Wielka miłość od maja 2013, czyli działeczka Aneczki. Cz. 2
-
Pashmina2006
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Wielka miłość od maja 2013, czyli działeczka Aneczki. Cz. 2
Ale powojnik... niezły pokaz Ci szykuje. OJJJ będzie się działo
Takie spektakle to ja lubię 
- aneczka1979

- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Madziu i Grażynko na to właśnie liczę. Wczoraj niestety na działce nie byłam. Może uda mi się dziś wieczorem. Bardzo jestem niecierpliwa. Ciekawe co tam się zmieniło. 
-
krasna101
- Przyjaciel Forum - silver

- Od: 5 gru 2011, o 21:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Aniu
pięknie w Twoich ogródkach
A ten murek z dzbanem cudo
Ja w tamtym roku kupiłam aż 14 gatunków jeżówek ładnie mi się rozrosły i kwitły.
Obawiałam się czy uda im się przetrwać zimę,? / szczególnie tym szlachetnym/ bo u nas są mrożne zimy a ja, je nie okryłam
Jednak widzę, że zaczynają mi zakwitać chyba tylko jedna mi całkowicie zgineła- niska biała /a tak ładna już kępka była/. Natomiast niektóre tak wysokie mi podrosły, że nawet z góry nie daję rady portretu ich kwiatków zrobić
. Może dziś umieszczę ich zdjęcia w poscie.
Serdecznie pozdrawiam Bożena
Ja w tamtym roku kupiłam aż 14 gatunków jeżówek ładnie mi się rozrosły i kwitły.
Obawiałam się czy uda im się przetrwać zimę,? / szczególnie tym szlachetnym/ bo u nas są mrożne zimy a ja, je nie okryłam
Serdecznie pozdrawiam Bożena
- aneczka1979

- Annes 77

- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Żółta jeżówka mi się spodobała,a powojnik Sweet Summer jak się rozwinie to będę podziwiać,oj będę 
-
Pashmina2006

Nooo nie dziwię się że to Twój faworyt. W pełni zasługuje na to miano 
- aneczka1979

- Annes 77

- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Aniu ale te jeżówki się u Ciebie rozpanoszyły
Przetacznik Christa jest super,u mnie się pokłada na ziemię 
-
Pashmina2006

Ło Mammma Miiiia... jakie one boskie. Wykończycie mnie dzisiaj tymi jeżówkowymi obrazkami! Ja też takie chcę.
- aneczka1979

Mówię Ci Madzia bierz w Bylinowym.
Aniu mojemu sąsiadki nie pozwalają się wylegiwać.
Aniu mojemu sąsiadki nie pozwalają się wylegiwać.
-
Pashmina2006

Szukałam tej jeżówki Ani. Ale niedostępna. Ania mówi że dostępna. Może ja źle patrzę.. Mogłabyś zerknąć czy dostępna też dla Ciebie? Może to znak hehe że mam się ostudzić.
Aneczko!
Ratunku! Mój powojnik już w agonii. Był jeden kwiatuszek a teraz pączki zaschły i szczerniały na końcach. Banan ani nadmanganian nie pomógł. Może ja przedobrzyłam i przekarmiłam go. Co mi radzisz? Najchętniej zbrałabym go na "ojom" ale nie wiem jak się za to zabrać.
Ratunku! Mój powojnik już w agonii. Był jeden kwiatuszek a teraz pączki zaschły i szczerniały na końcach. Banan ani nadmanganian nie pomógł. Może ja przedobrzyłam i przekarmiłam go. Co mi radzisz? Najchętniej zbrałabym go na "ojom" ale nie wiem jak się za to zabrać.
- aneczka1979

Madziu ja już wczoraj sprawdzałam i jest tak jak napisałaś "dostępne od maja" a mamy przecież już lipiec. Także jest. Inaczej byłoby napisane "niedostępny". Oferują oni zdrowe i dorodne sztuki. Na pewno nie takie wypłosze jak to bywa na all. No i zawsze zgodne odmianowo. Nic tylko brać!
Aniu z moim Niobe zrobiło się dokładnie tak samo jak piszesz. Przycięłam przy samej ziemi. Pozostało czekać aż odbije i mieć nadzieję, że w przyszłym roku będzie lepiej. Ja nie nawożę zbyt często swoich clematisów, by właśnie nie przedobrzyć, wiadomo jakie one są delikatne.
Comtesse de Bauchaud wycięłam w pień na początku czerwca, bo mi padła a miała dziesiątki pączków. Teraz już rośnie dwoma pędami. Może za rok się uda?
Słuchaj a czy Ty go w końcu przesadziłaś? Pamiętam, że mówiłaś o nietrafionej miejscówce... Może trzeba ją zmienić albo jeśli już zmieniona to teraz musi odchorować..? One tak mają, że niestety zbyt często kapryszą.
Jeśli masz miejsce kup sobie proszę któregoś z włoskich a wtedy zapomnisz o jakichkolwiek problemach z powojnikiem.
Aniu z moim Niobe zrobiło się dokładnie tak samo jak piszesz. Przycięłam przy samej ziemi. Pozostało czekać aż odbije i mieć nadzieję, że w przyszłym roku będzie lepiej. Ja nie nawożę zbyt często swoich clematisów, by właśnie nie przedobrzyć, wiadomo jakie one są delikatne.
Comtesse de Bauchaud wycięłam w pień na początku czerwca, bo mi padła a miała dziesiątki pączków. Teraz już rośnie dwoma pędami. Może za rok się uda?
Słuchaj a czy Ty go w końcu przesadziłaś? Pamiętam, że mówiłaś o nietrafionej miejscówce... Może trzeba ją zmienić albo jeśli już zmieniona to teraz musi odchorować..? One tak mają, że niestety zbyt często kapryszą.
Jeśli masz miejsce kup sobie proszę któregoś z włoskich a wtedy zapomnisz o jakichkolwiek problemach z powojnikiem.
Jeżówki uwielbiam i ja. Mam ich tylko kilka z braku miejsca w ogrodzie, ale jestem ich gorącą zwolenniczką. Kwitną niezawodnie i długo, choróbska się ich nie imają. Natomiast do mieczyków nie mogę się jakoś przekonać, nie wiem czemu, ale nie mam do nich serca. Jak dla mnie to są to kwiaty typowo wazonowe. Fakt że u mnie w ogrodzie nie chcą rosnąć, chyba wyczuwają mój brak sympatii.
Powojniki też musiałam powycinać. Maja Vyvyan ścięłam prawie cały, na szczęście już ładnie ruszył, może jeszcze zakwitnie w tym roku.
- aage

- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Aniu jestem po przerwie, sporo mam do nadrobienia ale dam radę.
Pozdrawiam serdecznie
Pozdrawiam serdecznie