Witaj Madziumaakita pisze:Jolu mam nadzieje, że nie będę musiała.
Iza Ja mam pomarańczową, szarą i granatową, ale glinę mogę przeżyć, nornic nie.
Na wsi u maakity cz.1
- maakita
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 17 maja 2007, o 08:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kurcze Krzysiu to mnie zmartwiłeś, czy to ma coś wspólnego z nornicami? Bo ja mam plagę nornic i stąd wszystkie kłopoty. Truskawki przykryte są włókniną, maliny ściółkowane - mają tam raj, ale co ja mogę na to poradzić? A jeszcze do tego niekorzystne oddziaływanie załamka. Ja truskawek miałam dużo, a na dwóch krzaczkach malin też było całkiem dużo owoców i duże. Z tym czosnkiem to świetny pomysł, jaki czosnek wsadziłeś?bishop pisze:Magdo, we wszystkich zestawieniach o oddziaływaniu roślin konsekwentnie powtarzają, że truskawki i maliny nie robią sobie wzajemnie dobrze. Ja zrobiłem ten sam błąd, truskawki obok malin. Potem między maliny wsadzałem czosnek, żeby poprawić sąsiedztwo. Nie znam powodów wzajemnego złego wpływu, ale malinami się w tym roku nie nacieszyłam. Może dlatego, ze to początki, a może jednak ziarnko prawdy w tym oddziaływaniu leży?
Iza, a jaki głęboki dól jesteś w stanie wykopać, bo ja 20cm dalej łopaty nie wbiję - muszę księcia prosić o pomoc
- jollla500

- Od: 26 cze 2008, o 23:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Lisko ja mam to szczęście że mój księciunio hi hi bardzo lubi kwiaty i roślinki .Chętnie je kupuje ze mną ale co do sadzenia i pielęgnacji to robię sama , mój księciulo kopie mi dołkiliska pisze:Magduś mój księciunio nie lubi ogródka...
więc wszystko robię sama...
no ciężko jest ale da się:) mieszam z piachem i mieszam ale chyba za mało
Witaj Madziu
- maakita

- Od: 17 maja 2007, o 08:47
Źle się wyraziłam, nie przykrywam truskawek włókniną tylko ziemię pomiędzy nimi aby chwasty nie rosły.jollla500 pisze:Madziu a czemu przykrywasz truskawki włókniną ?

Mój też nic nie robi, ale z wyjątkiem tych dziur z rozpędu.liska pisze:Magduś mój księciunio nie lubi ogródka...
więc wszystko robię sama...
Byłam w poniedziałek z córką w Obi kupowałyśmy ozdoby na choinkę no i zakupiłam nasiona: Firletki chalcedońskiej, Lwkoni, Margarytki kolorowej, Lwiej paszczy i astrów (peoniowy, książęcy i karłowy). Nietety nie mogę pokazać tych cudeniek, bo mi się aparat popsuł
Jolu co Ty na to
- Danio

- Od: 8 lis 2006, o 18:44
Madziu! To już pokazały się nasiona
Super! Czyli zaczynamy nowy sezon.
Pozdrawiam Dorota
Pozdrawiam Dorota
Żyjesz tylko raz, ale jeśli żyjesz dobrze, to wystarczy /Joe E. Lewis/
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2