Madziu ja już wczoraj sprawdzałam i jest tak jak napisałaś "dostępne od maja" a mamy przecież już lipiec. Także jest. Inaczej byłoby napisane "niedostępny". Oferują oni zdrowe i dorodne sztuki. Na pewno nie takie wypłosze jak to bywa na all. No i zawsze zgodne odmianowo. Nic tylko brać!
Aniu z moim Niobe zrobiło się dokładnie tak samo jak piszesz. Przycięłam przy samej ziemi. Pozostało czekać aż odbije i mieć nadzieję, że w przyszłym roku będzie lepiej. Ja nie nawożę zbyt często swoich clematisów, by właśnie nie przedobrzyć, wiadomo jakie one są delikatne.
Comtesse de Bauchaud wycięłam w pień na początku czerwca, bo mi padła a miała dziesiątki pączków. Teraz już rośnie dwoma pędami. Może za rok się uda?
Słuchaj a czy Ty go w końcu przesadziłaś? Pamiętam, że mówiłaś o nietrafionej miejscówce... Może trzeba ją zmienić albo jeśli już zmieniona to teraz musi odchorować..? One tak mają, że niestety zbyt często kapryszą.
Jeśli masz miejsce kup sobie proszę któregoś z włoskich a wtedy zapomnisz o jakichkolwiek problemach z powojnikiem.