Mnie wpadła w oko ta propozycja z trawą, oryginalna

. Tak, to już trzeba mieć taki zmysł do tworzenia barwnych zestawień i łączenia różnych form. Ja niestety nie mam takiego daru... ale co tam, zawsze można podpatrzeć i ...spapugować

. Taki, na ten przykład, zestawik fioletowo-biały pasowałby do wielu róż, stojących w donicach przed domkiem lub na tarasie

.
To wszystko ładne i piękne, tylko... znów wymaga nakładów finansowych. Ech...
A tu zaraz zaczną wystawiać azalie, rh, wszelkiej maści krzewy, pelargonie, iglaczki, skalniaczki ...itd., itp.
Aniu, wczoraj wieczorem moja bratowa kupiła sobie w Auchan azalię Chanel, za coś ok.13 zeta. Więc ja dziś popędziłam tam

. I owszem były te Chanelki i jeszcze jakieś żółto-pomarańczowe. Ale stwierdziłam twardo, że ja jednak kupię w ogrodniku swoją wymarzoną odmianę Canon's Double

I oparłam się pokusie zakupowej

. Na krótko...Idąc w stronę kasy nadziałam się na regalik z ... różami oczywiście. I ... wygrzebałam parkową Chinatown. Cieszę się, bo jest ładniutka i ma strefę 5b!
Następnie w pobliskim LM, gdzie weszłam celem zorientowania się w nawozach, wyrosły przede mną niespodzianie ... skrzynie z różami naturalnie:lol: I w ten sposób nabyłam rabatówkę Kristall. Sprawdzałam ją już. Jest urocza...
Do kompletu dobrałam iryska i białą dalię, co by urozmaicenie w ogrodzie było...

.
Na szczęście już od jutra można będzie zacząć jakieś cięższe prace w ogrodzie, bo ...nie ręczę za siebie

.
Anuś sorki

, ale sama zobacz, no nie mogę się powstrzymać, nawet teraz

.