Ogród 100 róż cz. II

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
alexia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2011, o 18:19
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród 100 róż cz. II

Post »

JagiS pisze: ...Zaś hortensja na drugim zdjęciu przypomina poszatkowaną kapustę :shock:.
Super, bardzo mi sie podoba i nazwa i hortensja. Co prawda nazwalabym ja koronkowa, ale poszatkowana kapusta cudo..... ;:138
Na gwiazdke od mojego faceta dostalam roze (dostawa 11 tydz.2014).Jak zapytalam co to za jedna to odpowiedz byla ;"....na pewno bedzie ci sie podobala, wyglada jak zgnily sledz". ;:306 ;:306 .Juz nie moge sie doczekac........ ;:65
Co tworzymy nowy slownik roslin......, nazwa lacinska, polska i forumkowa......
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 96&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
julieta
100p
100p
Od: 28 paź 2010, o 00:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Cha, cha, cha, się rozpadało. Teraz, to niech się wypcha. Takie mrozy były, a śniegu jak na lekarstwo ;:161
No, ale skuterek sobie szykuj ;:108 Co by zdążyć ;:224
Jaki torcik? Przepadamy za czekoladą, więc tym bardziej tort urodzinowy musi być czekoladowy. Czekoladowo-pomarańczowy, ale tym razem z dodatkiem musu z białej czekolady ;:183

Hortensje piękne. Mi najbardziej podobają się z kwiatostanami nie do końca idealnie kulistymi, im bardziej płaskie, nieforemne tym bardziej w moich oczach piękne. Uwielbiam te przebarwienia kolorów, trochę zieleni, trochę pastelowego różu czy lila. Na Coco mam oko ;:306 Od roku, może się uda w tym ...
Poza tym latem w Rajskim O. widziałam równie piękną hortensję z typu kwitnących na zeszło - i tegorocznych pędach. W nazwie miała coś z Bride, jakiś przedrostek, ale nie pamiętam. No, ale cena, jak zwykle tam, powalająca. Ale krzaczek piękny ;:108
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 gru 2012, o 17:49

Post »

Ewa, ta poszatkowana to hortensja drzewiasta Hayes Starburst, a ta na trzeciej fotce to Coco.

Alexia, bardzo mnie to intryguje, co to za pięknotka wygląda jak ?zgniły śledź? ... Swoją drogą wyobraźni Twemu M. nie można odmówić :;230
Dostawa przewidziana w pierwszej połowie marca :) Mam nadzieję, że pogoda dopisze.

Julieto, trochę niech popada, ale nie za dużo, bo odśnieżanie jest zbyt absorbujace...
Jestem pewna, że naszym roślinom nic nie będzie :)
Na Coco się skuś. W sklepach internetowych mają duży wybór i raczej przyzwoite ceny. Rajski staram się omijać wielkim łukiem, chociaż jesienią udało mi się tam kupić kulki bukszpanowe o średnicy 30 cm w cenie 50 zł/szt. To był szok ? pozytywny oczywiście.
Na opis tego tortu wręcz zaczynam się rozpływać; połączenie czekolady i pomarańczy ? uwielbiam ;:152
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ania, te leżaczki wręcz zapraszają, żeby na nich usiąść.
Ja już miałam róż nie kupować, ale Kurfürstin Sophie kusi.
Tylko czytam o niej tak różne opinie, że zwariowałam.
Awatar użytkownika
julieta
100p
100p

Post »

Aniu, my to mamy te życzenia prognozowo/pogodowe zagmatwane dokumentnie, a żeby był mróz, ale nie za duży, a to żeby popadało, ale nie za dużo, bo trza odśnieżać, ale znowu nie tak mało, bo otulinka dla róż potrzebna ;:306
Ech, Coco, kiedyś będzie moja na bank!
O, farciaro jedna, Ty to masz szczęście jak Robaczek, jedziesz i trafiasz bukszpany w takich cenach :roll:
Jak nie dotrzesz na tort, to nie martw się, opowiem jak smakował ;:183
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu, u nas takie kulki chodzą nawet po 30, na giełdzie ofkors ;:209 Może kiedyś wybierzesz się w moje strony? :wit
Skoro tak Cię obie kusimy z Juliet, to może na torcik do Juli, a na Gardenię do Poznania? ;:183

Juliet, torcik czekoladowo-pomarańczowy brzmi fantastycznie, moja mama robi takie cuda na święta i jak nie przepadam za słodyczami to zawsze się skuszę na kawałek... ;:224
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Aniu masz równie piękne hortusie jak i róże .Och gdybym miała więcej miejsca to i więcej hortensji by u mnie zagościło a tak mam tylko sztuk 3 a jestem ciekawa czy 4 patyczkowa da sobie radę po zimie
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Aniu zachwyciłam się Twoimi hortensjami ;:215 i czy to poszatkowana kapusta czy też inna piękne są wszystkie i tylko pozazdrościć że tak cudnie kwitną ;:215
Awatar użytkownika
julieta
100p
100p

Post »

robaczek_Poznan pisze:Aniu, u nas takie kulki chodzą nawet po 30, na giełdzie ofkors ;:209 Może kiedyś wybierzesz się w moje strony? :wit
Skoro tak Cię obie kusimy z Juliet, to może na torcik do Juli, a na Gardenię do Poznania? ;:183

Juliet, torcik czekoladowo-pomarańczowy brzmi fantastycznie, moja mama robi takie cuda na święta i jak nie przepadam za słodyczami to zawsze się skuszę na kawałek... ;:224
Kasiek dobrze mówi, chciałoby się powiedzieć ... torcika Jej dać ;:224 To robimy tak, Wy, dziewczynki do mnie na torcika, a ja z Wami na Gardenię ;:209 I jak?

Uuuu, Robaczku, tylko jeden kawałek??? No, słabo, nooo ;:204
ewazawady
500p
500p
Od: 7 kwie 2011, o 14:20

Post »

Aniu, no co Ty tak z rezerwą do Lady Salisbury ? Przyjrzyj sie swoim własnym zdjęciom - jaka ona śliczna (4 zdj.) i jakie ma piękne wydłużone pąki (5 zdj.). Będą z niej ludzie, czuję to. Nie mogę znaleźć zdjęć swoich LS, też pierwszoroczniaków, ale pamiętam, że mnie wzruszały swoją delikatnością i niewinnością (róże, nie zdjęcia).
Twoje hortensje wymiatają, ale wiadomo klimat nadmorski. Na Mazowszu nie mamy co stawać w szranki, chyba, że z serią Everbloom czy Endless Summer.
Pozdrawiam
Ewa
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

No hortensji też masz niezłą kolekcję. Jakim cudem znalazłaś dla nich miejsce mając tyle róż :;230 :;230
Fraszka_1
1000p
1000p
Od: 16 cze 2013, o 15:41

Post »

Twój post o hortensjach mnie rozwalił ;:oj siedzę i trwam w zachwycie ;:167
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Heloooooo :wit zgniłe śledzie, szatkowana kapusta i jeszcze te czekoladowe torty z pomarańczą ;:306
jesteście niemożliwe ......
Wesoło tu..... ;:112 ja czekam na L jak Lions ;:306
a mnie naleciało na placuszki ziemniaczane....... :;230
ewazawady
500p
500p
Od: 7 kwie 2011, o 14:20

Post »

Taa..., zestawik mniam.
Pozdrawiam
Ewa
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Aniu cudna Coco - no koniecznie muszę kupić ;:108 Kupię ją zamiast róży L'aimant bo miałam ją w planie. Myślałam, że jak rabatowa to będzie kwitła non stop ;:108 Skoro u Ciebie 2 kwiaty na sezon, to u mnie pewnie byłoby 0.
Szatkowana kapusta rewelacyjna ;:167 Wracając do Anabellek - w ubiegłym roku największa kula u mnie miała 32, 5 cm średnicy ;:oj Nawet bardzo się nie pokładają - dotąd nie stosowałam podpór, ale na wiosnę tnę dosyć nisko. Jeszcze Ci powiem, że z jednej białej Anabelki mam już trzy :D :wit Ejka
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”