Ali uśmiechnięty ogród cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ali uśmiechnięty ogród cz.2

Post »

Alu a gdzie Ty się podziewasz :(
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
Grzesik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2009, o 15:49
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jolu, czy widziałaś ile Ala miała dyń? Pewnie siedzi i wycina buźki ;) :D
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

Ala...czy zrobiłas już straszydła :?:
Obrazek
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grzesik pisze:Jolu, czy widziałaś ile Ala miała dyń? Pewnie siedzi i wycina buźki ;) :D
Grzesiu a wiesz że nie pomyślałam :roll: pewnie masz rację :lol:
Zobaczymy jak się pojawi Ala co ciekawego nam powie ;:109

Grażynko pewnie Ala zrobiła i teraz biega po okolicy ;:112
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 17:12

Post »

hej hej Kochani, jakoś wypadłam z forumowego rytmu i w milczeniu będę oczekiwać na wiosnę :wink:
Ale myślę o Was cieplutko ;)

Bożenko dziękuję... będę czekać na nasionka :) A co do pelargonii to moje stoją w nieogrzewanym pokoju ale też gubią wszystkie liście i kwiaty... potem trochę rosną le pędy są wiotkie... przeważnie też pojawia się na nich mszyca, troszkę ją zwalczam i zimą pelargonie prezentują się nie najlepiej... ale wiosną trzeba je przyciąć tak o połowę i na słoneczku pięknie odżywają, także nie ma co się martwić że zostaną praktycznie gołe badyle... tylko trzeba je podlewać jak przeschnie ziemia... żeby nie zasuszyć...

Joluś a ja skaczę tam i siam i nie wiem co zrobić najpierw ;)

Grzesik, Grażynko i Jolciu... Jeszcze dwie dynie czekają w piwnicy na konsumpcje, jedna poszła na dżemik. Z ozdobnych dyń zrobiłam piękną dekorację w kuchni a wycinałam dynie córce brata do szkoły... ale poświęciłam tylko ozdobne na malutkie lampioniki :lol:

Hehe a po okolicy wolałam nie biegać i nie straszyć bo bez tego jestem uznawana za dziwaka :;230
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wczoraj za to pobiegałam porobić zdjęcia jesieni...w sumie ogródeczek przygotowany jest do zimy, czekam tylko na Idę i oborniczek żeby wzbogacić teren pod warzywka...

I szczerze powiedziawszy wstydzę się pokazywać zdjęć perspektywy ogródka bo jesień/zima obnaża brzydotę murów... a mój ogród jest wsadzony praktycznie z każdej strony w nie... ale spokojnie na wiosnę jak będzie szklarenka, powsadzane nowe rośliny, żywopłot, ogrodzenie z mat trzcinowych, odnowiony mur sąsiada... i jak już będzie pięknie to wtedy pokaże Wam jak było brzydko :lol:

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alu to nas pięknie przywitałaś ;:168 piękne fotki jesieni :lol: ale ja i tak wolę lato :wink:
x-d-a

Post »

Alu, jesień była wyjątkowo piękna i kolorowa w tym roku, co nie znaczy, że przez to łatwiej nam będzie przeczekać tę długą zimę...
Dobrze by było zasnąć i przespać w ciepełku zimowe miesiące, a odrodzić się na wiosnę razem z naszymi kochanymi roślinkami.
Na zdjęciach w ogóle nie widać tych brzydkich murów otaczających Twój ogród, więc udawajmy, że nic o nich nie wiemy :D
Pozdrawiam cieplutko.
Awatar użytkownika
Katarynka
500p
500p
Od: 1 kwie 2009, o 14:57

Post »

;:3 Cześć Alu! Piękna jesień u Ciebie! Nie wstydź się brzydkich ścian i murków, niestety u mnie też są takie miejsca.. myślę, że z czasem wszystko można uporządkować i zmienić... pozdrawiam :wit
Katarzyna, zapraszam
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Witaj Alu! Piękne barwy jesieni. Berberysy się świetnie prezentują i wszystkie rośliny przebarwiające liście na czerwono. No i kapustki - dzięki Tobie i umnie zdobią teraz ogród.
Awatar użytkownika
Grzesiu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 13:31

Post »

Witaj Alu....
Piękne zdjęcia takie jeszcze....kolorowe....
i jakieś nowe wywijasy widzę....
Pewnie prułaś trawnik.... :roll: :wink:
Pozdrawiam....i nie chcemy czekać na Ciebie tak długo...
A rytm można zmienić...na bardziej mniej czasochłonny :wink:
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie, zaglądam żeby pochwalić się że poznałam wczoraj Idę z jej mężem :) przyjechali po tunel... cieszę się, że komuś on posłuży... ale podziwiam ich wytrwałość i pracowitość :) i na prawdę to fantastyczni ludzie..., przesympatyczni :) mam wielką nadzieję że nie raz jeszcze się z nimi spotkam ;:79
Ida robiła zdjęcia więc na pewno zrobi relację niedługo na forum :)
A ja oczywiście dostałam obornika i skrzynkę kwiatów które dziś sadziłam, opatulę je na zimę i myślę że jeszcze zdążą się przyjąć :) na prawdę jestem bardzo szczęśliwa :)

Joluś a ja najbardziej lubię wiosnę ;P w sierpniu to już jakoś uroda najpiękniejszych kwiatów odchodzi...

Dalo, ja bardzo lubię każdą porę roku... w zimie karmię ptaszki i je podglądam i dają mi wiele radości nie nie chciałabym żeby ich nie było...jednoczę się z roślinkami bo wiem że i mi zimowy odpoczynek się przyda :) także nie wyganiajcie aż tak bardzo tej zimy z forum bo będzie mroźna i długa jak się zezłości :D

Katarynko masz rację, wszystko po mału da się zmienić... ale my ludzie tacy niecierpliwi jesteśmy :P

Jacku ja się zakochałam w jesieni... szukam roślinek na moje nasadzenia które i w tym czasie prezentują się rewelacyjnie :) A kapustki mnie też zaskoczyły... już siania mam dosyć i chyba sobie daruje w następnym roku bo dużo roboty będzie, ale na kapustki chyba jednak się skuszę ;)

Grzesiu, miło że wpadłeś :) A wywijasów u mnie sporo bo przecież tunelu już nie ma... :) więc przygotowałam zawijasy żeby wiosną przystąpić już do pracy, sadzenia, siana trawki :)
A co do czasu... ja potrzebuje go tez trochę dla siebie, bo nie lubię być zabiegana... a i pospać lubię... i nie umiem sobie tego odmówić i dobrze... bo to daje młodość i witalność :)
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

No Alu...to teraz całą zimę projektuj...a może już pomysł jest co na miejscu foliaka?
Ciekawa jestem efektów... :wit Na wiosnę będzie co oglądać ;:138 :wit
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Kochana Alu ;:196 to widzę że mimo pogody spotkania forumowiczów dopisują :heja

Super że jesteś zadowolona...a jakieś zdjęcia ze spotkania są ?
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23

Post »

Ala chciałam napisać na PW ale to forum działa jak działa.....nie ma ciebie jako użytkownika forum....to odpisuję w watku

szmaragdy nie pamiętam ile sadziłam...chyba co 60 cm.
Polecam ci je, no i kurniki - kurniki sadziłam co 60 cm.

no i cyprysy lawsona tez polecam - one urosły najszybciej,wcale nie marzna u mnie zimne wiatry bo dom w szczerym polu stoi.

wszystkie tuje rosna u mnie teraz 4 sezon.były małe jak kupiłam.Jak znajde fote to ci pokaze.sadziłam do ziemi do tuj, do dołka sypałam łyżeczke siarczanu magnezu,obłożyłam rzedy agrowloknina i pierwszy sezon byly podlewane i sypniete nawozem jesiennym.nastepne sezony - nie podlewałam i zero nawozu.Tuje dały same sobie rade.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”