Schyłek lata w wiejskim ogrodzie cz. 21

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Schyłek lata w wiejskim ogrodzie cz. 21

Post »

Rewolucja w ogrodzie Marysiu, oj napracowałaś się nieźle, jabłuszkami ciągle się zachwycam, widziałam w sprzedaży ale za drogie, poczekam jak będą tańsze, M się skapnie jak tyle kasy wydam ;:oj
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu, paczka poszła. Jak cos jeszcze będziesz chciała to mów śmiało. Masz do podziału jakieś trawki? ale nie te ekspansywne ;) Raczej nie, ale popatrzę, może coś w oko wpadnie.
Prawda, Madzia zaprząta moją uwagę, pocieszam się tym, że jak już sama zacznie chodzić będzie lepiej :;230 Jak śpi to posadziłam pelargonie, domowe. Już myślę nad zabieraniem ich do domu, ale gdzie tu miejsce :roll:
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Marysiu czy redlove są smaczne ;:173
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Aniu bardzo mnie cieszy taki kontakt z przyrodą, potrafię obserwować ptaki, koty i inne przerywając najbardziej absorbujące zajęcie. Najtrudniej przychodzi mi dokończenie dzieła :wink: ale dzisiaj się zmobilizowałam i pchnęłam prace znowu ciut do przodu. :lol:
Witaj Dorotko ;:196 a ja cały dzień miałam bez deszczu i trochę domowo, a trochę ogrodowo podziałałam.
Jabłonki nie mogłaś widzieć ( bo nie wchodziłyśmy za tunel od strony sąsiadów), ale jabłka leżały częściowo zerwane na tarasie. Podobno jutro ostatni dzień niepogody to może nam zaświeci ;:3
Iwonko tak cena nie jest niska, ale czytałam że nieuczciwi sprzedawcy różne drzewka sprzedają w zamian. Poza tym firma w której kupiłam w razie jak się roślina nie przyjmie to wysyła następną :lol:
Justynko to trzymam kciuki za pocztę żeby nam roślinek przez weekend nie przetrzymała :?
Coś z trawek może się da oderwać ;:215 Oj nie licz że jak Madzia zacznie chodzić to będziesz miała więcej luzu raczej nie ;:185 trzeba będzie dopiero mieć ją na oku ;:131
Marysiu nic ponadto nie potrafię powiedzieć, każdy ma swoje smaki :wink:
Maska pisze:Jestem po degustacji dojrzałych jabłek Redlove. Są słodko winne, bardzo soczyste i chrupiące. Mnie bardzo smakują!
Dzisiaj poszerzyłam trochę skalniak po wykopaniu miskanta. Miejsce z kamieniami to nowy teren ale obsadzony będzie dopiero na wiosnę, bo na razie nie ma tam ziemi

Obrazek

Przesunęłam kawałeczek pień, za pniem posadziłam dwa berberysy.

Obrazek

po lewej stronie mam złocienie rozwichrzane i zastanawiam się czy je stamtąd nie wyeksmitować :uszy

A to nie dokończone dzieło ;:202

Obrazek

Coś z kwiecia, traw i drzew

Obrazek Obrazek Obrazek

Dla Ewci kurkowa historia. Jedna z moich kurek dwa miesiące temu zachorowała.Chodziła osowiała jak kaczka tzn miała zniekształcony chód i ogólnie wyglądała na chorą. Byłam u weta nie umiał poradzić po objawach dał jedynie wzmocnione witaminy, ale nie specjalne pomagały. Moja diagnoza to choroba wątroby i zaczęłam kurki dokarmiać różnymi naturalnymi specyfikami, tzn do jedzenia gotowanego dodawałam karczochy (liście i odpady) i jak zaczęłam robić sery to dostawały serwatkę. Piją tą serwatkę jak najlepszy trunek....i kurka ozdrowiała, ma normalną sylwetkę jest wesołą i chyba jest ok.

A to kurka przed kuracją i po!
Obrazek Obrazek

I jak widać pije serwatkę jak wodę i nie tylko ona!

I parę zdjęć dla Ewci ;:168

Obrazek Obrazek Obrazek

Na koniec jesienne impresje :D i pomocnik!

Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Marysiu jak się czyta między wierszami to się nie widzi co napisane ;:124 ;:306
Kurki super a kogucik zadowolony ze swojego haremu :heja
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2012, o 14:52

Post »

Nooo, przystojniak z tego koguta ;:138 .
Skalniak wygląda ślicznie, tak bardzo naturalnie.
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

;:oj Maśku taką karpę wykopać o rany to siłacza trzeba ...podziwiam.
Kogucik bardzo przystojny, zdjęcia oddające daną chwilę super. :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Marysiu, serwatka jest doskonałym środkiem na odtrucie :D Może ona była czymś struta? W sensie chemicznym :wink: ta kurka.
Jestem ciekawa tej nowej rabaty, jakoś na razie nie mogę jej sobie wyobrazić, a zapowiada się ciekawie. :D
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2013, o 22:58

Post »

Marysiu, no może być, że widziałam te zerwane, teraz nie umiem już odtworzyć, ze stu procentową pewnością... :oops:
Ale skalniak odsłoniłaś i jaki duży się zrobił... ;:333
Pogoda Ci dopisała, kurki zadowolone... Serdeczności zostawiam... ;:168
Wśród Sosen... Buków... Kotów...
Część 1Część 2
Dorota
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56

Post »

;:3
Aż mi lżej, że nie tylko ja robię rewolucję w ogrodzie i delikatnie mówiąc każdego wieczoru padam na pysk. :?
Rozpanoszył się u mnie w ogrodzie, w niebotycznych ilościach, szczawik rożkowaty. Najgorzej jest na rabatach z agrotkaniną i korą.
A kurki... nieodmiennie mnie zachwycają. :D
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Awatar użytkownika
Joanna_68
200p
200p
Od: 3 lip 2008, o 20:42

Post »

Skalniak bardzo mi się spodobał. Z miskantem nieżle Ci poszło bo to ciężka praca wiem coś o tym :wink: . Kogucik super ;:108 zresztą reszta gromadki też niczego sobie. Pozdrawiam i dużo jesiennego słonka życzę ;:3
Pozdrawiam Aśka
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Marysiu ;:196 bardzo go lubię jest zupełnie inaczej odkąd go mam ;:224 i uwielbiam je obserwować :roll:
Asiu kogucik robi się coraz ładniejszy i duży jest ;:333
Skalniak muszę zregenerować, bo był taki ładny i trochę go zaniedbałam :? a dostałam tyle ładnych roślinek ostatnio :lol:
Misiu no taki wyrwimiskant ze mnie....zaparłam się, ale już podzielić go nie mam siły ;:oj
Kogucik to nasza chluba ;:215
Małgosiu tak się cieszę, że wyzdrowiała bo ostatnio była u mnie pani miejscowa i jak ją zobaczyła to od razu ...ja też taką miałam i mi zdechła ;:oj
Rabata to jest głównie skalniak taki jak był jedynie szerszy odrobinę i chyba w większości będą tam rojniki, bo inne rośliny są strasznie ekspansywne ;:14
Dorotko odsłoniłam i poszerzyłam o całą szerokość gdzie leżą kamienie, które dzisiaj poukładałam na folii, gdzieś muszę skarby od Ciebie posadzić, te floksy też przeniosę i posadzę tylko rojniki i delospermy ;:215 bo one chyba spokojniej rosną :D
Helenko Ty też ;:oj to cieszę się, że masz na to siłę ;:196 Każde podłoże ma swoje chwasty. U mnie szczawik jedynie pojawia się na zacienionej tam gdzie i mech niestety występuje. W innych miejscach wysiewa mi się strasznie dużo pokrzywek ;:131 stale to dziadostwo wyrywam ;:185
Wokół kurek życie u nas się kręci ;:306
Asiu zobaczysz na wiosnę jak skalniak przerobię, bo długi czas broniłam się przed nim a teraz jest moim oczkiem w głowie ;:333 Tak samo jak i gromadka na którę wydałam dwuletnie oszczędności żeby miały warunki godziwe ;:215
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Marysiu toś się napracowała ;:108 ale efekty będzie widać . Mój skalniak też zarósł i właśnie patrze a tam rojniki wyginęły pod innymi kwiatkami - muszę wsiąść wzór z Ciebie i go przerobić ;:108
Ale piękne te Twoje kurki z kogutem na czele ;:333 Tak się zastanawiam gdzie ja bym mogła ich umieścić ?? ;:7
Spokojnej nocy życzę ;:196
Awatar użytkownika
Beatrice
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2009, o 21:34

Post »

Marysiu, a pisałaś, że koty to tylko w domku siedzą :!: to ten na fotce to pewnie jakiś cichy wielbiciel tylko :)
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Tereniu bo nad tymi naszymi roślinami trzeba panować, tylko je spuścić z oka :wink: i tu ma sens dzielenie się w innymi roślinami :D
Wiem jak trudno na wąskiej działce wszystko zaplanować, ale jak będziesz je chciała to znajdziesz miejsce. W końcu lepiej jak Twoje grzebią niż obce :;230 Dobrej nocki ;:138
Beatko tak to kotek wizytujący, moje siedzą w domu, a jak Monia zwieje to wszyscy ją szukamy i M stoi w wolierze i pilnuje Loli ;:303
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”