Mój ogrodowy zakątek- Priam
- Justyna0608
- 50p

- Od: 26 mar 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witam Cię Priamie
podziwiałam Twój piękny ogród i nie mogłam nacieszyć oczy tak wieloma i pięknie kwitnącymi różnymi gatunkami i odmianami roślin
Widzę, że Twoje inspiracje nie maja końca
pomysł z gwiazdą bardzo trafiony. Też chciałabym zrobić coś ciekawego w swoim ogródku. Ostatnio kupiłam sobie budleje Dawida czekam aż zakwitnie mam nadzieje, że to był dobry zakup
u mnie w ogrodzie dominują róże różne kolory żółte, różowe, czerwone, lekko wpadające w fiolet,białe, pomarańczowe z czerwoną obwódką i białe z fioletową obwódką aczkolwiek jeszcze mi nie zakwitła bo była bidna po zakupie :/ Teraz będę częściej odwiedzać Twój temat żeby móc ciekawe rośliny wprowadzić u siebie
pozdrawiam gorąco 
- Priam
- Przyjaciel Forum

- Od: 18 kwie 2007, o 15:30
Jolu - mnie również cieszy to, ze ogród zaczyna przechodzić w pełnię letnich barw 
Justyno - ciesze się, że mój ogród może kogoś inspirować. Odwiedzaj mnie często bo mam głowę pełną pomysłów. Część zrealizuje jesienią robiąc wiosenne nasadzenia ;) Gwiazdka była wynikiem impulsu i jak widać warto było, a liczę tez na to, że z każdym rokiem jej blask będzie jaśniał.
Liatra kłosowa

Hortensja

Czosnek złocisty/ południowy

Tymianek i kolczurka

Porzeczka czerwona

Bluszcz, oregano i lewisja

Skalniak

Bratki

Przesadzone bratki, roślinka skalna

Dalie

Mieszanka roślin na skalnych i czyściec wełnisty

Podobno to wiesiołek ogrodowy i goździki

Justyno - ciesze się, że mój ogród może kogoś inspirować. Odwiedzaj mnie często bo mam głowę pełną pomysłów. Część zrealizuje jesienią robiąc wiosenne nasadzenia ;) Gwiazdka była wynikiem impulsu i jak widać warto było, a liczę tez na to, że z każdym rokiem jej blask będzie jaśniał.
Liatra kłosowa

Hortensja

Czosnek złocisty/ południowy

Tymianek i kolczurka

Porzeczka czerwona

Bluszcz, oregano i lewisja

Skalniak

Bratki

Przesadzone bratki, roślinka skalna

Dalie

Mieszanka roślin na skalnych i czyściec wełnisty

Podobno to wiesiołek ogrodowy i goździki

- jadzia123
- 200p

- Od: 27 sie 2008, o 12:16
Śliczne kwiaty a najbardziej milutkie brateczki, coś czuje, że to moja nowa pasja: bratki. Jak się im przyglądam to mam wrażenie, że na mnie patrzą
Niestety nie wiem, czy coś będę miała z tych posianych w czerwcu - strasznie je deszcz zbił 
Ten wiesiołek jest bardzo plenny: sąsiad miał kępkę a teraz wielkie koło pod orzechem włoskim( super to wygląda!!), a pod nim podobno nie wiele roślin sobie radzi. Też go mam, pod wiązem, na razie malutki.
Ten wiesiołek jest bardzo plenny: sąsiad miał kępkę a teraz wielkie koło pod orzechem włoskim( super to wygląda!!), a pod nim podobno nie wiele roślin sobie radzi. Też go mam, pod wiązem, na razie malutki.
Zapraszam do ogródka
Ogródek Jadzi 123.
Ogródek Jadzi 123.
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Przemku ależ rozkwitł twój ogródek.
Tyle kwiatów już zakwitło.
A nie tak dawno pisałeś, że trudno Ci go urządzić bo rzadko w nim bywasz.
Teraz pewno odpoczywasz na łonie przyrody.
Pozdrawiam.
Tyle kwiatów już zakwitło.
A nie tak dawno pisałeś, że trudno Ci go urządzić bo rzadko w nim bywasz.
Teraz pewno odpoczywasz na łonie przyrody.
Pozdrawiam.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Priam
- Przyjaciel Forum

- Od: 18 kwie 2007, o 15:30
Bardzo deziękuję wszystkim za odwiedziny.
Jestem teraz na wsi i dostęp do komputera mam tak znikomy, ze nie mogę wrzucić zdjęć a jest ich sporo. Pięknie rokwitły mi lilie a w szczególności Schocking a Triumpfator ma dziwną budowę kwiatu. Dwa płatki przesunęły się na boki i wygląda jakby jej jednego brakowało.
Dodatkowo zakwitła jukka karolińska ;) Tak się spodobała sąsiadce ze pytała czy nie mamzaszczepki - ale jeszcze sie nie wytworzyła
moze ktos z Was ma dużó i chce obdarować starszą sąsiadkę. Jakby ktoś był chętny to niech pisze na PW.
Aksamitki również mi się rozsiały i teraz są na tyle duże że wiele z nich kwitnie. Tawułka przekwitła. Kwitną nagietki, a astry już ładnie posdrosły.
Pozdrawiam

Jestem teraz na wsi i dostęp do komputera mam tak znikomy, ze nie mogę wrzucić zdjęć a jest ich sporo. Pięknie rokwitły mi lilie a w szczególności Schocking a Triumpfator ma dziwną budowę kwiatu. Dwa płatki przesunęły się na boki i wygląda jakby jej jednego brakowało.
Dodatkowo zakwitła jukka karolińska ;) Tak się spodobała sąsiadce ze pytała czy nie mamzaszczepki - ale jeszcze sie nie wytworzyła
Aksamitki również mi się rozsiały i teraz są na tyle duże że wiele z nich kwitnie. Tawułka przekwitła. Kwitną nagietki, a astry już ładnie posdrosły.
Pozdrawiam

- 100krotka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 2 gru 2008, o 20:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Przemek, królu pozytywnie zakręconych
podziwiam Twoją pracowitość i zachwyt nad każdziutką, nawet skromną roślinką, miło patrzeć na te kolory. Naprawdę odwdzięczają Ci się za Twojątroskę.
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka