Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2012, o 18:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III

Post »

Przejeżdżając przez Strzałę kręcilam głową na obie strony i co....szyja mnie rozbolała ,a twojego ogrodu nie wypatrzyłam :oops: Sylwuś mijamy się w kilku zaprzyjaźnionych watkach a ja dopiero nie dawno załapałam ,że jesteśmy prawie sąsiadkami...jeśli przymknąć oko na te 30km :D
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Sylwia foliak na działce piękna sprawa ;:138
Sama bym miała , ale pewnie by kusił złoczyńców :twisted:
Plany zakupowe też masz spore i dobrze , bo musi się coś dziać :D
Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witajcie kochane dziewczyny. Dzisiaj do Mrówki nie dotarłam ale odwiedziłam Kauf. i dwie patelnie zakupiłam :)

Nie wiem jak u Was ale u mnie takim śniegiem straszyli i na tym się tylko skończyło. Owszem wiaterek jest ale co najważniejsze słoneczko świeci. I całkiem inny nastrój panuje.

Madziu jak najbardziej pochwal się. sama jestem ciekawa czy będzie smakować. Mojej rodzince smakuje a największym łasuchem na tego zawijasa jest mój tato :) wiem kochana człowiek nie może się skupić na pracy i już by podłubał w ziemi. Oj te nasze sny. Wierzę że wiosna przyjdzie szybko.
A widzisz tego nie wiedziałam. Fajny znalazłam i nawet nie drogi ale właśnie jest obawa że możemy nie poradzić sobie z postawieniem go. Najlepsze rozwiązanie kupić gotowy :) Ja też o krasnalach dowiedziałam się od Milenki i Martusi. Chciałabym znaleźć cała kolekcję ale zobaczymy jak to będzie. Z wyborem róż ciężka sprawa bo wszystkie chciałabym mieć tylko miejsca za mało.
Madziu to najlepiej zapisywać sobie nazwy by nie umknęły. Ja do tej pory stosowałam metodę karteczek a że karteczki się gubią to zapisuję w kompie. :) Pozdrawiam ;:196

Asiu dziękuję :) do zakupów się przymierzam bo jeszcze czekam na koleżankę z pracy. Razem mamy zamawiać różyczki żeby było troszkę taniej. Jeszcze się nie odezwała więc dzisiaj pewnie z zamówienia nici ale może coś innego zamówię :) Pozdrawiam ;:196

Martusiu takie widoki to jedyny plus zimy jaki widzę :) Teraz nie to zima ni to wiosna. Zawsze mam jakieś dziwne obawy przed zamawianiem róż z gołym korzeniem. Jest niby opcja zamówienia w doniczce ale drożej. I sama nie wiem.
Pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49

Post »

Sylwuś , różyczki z gołym korzeniem bez obaw możesz zamawiać,moje wszystkie tak były kupione i co pięknie się poprzyjmowały ,Miłej niedzieli i udanych zakupów :wit
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
masakra0888
200p
200p
Od: 5 paź 2014, o 14:58

Post »

Witaj dużo pracy włożyłaś w zbudowanie takiego ogrodu. Skalniak oczko bardzo ładnie wyszły oraz rabaty :wink:
Mój ogród
Pozdrawiam Konrad
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p

Post »

Beatko- anastazja B zdaję sobie sprawę że przy różach dużo jest pracy tzn w pielęgnacji żeby żadna choroba się nie przyplątała i żeby mszyc nie było. Ale własnie róże są ozdobą ogrodu a ja je zamierzam posadzić pod oknem swojego pokoju. Wiec jak będę w domu to też będę mieć je blisko. Nie mam pojęcia czy dobre wybrałam ale takie mi się spodobały najbardziej . Już nawet wiem gdzie którą posadzę :) Podglądaj ile chcesz Beatko. Postaram się dzielić swoimi obserwacjami. Pozdrawiam ;:168

Beatko -bejka1970 witam nowego gościa :) To prawda mijamy się w kilku zaprzyjaźnionych wątkach i dopiero 8 lutego zawitaliśmy do siebie. Cieszę się bardzo że się udało. Mieszkamy blisko co to jest 30 km :) A dokładnie to gdzie koleżanka mieszka :) Beatko tak myślę ze jechałaś Strzałą ale główną ulicą. Do mnie trzeba skręcić jak się jedzie na Purzec i druga ulica w lewo. I dlatego nie widziałaś mojego ogródeczka. Tylko teraz mam wyrzuty sumienia że Cie szyja rozbolała.
Pozdrawiam ;:168

Jadziu wiem że że to fajna sprawa i mogłabym tam posadzić paprykę, pomidor ale nie wiem jak to będzie. To prawda w tym roku plany są i zobaczymy na ile uda je się zrealizować. Bo już jest mały konflikt z tatą odnośnie oświetlenia. Ja naliczyłam ok 10 lamp a tata jak to usłyszał powiedział ze 4 w zupełności wystarczy i to maja być ponad metrowe. A mi ponad metr to nie pasuje. Kostka też jest rozbieżność. Ja chce inaczej tato inaczej. Więc te sprawy zostawiliśmy na razie. Bliżej wiosny temat powróci. Pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p

Post »

Grażynko tylko zawsze jest problem z różami z gołym korzeniem jak je przechować. Gdy jeszcze nie można posadzić do gruntu. A nie zawsze mam takie duże donice. a nie chciałabym im upychać na siłę korzeni. Dziękuję i wzajemnie, pozdrawiam ;:196

Konradzie witaj, miło mi słyszeć takie słowa od osoby tak uzdolnianej. Dziękuję. Zapraszam częściej do odwiedzin.
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Spróbuj u Ewy GloriaDei. Ja też na kompie zapisywałam. I wiesz co się stało? Jakiś wirus mi się dostał i usunęły mi się całe dane. Nawet nie bawiłam się w odzyskiwanie skoro zawirusowane były. Miałam stworzoną swoją prywtną encyklopedię zakupionych roślin ze szczególnymi opisami. Na szczęście część jest wydrukowana a druga część na pendrive bo miało iść do druku. Ale lubiłam to mieć na kompie. Zawsze łatwiej otworzyć plik i sprawdzić to czego się szukało.
Awatar użytkownika
masakra0888
200p
200p
Od: 5 paź 2014, o 14:58

Post »

żadnej uzdolnionej po prostu lubiącym robić to co robię a jak efekty podobają się też innym to się cieszę . Będę podpatrywał i dopingował w poczynaniach :D
Mój ogród
Pozdrawiam Konrad
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2012, o 14:52

Post »

Przydreptałam do Ciebie od Beatki i widzę kolejną sąsiadkę :). Też nas dzieli ok. 30 km :).
Pozdrawiam serdecznie i biegnę pooglądać Twój ogród, bo to już III część.
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Sylwia zamawiając róże z gołym korzeniem i tak nie są wysyłane juz teraz,a w większości szkółek możesz umówić się na termin wysyłki dogodny dla Ciebie-a propos krasnali różanych -pierwszego mam zamówionego :heja
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2012, o 14:52

Post »

Też już zamówiłam róże i będą wysłane po 15 marca. Spokojnie można już składać zamówienia.
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Sylwuś ja już na koniec grudnia miałam złożone zamówienie różane. Także nie martw się, one i tak przyjadą wiosną.
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Sylwuś witaj ;:196
Kochana napisz proszę co to za drzewko rośnie na podwyższonej rabacie ma takie zwieszające gałązki?
Kwiatek o który pytasz to chyba monstera ale pewności nie mam :roll:
Pozdrawiam cię bardzo serdecznie i rychłej wiosenki życzę :wit
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
corazonbianco
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 kwie 2012, o 11:22

Post »

Sylwia85 pisze:Witajcie :wit
Troszkę pobuszowałam w albumach i znalazłam kilka zdjęć przedstawiających mój dawny ogród.

Tak było jak się wprowadziliśmy:
Obrazek
( tak to ja miałam ok.9 lat) Taką alejka szło się do mnie do domu :)
Tutaj podobał mi się najbardziej. Cudowna atmosfera wiejskiego ogrodu.
Nie lubię hortensji, zimy i śniegu oraz pastelowych kolorów w ogrodzie.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”