Krzysiu, przy takiej ilości, jak u mnie nie trzeba wąchać sama "daje" po nosie, szczególnie wieczorową porą . Dla mnie perfumy ciotki klotki, przemieszane z kulkami na mole i dziesięć lat nie otwierana szafa
O to sporo podrosła i widzę że nawet kwitła
Ja dopiero w tym roku zaczęłam z nimi przygodę ale tak szczerze to lepiej mi ceropegie rosną niż one.....są takie powolne że do dzisiaj siedzą w 6cm doniczusiach Mam je w mchu i jak on przeschnie to dopiero podlewam
Witaj Krzysiu
Zaprezentowałaś nam kolejną serię niezwykle pięknie kwitnących ogrodowych,balkonowych,doniczkowych
Nie sposób wyliczyć wszystkich z nazwy ale storczyki,skrętniki,jeżówki fantastycznie kwitnące-a aptenia to niezwykle oryginalna roślina
Pozdrawiam.
Krzysiu, piękne masz roślinki i te domowe i te ogrodowe .
Jeżówki u mnie też szybko przekwitły ,to chyba wina upału .
Odętka wpadła mi w oko, śliczne ma kwiaty i do tego liście variegata
Witaj Krystynko.
Stworzyłas piękny raj kwiatow, rzadko spotykanych, tym bardziej ciekawszy. Gratuluję.Mam pytanie odnosnie Apteni czy ją przetrzymujesz zimą w domowych warunkach.
Witaj Ula Bardzo mi miło, że Ci się moje zielone badylki spodobały Aptenii na zimę warto zapewnić dużo światła i obniżoną temperaturę. Ponieważ jak większość z nas nie mam wolnych południowych parapetów aby przezimować duże rośliny, dlatego jesienią pobieram sadzonki i ukorzeniam jak pelargonię, u mnie najlepiej to wychodzi w wodzie. Małą doniczkę zawsze da się wcisnąć na słoneczną miejscówkę. Temperaturę zapewniam taką jaką mam w mieszkaniu, na parapecie zawsze jest trochę chłodniej, tym bardziej, że kaloryfer jest zakręcony. W lutym przesadzam i to chyba wszystko.
Krystynko , obecnie apteniai stoi w kuchni na parapecie ma się dobrze. Może też mi się uda zatrzymać, moja jest małą roslinką, gdyż bardzo powoli przyrasta.
Wow, jak się cieszę, że znalazłam chwilkę na przejrzenie wątków. Straciłabym możliwość obejrzenia Twoich przecudnych kwitnień. Każdy kwituszek przyprawia mnie o zawrót głowy, a przez syningie nawet jestem bliska omdlenia. Mistrzowskie fotki