Lilie podstawy uprawy,rozmnażanie z łusek i inne porady

Tulipany, krokusy, narcyzy, lilie, dalie, begonie, irysy, kanny, bratki, maciejki, ...
Zablokowany
anula
100p
100p
Od: 17 paź 2005, o 18:10

Post »

Najlepiej zapisać się do Rybnickiego Klubu Miłośników Kwiatów i przez ten klub można zamawiać rośliny miedzy innymi i z Lukon Bulbs.
pozdrawiam,ania
SUKULENTY
OGRÓD
Awatar użytkownika
ktoś
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lis 2008, o 10:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dziękuję :D Spróbuję w ten sposób :)
Awatar użytkownika
ljlj100
100p
100p
Od: 1 paź 2008, o 11:41

Post »

Mirku, może kilka nowych zdjęć na rozjaśnienie tych szarych dni? Pozdrawiam. Bożena.
mirzan
---
Od: 23 maja 2005, o 06:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Obrazek
Orienpet bez nazwy,który umie zapylać inne orienpety i daje płodne nasiona.
mirzan
---
Od: 23 maja 2005, o 06:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Orienpet Eudoxia Obrazek
Awatar użytkownika
ktoś
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Cuda

Post »

coś cudnego ,czy można zgłosić się po takie piękności wiosną ?
Jestem chętna , a nie mam daleko :lol:
Waldemar S
200p
200p
Od: 15 paź 2008, o 10:12
Kontakt:

Post »

Lilie trąbkowe z reguły są wysokie i będziesz musiała je podwiązać.
Raczej lilie się lepiej prezentują sadzone w grupach.

Pozdrawiam
W.S.
Waldemar S
200p
200p
Od: 15 paź 2008, o 10:12
Kontakt:

Post »

Pidżama pisze:Bardzo proszę o pomoc w identyfikacji moich lilii. Kupiłam je jesienią ubiegłego roku, cebule były ogromne (ponad 30cm), wypuściły po 4-5 pędów. Kwiaty nie są duże, ok 8 cm, wysokość 150 cm. Martagon?

Obrazek Obrazek
Widzę,że nikt nie udzielił Tobie prawidłowej odpowiedzi.
Twoja lilia to Lilium Pardalinum.

Pozdrawiam
W.S.
MietkaCh
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 31 paź 2008, o 08:53

Post »

Witam
Dzisiaj, ósmego grudnia posadziłam 4 cebule lilii. W czerwcu napiszę, czy coś z tego urosło. :D
Pozdrawiam
Mietka
Awatar użytkownika
andowan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2007, o 07:49

Post »

Poczekaj aż Lukon Bulbs,czeska firma, wyda nowy katalog,zawsze mają parę
pozycji botanicznych.
Z niecierpliwością czekam na kwiaty białej perskiej fritilarii,cebule olbrzymie.[/quote]

Witam. Cebule białej fritillarii perskiej sprzedawał w sezonie jesiennym pan Jarosław Pajda po bardzo umiarkowanej ( jak zwykle) cenie. Rzeczywiście, cebule ogromne i zdrowe. Pozdrawiam. Ania
wesoly
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sie 2008, o 20:57
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

na pewno urośnie zawsze czegoś nie dosadzę i w tym terminie także wysadzam. Pamiętam jednak zawsze do dość sporej podspce drenażu.
jarek
Awatar użytkownika
andowan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2007, o 07:49

Post »

ktoś pisze:A w tym Lukon Bulbs można kupić lilie ? Jak to zrobić ? Skąd wziąć katalog ?
Wiosenny katalog zamawiam od kilku lat pisząc na adres lukonbulbs@mybox.cz. Piszę po polsku i proszę o katalog "jaro 200...", podaję swój adres. Przysyłają na przełomie stycznia i lutego. Katalogów z lata, jesieni już w ten sposób nigdy nie otrzymałam choć kiedyś wysłałam pieniądze.

Zaopatrywałam się w LUKON BULBS za pośrednictwem bardzo życzliwego znajomego (zresztą uczestnika tego forum) od kilku lat. Zdobyłam dzięki temu wiele wspaniałych roślin. Jednak zakupy zeszłoroczne i wiosenne z bieżącego roku okazały się absolutnym fiaskiem :( . Mogę z całą odpowiedzialnością stwierdzić, że 80% otrzymanych roślin nie zgadzało się z zamówieniem i zawsze były to odmiany lub gatunki dużo tańsze niż zamówione i opłacone . Spotkało to nie tylko mnie ale wielu "kwiatkowiczów" , z którymi mam kontakt. Zjawisko przybrało już taką skalę, że klienci zaczęli składać do właściciela reklamacje. Wiem, że pan Pavel Nejedlo był bardzo zaskoczony, pisał, że nie miał do tej pory sygnałów o niezgodności otrzymanych roślin z zamówieniami i wiele reklamujących osób otrzymało ponowną, bezpłatną paczkę z roślinami. Właściciel tłumaczył, że zatrudnia wielu pracowników zza naszej wschodniej granicy, którzy niestety okazali się niegodni zaufania. Mam nadzieję, że w roku 2009 już takich przypadków nie będzie a dobrze byłoby znów zaopatrywać się w tej firmie bo rzeczywiście oferują wiele interesujących roślin po bardzo atrakcyjnych cenach. Ania

"ktoś"- bardzo chętnie podzielę się z Tobą kilkoma odmianami lilii turbankowych z LUKON BULBS, które kupowałam wcześniej i które mi się bardzo ładnie rozmnożyły. :D :D
Awatar użytkownika
ktoś
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Serdecznie dziękuję , jestem chętna na te lilie :shock: Na pewno przypomnę się wiosną :D .
Awatar użytkownika
xipe
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2007, o 11:51
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Kupowałem w LukonBulbs i muszę stwiedzić, że bardzo mieszają. W przypadku tulipanów i narcyzów 50% to powtórzenia lub zupelnie co innego :evil: . Ale musze uczciwie stwierdzić reklamację uznali i dostałem bezpłatnie nowe cebule. Tuszę, że już właściwe.
julia3
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 10 gru 2008, o 13:48

Post »

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Rośliny CEBULOWE i jednoroczne”