Kawałek nieba wiewióreczki

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
ameliar
500p
500p
Od: 8 mar 2014, o 14:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Kawałek nieba wiewióreczki

Post »

Aaa widzę, że była Pańcia w moich okolicach ;:138
I jak tam w Wojsławicach już rozkwitnięte wszystkie rodki? :D
Podobała się twierdza w kłodzku? :)
Amelia :)
Wielka działkowa metamorfoza! http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=74326
Awatar użytkownika
wiewioreczka
500p
500p
Od: 11 maja 2012, o 23:03

Post »

KOCHANI BĘDĘ ODPISYWAĆ NA RATY... BO NET MI SIĘ GUBI A CHCIAŁAM WAM JESZCZE FOTKI Z WOJSŁAWIC I KŁODZKA WRZUCIĆ ;:196

Kawusiu Ewo witam ciepło u mnie ;:196 W niedziele będę w Będzinie - znajomemu z Krakowa będziemy pokazywać piękny będziński zamek. My z M już na nim byliśmy w zeszłym roku i bardzo nam się podobał :wink: Dziękuje za ciepłe słowa pod adresem moich działań działeczkowych ;:196 Masz może ogródek albo na balkonie działasz ? ;:196

A tak Pańcia była i jeszcze wróci... na pewno do Kłodzka ;:138 W sierpniu jest w 3 wekend rekonstrukcja walk o twierdzę i przyjeżdżamy z M ;:138 Twierdza Kłodzka zrobiła na mnie duże wrażenie i historia, momentami wstrząsająca. Wcielano do służby na twierdzy dzieci w wieku 14 lat .... i służba trwała 20 lat :shock: Żywność - jedna krowa na 200 ludzi :shock: Zwiedzałam też tunele minerskie pod twierdzą... gdzie służba cała trwała w całkowitej ciemności :shock: Były też fajne rzeczy... że wodę piły tylko zwierzęta a żołnierze nie mogli, bo za zła była. Z picia to każdy miał przydział 50 wódki i 1,5 litra piwa na dzień :;230 Niesamowita zabudowa Kłodzka - te kamieniczki z rzeźbieniami, z detalami, kościółki, most a'la praski z rzeźbami - niesamowity klimat, który szukam ;:oj Jak wrócę w sierpniu to koniecznie robimy Podziemną Trase Turystyczną czyli korytarze pod miastem :wink: Co do Wojsławic- większość była w rozkwicie ale nie wszystkie te największe... spokojnie tygodnia brakło ale warto było, to co zastaliśmy nas urzekło ;:oj Nawet M ;:224

E-babciu witam serdecznie w moich skromnych progach ;:196 Staram się żeby mimo iż skromnie ale żeby ciepło było ;:196 Dziękuje za pozytywny odbiór :roll:

cdn...
ameliar
500p
500p

Post »

O to super bo my akurat w ten weekend się wybieramy! :tan Czyli już wszystkie będą w rozkwicie :D
Co do Kłodzka to zwiedzałam wiele razy, historię znam na wskroś. Mam tam ledwie ok 40km :)
Z racji, że to moje okolice a sami z moim Emememsem lubimy zwiedzać to mogę polecić Ci również Twierdzę w Srebrnej Górze DonJon.
Zamek w Kamieńcu Ząbkowickim- mniej polecam
Jeśli natomiast interesują Was dzieje II wojny światowej-konik mojego męża- to polecam Walim z Jego i okolicznymi sztolniami. Tam to dopiero był wyzysk ludzi... a wszystko przez Hitlera
oj mogłabym wiele pisać o tym i okolicznych atrakcjach turystycznych ale nie będę zanudzać :wink:
Wielka działkowa metamorfoza! http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=74326
Awatar użytkownika
wiewioreczka
500p
500p

Post »

To idealny termin ;:oj Będę czekać na zdjęcia tych największych okazów w pełnym rozkwicie ;:196 Pogody już życzę ;:333 Srebrna Góra już na liście mamy, obok zamku Grodziec, Bolesławca i pewnie jeszcze coś by sie znalazło :roll: W Książu byliśmy w zeszłym roku :wink: Poczytamy o tym Walimie i sztolniach bo nie znamy :oops: Co do Kamieńca M też nie bardzo ... Region bardzo mi się podoba... czy jak jechaliśmy pociągiem czy busem wszędzie żółte pola rzepaku, pagórki... dla mnie bajka ;:167 Wśród wzgórz nagle wyłania się górująca twierdza nad miasteczkiem wciśniętym poniżej - Kłodzko ;:oj Niemcze- odkryliśmy przy okazji Wojsławic - pojechaliśmy na liliowce a na miejscu okazało się że tam jest średniowieczne miasteczko. Jak będziemy bliżej terminu wyprawy w te strony będę Cię męczyć ;:196

Pozdrawiam ciepło ;:196
ameliar
500p
500p

Post »

Grodziec polecam jak najbardziej! piękna warownia! poszukaj strony internetowej ich bo jak dobrze pamiętam oni mieli kalendarz imprez. Wtedy może załapiecie się na jakąś walkę rycerską ;)

Z Kamieńcem to jest tak, że jest totalnie zniszczony. poprzedni wlasciciel zbankrutował i zaprzestał remontów i oprowadzania turystów, i tak było parę lat, on stał i niszczał. Teraz znów został przywrócony do zwiedzania ale bilet jest horrendalnie drogi a zwiedzać zbyt nie ma co. Aczkolwiek za te piękne tarasy i za tą historię można by pokusić się na zwiedzanie

A skoro już o Grodźcu to ja polecę i Grodno!
W ten weekend ma być chyba piknik średniowieczny :)
Z Grodnem wiąże się legenda o Księżniczce Małgorzacie :)
Przez miłosną historię z zabójstwem w tle Księżniczka do dziś dnia siedzi w lochu i straszy... Każdy turysta może osobiście odwiedzić Księżniczkę i popodziwiać jej szkielet...

Co do sztolni Walimskich to czasie II wojny światowej w Górach Sowich oraz w okolicach zamku Książ , rozpoczęto prace górnicze i budowlane na niespotykaną dotąd skalę.
Projekt Riese obejmował budowę kompleksów "Rzeczka", "Jugowice Górne - Jawornik", "Włodarz", "Osówka", "Soboń", "Sokolec - Gontowa" i "Książ".
Dostawcą siły roboczej stał się obóz koncentracyjny Gross-Rosen z Rogoźnicy.
Do dziś nie wiadomo do czego miały służyć Hitlerowi tak olbrzymie podziemne obiekty. Wiele wskazuje na to, że miały być podziemnymi fabrykami zbrojeń.
oj zresztą mogłabym o tym pisać cały dzień, ale daję już spokój ;:216
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

heeej :wit . Wpadłam licząc na fotki a tu nic?
MagdalenaKCh
500p
500p
Od: 26 sie 2011, o 19:42

Post »

Oj ja bym mogła czytać bez końca Twoje opowieści o podróżach po historycznych kartach. Jak Ty wyszukujesz tak fascynujace historie i miejsca?
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57

Post »

Anetko zazdroszcze Ci takich podróży do ciekawych miejsc. Może kiedyś tylko ja badrziej domatorka jestem i jak mam wydać pieniążki na wyjazd lub roślinke do ogrodu to wybieram to drugie. A jakieś zdjecia z działeczki bedą ? :)
Podziwiam Twój zapał, aareobik, angielski, praca, wycieczki, działeczka. Kochana Ty chociaż śpisz?
Pozdrawiam serdecznie i cieplutko ;:196
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

Kiedy byłas w Wojsławicach, to tak blisko mnie...?
Awatar użytkownika
wiewioreczka
500p
500p

Post »

Kochane bardzo dziękuje że o mnie pamiętacie ;:167 Miałam remont i ledwo dycham, na szczęście już się skończył.... ;:138 Na działeczce się relaksowałam, na areobiku i zumbie ... bo remontów nie cierpię ale już spokój na parę lat przynajmniej :lol: W wekend mnie M wyciągnął spontanicznie na taką małą naszą rocznice... na 3 dni do Sandomierza śliczne miasto, fotki wrzucę jak się oganę do wątku podróżniczego ;:196

Aniu zrobiliśmy spontaniczny wyjazd na Wojsławice i Kłodzko początkiem maja - 2 wekend maja ;:196 Będziemy wracać na Dolny Śląsk - w planach Grodziec, Bystrzyca Kłodzka, Bolesławiec - na razie wstępnie tyle. Teraz na spontanie zrobliśmy przeskok na świętokrzyskie czyli Sandomierz ;:138

Sylwuś kochana ja zabiegana i zaraz lece nadrabiać zaległości u Ciebie ;:167 Kiedy masz urlop? Upał też tak Ci się w kość daje pewnie. My wekend tylko piliśmy i zwiedzaliśmy ale dobrze, że mamy kondycje. Działeczce podrzuciłam troszkę, ale remont w mieszkaniu mi dużo czasu i sił zabrać na szczęście już ukończony. I w pełni na działce i planowaniu wypadów można się koncentrować.

Amelko jak będziemy znać bliższy termin na Dolny Śląsk - zgłoszę się do Ciebie ;:196

Madziu MID fotki będą i zaległe z Kłodzka i bieżące z Sandomierza i działeczki więcej też ;:196

Madziu to mój M je znajduje i to nie które bardzo spontanicznie. W piątek robił rezerwacje na Sandomierz do poniedziałku ;:224 Ślicznie Ci łany łubinowe kwitną - bardzo podziwiam ;:196 Będziesz w sobote na 10 na zebraniu??

Działeczka buzuje kolorami - nowy rodek ;:138

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pastellka ;:167
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Porzeczki czerwone
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pozdrawiam serdecznie i chłodu życzę ;:3 ;:196
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Anetko u Ciebie jeszcze rh kwitną? U mnie już dawno poobrywałam zaschnięte kwiatostany...
Remont mnie tez czeka...malowanie przedpokoju ;:224 Ale ja lubię malować ;:170
Truskawki też masz u siebie?

Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
wiewioreczka
500p
500p

Post »

Aniu ja przeżyłam gładzie, malowanie i podwieszane sufity razy 2 pokoje ;:124 Starczy mi na długo ale jest ładnie, czysto ;:224 Na działce każdy remont jest miły i się na niego wręcz cieszę, tak jak na np wyburzanie 3 lata temu syf był nieprzeciętny a cieszyłam się jak dziecko. W mieszkaniu to nawet na myśl mi słabo :| Rh w czwartek jeszcze miały się dobrze. Ale pewnie upały im w kość dały. Idzie teraz na burzę, wiec pewnie jutro podjadę zobaczyć. Rosną w cieniu więc długo się trzymały a fiolet późno zaczął. Truskawki już kilka pierwszych u siebie zjadłam, ale dopiero się zaczynają. Za to borówek mam całe krzaki oblepione i w czwartek siatki zakładałam na ptaki ;:224 w ogóle to Piano w fajny duży krzak pionowy rośnie i ma mase pączków, tak samo Pastelka w pączkach i Kosmos. Kupiłam teraz 2 krzaki białej pomarszczonej- kartka na działce z pełną nazwą :oops: Posadzone mam kilka dali i kącik przy cisach przy wodzie obsadziłam goździkami - jutro obfoce. Idzie na burze teraz, grzmi, ciemno a nie pada :evil: Sucho i duszno bardzo ;:204

Zapraszam na spacer po Sandomierzu http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 4&start=28

Pozdrawiam serdecznie, w oczekiwaniu na deszcz ;:196 :wit
MagdalenaKCh
500p
500p

Post »

Witaj Anetko,
oczywiście będziemy na zebraniu to jest bardzo ważne dla naszego ROD, aż jestem ciekawa jak to będzie wyglądało. Pewnie również orientujesz się o co chodzi.
Łubinowe łany już skoszone :oops: (wreszcie), parę sadzonek tylko zabezpieczyłam, trochę się zapuściło :oops: ten kawałek, ale cóż nie da sie wszystkiego naraz.
Przepięknie wyglada Twoja działeczka, kolorowo i uporządkowanie...
ale coś kotka nie widać, ...
Śliczny ten klonik łaciaty ;:oj
ok lecę zobaczyć co tam na Twojej wyprawie w Sandomierzu..
Awatar użytkownika
wiewioreczka
500p
500p

Post »

Madziu ja będę ;:196 Przy organizacji trochę pomagam i będę przy stoliku z Moniką zbierać podpisy od uczestników, przy liście obecności :oops: W czwartek ostatnio byłam, dziś poszłam i łanów już nie ma a takie piękne były. Za rok sadzę :roll: Zuzia ostatnio bardzo pokiereszowana chodzi przez kleszcze i gorąco to śpi u sąsiada w tujach. Kropi ją na kleszcze ale i tak łapie :( Sandomierz śliczny, jeszcze dorzucę fotek. Jak coś mam namiar na fajny pensjonat i blisko i nie drogi a gospodarze rewelacje, jakbyśmy się znali no bajka i bardzo pomocni. Klonik jest z zeszłorocznej wystawy wiosennej i super rośnie i nic go nie żre ;:138

Dzisiejsze fotki, byłam podlać

Dzikie samosiejki róży w szałwi boskie ;:138
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jaśminowiec przy furtce buzuje i jak pachnie
Obrazek

Obrazek

Róża nn - kupiona jako jedna z pierwszych roślin na działce w 2011 - kikut w foli
Obrazek

pachnie ;:138
Obrazek

Obrazek

Obrazek

pierwsze kwitnienie powojnika -sadzony jesienia
Obrazek

borówki
Obrazek

Obrazek

poziomeczki
Obrazek

truskawki
Obrazek

lawenda
Obrazek

Obrazek

Pozdrawiam serdecznie ;:3 :wit

Podlewałam bo 5 minutowa burza była :;230
MagdalenaKCh
500p
500p

Post »

Róża piękna jakby fluorescencyjna. Samosiejki z roza rowniez takie wręcz romantyczne :) Łubiny musialam z ciąć bo juz widzialam jak kleszcze zasiedlaja tą łąkę :?: : jeden juz mi chodził po ręce to wzięłam sierp i kosiarke i jazda.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”