KOCHANI BĘDĘ ODPISYWAĆ NA RATY... BO NET MI SIĘ GUBI A CHCIAŁAM WAM JESZCZE FOTKI Z WOJSŁAWIC I KŁODZKA WRZUCIĆ
Kawusiu Ewo witam ciepło u mnie

W niedziele będę w Będzinie - znajomemu z Krakowa będziemy pokazywać piękny będziński zamek. My z M już na nim byliśmy w zeszłym roku i bardzo nam się podobał

Dziękuje za ciepłe słowa pod adresem moich działań działeczkowych

Masz może ogródek albo na balkonie działasz ?
A tak Pańcia była i jeszcze wróci... na pewno do Kłodzka

W sierpniu jest w 3 wekend rekonstrukcja walk o twierdzę i przyjeżdżamy z M

Twierdza Kłodzka zrobiła na mnie duże wrażenie i historia, momentami wstrząsająca. Wcielano do służby na twierdzy dzieci w wieku 14 lat .... i służba trwała 20 lat

Żywność - jedna krowa na 200 ludzi

Zwiedzałam też tunele minerskie pod twierdzą... gdzie służba cała trwała w całkowitej ciemności

Były też fajne rzeczy... że wodę piły tylko zwierzęta a żołnierze nie mogli, bo za zła była. Z picia to każdy miał przydział 50 wódki i 1,5 litra piwa na dzień

Niesamowita zabudowa Kłodzka - te kamieniczki z rzeźbieniami, z detalami, kościółki, most a'la praski z rzeźbami - niesamowity klimat, który szukam

Jak wrócę w sierpniu to koniecznie robimy Podziemną Trase Turystyczną czyli korytarze pod miastem

Co do Wojsławic- większość była w rozkwicie ale nie wszystkie te największe... spokojnie tygodnia brakło ale warto było, to co zastaliśmy nas urzekło

Nawet M
E-babciu witam serdecznie w moich skromnych progach

Staram się żeby mimo iż skromnie ale żeby ciepło było

Dziękuje za pozytywny odbiór
cdn...