychu i całych w pajęczynach. Ale co tam, najważniejsze, że są :uszy . To tylko na jakiś miesiąc.

Aha, chciałam dodać, że liczba 7 w kulturze wschodu to liczba ... nieskończona :;230 :;230 :;230.
Pozdrawiam kolorowo
Monika
Róże ...ach, te róże ...
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Pamelko wiem o czym piszesz:)Na pewno o Josephine tak? Mi się on też ogromnie podoba,super ma kwiaty,duże,zdrowe:)
Kusi tymi zdjęciami, ale nie będę ryzykować.Postanowione ;:224

Aniu dzięki,że pamiętasz o mnie i tej mączce,jednak pomyslałam ostatnio,że trudno nie dostałam i moje róże bez niej tez sobie radziły.Użyję innego nawozu,widziałam w wątku Adriana nawóz z Aldiego.
Oby ten piękny Lawender Pinochcio przezył,bo ma niespotykany u róż kolorek:) Ja jutro jadę na generalny obchód...jak myślisz można już kopczyki porozgarniać,czy jeszcze z tydzień zaczekać?

Moniśdzięki za podanie namiaru na wątek,zaraz będę miała kolejną lekturę ;:132

A co do mojej zmiany kieruję się tym,że Aquarell jest chyba ta różą co śmieci wokół siebie ;:224
A z kolei Tuscany tylko raz kwitnie....no zobaczymy czy się zgodzą...Ładna ilość 7 sztuk...no to strzeż się siódemeczki....bo na tym na pewno się nie skończy :;230
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Aniu :wit

W końcu na spokojnie przejrzałam Twój wątek :D
Piękne róże u Ciebie ;:138 Fajnie że masz tyle miejsca i będzie gdzie sadzić kolejne zakupy ;:138
Ceny z marketów faktycznie baaaardzo atrakcyjne ;:108 Sama bym sie na jakiś okaz skusiła :uszy

Widziałam że kupiłaś uchwyty do wiszących doniczek - mam dokładnie takie same :tan z motylkiem i z ptaszkiem.
Były tu w zeszłym roku w Lidlu. I jestem z nich jak do tej pory bardzo zadowolona ! Koszyki z kwiatami fajnie się w nich prezentują i po zimie uchwyty wyglądaja równie dobrze jak rok temu - nie rdzewieją !
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś miło mi,ze zagościłaś w moich skromnych progach ;:196 Z tym miejscem to niestety nie mam go dużo...to jest niewielka działka,ale mi w zupełności wystarczy:)Dopiero w tym roku mam więcej czasu,żeby się nią porządnie zaopiekować...
Cieszę się,że uchwyty z Lidla to dobry zakup,nareszcie będę miała dyndającą na wietrze donicę a w niej drobne kwiatki....jeszcze zastanawiam się jakie posadzić....myślę nad lobelią ;:108

Pozdrawiam Cię:)
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja miałam posadzone w jednych surfinie, w innych bacopę :)
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Może pomyślę nad surfiniami ;:108
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ania - posadz roślinki które lubisz :) Jest bardzo duzo rónych kwiatów które ładnie wygladają w takich wiszących koszach :)
Można też stworzyć ładny mix.
Tu są świetne propozycje - pokazane w donicach stojących, ale można wprowadzic małe modyfikacje i zrobić nasadzenia do wiszącej kompozycji:

http://ecoturfco.com/ContainerDesignsSun.html
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tu ozdoba z samych pięknych liści:

http://www.google.com/imgres?imgurl=htt ... 24&bih=574
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

W zesżłym roku miałam w jednym koszu różne kolory surfinii, a w tym roku będę chciała stworzyć jakies ciekawe mixy :uszy
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Białe z niebieskim to jest to:)
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Annes 77 pisze:Białe z niebieskim to jest to:)
;:108 ;:108 ;:108

Ale zestawienia rózowych kwiatów tez lubię - z fioletem :D
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś Ty to masz zmysł ;:138
Awatar użytkownika
Rozeta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 paź 2010, o 20:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Mnie wpadła w oko ta propozycja z trawą, oryginalna ;:108 . Tak, to już trzeba mieć taki zmysł do tworzenia barwnych zestawień i łączenia różnych form. Ja niestety nie mam takiego daru... ale co tam, zawsze można podpatrzeć i ...spapugować :D . Taki, na ten przykład, zestawik fioletowo-biały pasowałby do wielu róż, stojących w donicach przed domkiem lub na tarasie :uszy .

To wszystko ładne i piękne, tylko... znów wymaga nakładów finansowych. Ech...
A tu zaraz zaczną wystawiać azalie, rh, wszelkiej maści krzewy, pelargonie, iglaczki, skalniaczki ...itd., itp.

Aniu, wczoraj wieczorem moja bratowa kupiła sobie w Auchan azalię Chanel, za coś ok.13 zeta. Więc ja dziś popędziłam tam ;:71 . I owszem były te Chanelki i jeszcze jakieś żółto-pomarańczowe. Ale stwierdziłam twardo, że ja jednak kupię w ogrodniku swoją wymarzoną odmianę Canon's Double :!: I oparłam się pokusie zakupowej ;:108 . Na krótko...Idąc w stronę kasy nadziałam się na regalik z ... różami oczywiście. I ... wygrzebałam parkową Chinatown. Cieszę się, bo jest ładniutka i ma strefę 5b!
Następnie w pobliskim LM, gdzie weszłam celem zorientowania się w nawozach, wyrosły przede mną niespodzianie ... skrzynie z różami naturalnie:lol: I w ten sposób nabyłam rabatówkę Kristall. Sprawdzałam ją już. Jest urocza... ;:170
Do kompletu dobrałam iryska i białą dalię, co by urozmaicenie w ogrodzie było... :lol: :lol: :lol: .

Na szczęście już od jutra można będzie zacząć jakieś cięższe prace w ogrodzie, bo ...nie ręczę za siebie ;:14 .
:;230 :;230 :;230

Anuś sorki :oops: , ale sama zobacz, no nie mogę się powstrzymać, nawet teraz :roll: .
Pozdrawiam kolorowo
Monika
Róże ...ach, te róże ...
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Hej Moniś:)

Widziałam to twoje chciejstwo azalię-piękny ma kolor:) Ale ja dopiero na jesień będę kupować inne krzewy niż róże.
Dzisiaj posadziłam agapanty do donicy jednej-3 szt i tak je zostawię na noc.Chinatown masz? To super ;:108 Wiem to coś żółtego ;:3
Ale porządnie zachorowałaś.......ale nie dziwie Ci się...mieć koło siebie LM to ewidentny brak gotówki w portfelu :;230

Mam prośbę wejdź proszę na mój wątek ogólny ,tam są fotki clematisa....poczytaj i odpowiedz...co o tym sądzisz?

Pozdrawiam :D
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wczoraj udało mi się zamienić w zamówieniu dwie róże :heja Zamiast Aquarell będzie Pat Austin,a Tuscany zamieniłam na Red Eden Rose:)
W końcu Edenka to moja miłość:) ;:167 Powstrzymałam się,żeby nic nie domawiać,choć mnie kusiło....oj ...kusiło ;:108
Także nowa angielka zamieszka w moim ogródku:)
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”