Mój ogród - moja pasja.
- Margo2
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój ogród - moja pasja.
Obejrzałam sobie na szybko Twój ogród. Masz wspaniałą kolekcję roślin.
Piwonie dzrewiaste mnie powaliły.
Gratuluję córki z pasją. Tylko pozazdrościć.
Piwonie dzrewiaste mnie powaliły.
Gratuluję córki z pasją. Tylko pozazdrościć.
-
elsi

- Od: 17 sty 2009, o 17:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wydaje mi się Łano, że masz o wiele więcej do pokazania
Bywasz na działce ? masz zdjęcia ? - jak się ma oczko wodne?
Bywasz na działce ? masz zdjęcia ? - jak się ma oczko wodne?
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Ogród Elżbiety
Vita, Tamaryszku, Margo, Elsi
Witajcie dziewczyny!
Dzięki, że do mnie zaglądacie

Te upały daja się we znaki, nic mi się nie chce, a jeszcze i internet szwankuje, nie wiedzieć czemu neostrada akurat u nas ciągle nawala.
Zdjątka są, później powklejam.

Witajcie dziewczyny!
Dzięki, że do mnie zaglądacie
Te upały daja się we znaki, nic mi się nie chce, a jeszcze i internet szwankuje, nie wiedzieć czemu neostrada akurat u nas ciągle nawala.
Zdjątka są, później powklejam.
-
goryczka143
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 21 sie 2009, o 20:41
WITAJ ŁANO!
Bardzo pięknie kwitną u Ciebie róże. Masz niezłą kolekcję różnych pięknych
roślin.
Bardzo pięknie kwitną u Ciebie róże. Masz niezłą kolekcję różnych pięknych
roślin.
- iwa27
- 1000p

- Od: 19 maja 2009, o 07:59
Wpadłam do ciebie z rewizytą i powiem tylko wow. Ale ty masz piękne rośliny w swoim ogrodzie
Marzę o oczarach i o peoniach drzewiastych, a twoje są przepiękne. Czy mogłabyś mi napisać jakie są w hodowli oczary - jakie lubią warunki, czy posadziłaś je w grupie roślinnej czy jako solitery. No i jeszcze jedna prośba co to za hosta, ta z przodu - piękna

Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
Mój kawałek świata.
część 3
Goryczko, Iwa27, dziękuję za odwiedziny
Wczoraj pojechałam na działkę i podlewałam, podlewałam ... wszystko usycha ... mam nadzieję, że uda się uratować jagodę kamczacką, roczną czereśnie, magnolie, tulipanowca, byliny ... Tylko sosny stoją niewzruszone ... Dzisiaj w W-wie zapowiadają + 34 st.
Iwa27, ta hosta z przodu to 'June', też ją bardzo lubię, jest ładna i dobrze się rozrasta. Oczary mam dwa, przezimowały u mnie tylko jeden raz. Kwitnienie, niestety, przegapiłam
Zdjęcia z 7-11 lipca. Niestety, to już historia, upał nieznośny i różyczki teraz odpoczywają.

'Honore de Balzac' ----------------------------------------------------------------------'Andre le Notre'

'Leonardo da Vinci' ---------------------------------------------------------------------------'Acropolis'

'Grand Mogul' ------------------------------------------------------------------------------------ 'Polka'

'Triumphator' ------------------------------------------------------------------------------ 'Regale Album'

'Honore de Balzac' ----------------------------------------------------------------------'Andre le Notre'

'Leonardo da Vinci' ---------------------------------------------------------------------------'Acropolis'

'Grand Mogul' ------------------------------------------------------------------------------------ 'Polka'

'Triumphator' ------------------------------------------------------------------------------ 'Regale Album'
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Gdzie Wy te wszystkie róże kupujecie?
To jest tak jak się na prowincji mieszka.
U nas nie ma ani jednego porządnego sklepu z różami.
To jest tak jak się na prowincji mieszka.
U nas nie ma ani jednego porządnego sklepu z różami.
-
Monia68

- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Witaj, Kalmio
Róże zachwycające!! Kwitnące oczko wygląda pięknie- zawsze chętnie podziwiam je w innych ogrodach, bo sama nie posiadam
Pozdrawiam Cię serdecznie
Róże zachwycające!! Kwitnące oczko wygląda pięknie- zawsze chętnie podziwiam je w innych ogrodach, bo sama nie posiadam
Pozdrawiam Cię serdecznie
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Łano różyczki przepiękne, upał faktycznie daje się im we znaki, u mnie też większość odpoczywa po kwitnieniu, ale już jest mnóstwo pąków więc znów się zacznie
A na widok lilii w jeziorku aż wzdycham , uwielbiam te rośliny, ja niestety oczka nie mam -brak miejsca, ale kocham wodę w ogrodach
A na widok lilii w jeziorku aż wzdycham , uwielbiam te rośliny, ja niestety oczka nie mam -brak miejsca, ale kocham wodę w ogrodach
Margo, miło mi, że do mnie zajrzałaś. Różyczki kupowałam w LM, na wiosnę można tam spotkać róże Meilland'a.
Moniu, dziękuję. Bardzo się cieszę, że spodobały się Tobie moje różyczki. Zapraszam w odwiedzinki częściej
Agness, dzisiaj już mamy zupełnie inną pogodę, u nas leje jak z cebra, więc rośliny odżyją po tych anomalnych upałach. Lilie w oczku nadal kwitną, im akurat upały nie szkodzą
-
elsi

- Od: 17 sty 2009, o 17:26
Zapachniało od lilii i floksów
A ta magnolia - to aktualna fotka ?
Masz już spore hortensje bukietowe, ile lat mają?
Ładnie kwitną Twoje powojniki, ja nie mam dobrego roku na nie, najpierw uwiądł dopadł Błękitnego Anioła,
teraz wycięłam okazały pęd (z pąkami kwitowymi) u Jana Pawła II,
mam nadzieję, że wiądł przez przydeptanie, połamanie, a nie przez chorobę
Wrzosowa hortensja to kosmata? jak znosi zimy?
Masz już spore hortensje bukietowe, ile lat mają?
Ładnie kwitną Twoje powojniki, ja nie mam dobrego roku na nie, najpierw uwiądł dopadł Błękitnego Anioła,
teraz wycięłam okazały pęd (z pąkami kwitowymi) u Jana Pawła II,
mam nadzieję, że wiądł przez przydeptanie, połamanie, a nie przez chorobę
Wrzosowa hortensja to kosmata? jak znosi zimy?
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Ogród Elżbiety
Elu
Te moje hortensje bukietowe są już dorosłe, mają co najmniej 5 lat. Asperka też mniej więcej tyle samo. Rosną ładnie, bo stanowisko mają dobre, zacienione i osłonięte od wiatru. Najpierw były posadzone na działce na wsi, ale moje pole im zupełnie nie odpowiadało. Dobrze, że udało mi się na czas przesadzić je do ogródka w W-wie, gdzie odżyły i zaczęły prawidłowo się rozwijać. Z asperką nie mam problemów, co prawda nie jest ona zbyt duża i śnieg w tym roku całkowicie ją przykrył.
Szkoda Twoich powojników, ale może jeszcze będą rosły. Moje, sadzone jesienią zeszłego roku, w ogóle nie chcą rosnąć
Ale na wsi nie mają odpowiedniego podlewania, więc jest im tam ciężko, tym bardziej, że mieliśmy jeszcze kilka dni temu anomalne upały.
Pozdrawiam serdecznie
Te moje hortensje bukietowe są już dorosłe, mają co najmniej 5 lat. Asperka też mniej więcej tyle samo. Rosną ładnie, bo stanowisko mają dobre, zacienione i osłonięte od wiatru. Najpierw były posadzone na działce na wsi, ale moje pole im zupełnie nie odpowiadało. Dobrze, że udało mi się na czas przesadzić je do ogródka w W-wie, gdzie odżyły i zaczęły prawidłowo się rozwijać. Z asperką nie mam problemów, co prawda nie jest ona zbyt duża i śnieg w tym roku całkowicie ją przykrył.
Szkoda Twoich powojników, ale może jeszcze będą rosły. Moje, sadzone jesienią zeszłego roku, w ogóle nie chcą rosnąć
Pozdrawiam serdecznie