Liliowce-Hemerocallis cz.II
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ella - razem z Tobą podziwiam efekt złotka na Darli Anicie. Dla mnie do tej pory była nieosiągalna, więc przynajmniej mogę pozachwycać się z Tobą. Efekt musi być niesamowity. A do tego jeszcze krople deszczu na płatkach - to dopiero musi być widok

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Ellaa
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 6 lip 2008, o 23:59
- Kontakt:
Aaa...widzisz, jak to czasami coś co było daleko może się znaleźc w zasięgu... no może nie ręki, ale przesyłki pocztowejkogra pisze:Ella - razem z Tobą podziwiam efekt złotka na Darli Anicie. Dla mnie do tej pory była nieosiągalna, więc przynajmniej mogę pozachwycać się z Tobą. Efekt musi być niesamowity. A do tego jeszcze krople deszczu na płatkach - to dopiero musi być widok![]()
![]()
- kogra
- Przyjaciel Forum

To prawda. Moje liliowce po tych deszczach nie wyglądają specjalnie zdrowo. Kwiaty są wypłukane a pąki nie otwierają się prawidłowo.
Burza raczej im nie szkodzi, ale dwa tygodnie deszczu z pewnością im nie służą.
No cóż - nie ma wyjścia. Może przyszły rok będzie lepszy.
Znów się coś zacięło w tym temacie i ostatniej strony nie można wyświetlić - trzeba wejść przez stronę przedostatnią.
Może coś Moderator na to poradzi ?
Burza raczej im nie szkodzi, ale dwa tygodnie deszczu z pewnością im nie służą.
No cóż - nie ma wyjścia. Może przyszły rok będzie lepszy.
Znów się coś zacięło w tym temacie i ostatniej strony nie można wyświetlić - trzeba wejść przez stronę przedostatnią.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- raistand
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 18 mar 2007, o 20:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
To chyba nie jest problem tego tematu tylko cos nie tak z podziałem na strony. Ja też mam często ten kłopot.kogra pisze:Znów się coś zacięło w tym temacie i ostatniej strony nie można wyświetlić - trzeba wejść przez stronę przedostatnią.
Mój post widzę jako pierwszy na 41 stronie wątku. A stronę 41 widziałem już PRZED jego napisaniem.
- Karo
- -Administrator Forum-.

- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Kontakt:
Moderator może spróbować wyjaśnić w czym rzecz
Każda strona każdego wątku mieści 17 postów.
Jeśli jest właśnie w danym wątku napisany realnie ten 17 post
to pojawia się informacja wyświetlająca kolejną - następną już stronę wątku.
Znaczy to ,że watek ma już np. stron 40 (zaznaczone na niebiesko) i jako 41 na czarno występuje kolejna strona tego wątku.
Choć fizycznie jeszcze nie ma tego pierwszego postu na stronie 41 to jednak system wskazuje
że jest to- będzie to kolejna strona wątku.
Kliknięcie przez czytających wątek w stronę 41 powoduje,że system odpowiada ,że nie można tej strony wyświetlić - (bo jej nie ma fizycznie) ,
trzeba zatem wrócić do strony 40 napisać post ,wysłać i wtedy pojawi się on na forum jako pierwszy na stronie 41.
Cykl ten powtarza się prawie zawsze i wszędzie .
Co pewien czas Admin zmienia ustawienia w wyniku czego strony wątków zawierają rózne ilości postów,raz jest to 17 , innym razem 15 postów lub może być jeszcze inna liczba postów na stronie.
Mam nadzieję,że opisałam ten "problem" choć nie językiem informatycznym,to jednak zrozumiale.
Nie jest to nic złego, nie świadczy o zacinaniu sie forum ... należy potraktować to obojętnie.

Każda strona każdego wątku mieści 17 postów.
Jeśli jest właśnie w danym wątku napisany realnie ten 17 post
to pojawia się informacja wyświetlająca kolejną - następną już stronę wątku.
Znaczy to ,że watek ma już np. stron 40 (zaznaczone na niebiesko) i jako 41 na czarno występuje kolejna strona tego wątku.
Choć fizycznie jeszcze nie ma tego pierwszego postu na stronie 41 to jednak system wskazuje
że jest to- będzie to kolejna strona wątku.
Kliknięcie przez czytających wątek w stronę 41 powoduje,że system odpowiada ,że nie można tej strony wyświetlić - (bo jej nie ma fizycznie) ,
trzeba zatem wrócić do strony 40 napisać post ,wysłać i wtedy pojawi się on na forum jako pierwszy na stronie 41.
Cykl ten powtarza się prawie zawsze i wszędzie .
Co pewien czas Admin zmienia ustawienia w wyniku czego strony wątków zawierają rózne ilości postów,raz jest to 17 , innym razem 15 postów lub może być jeszcze inna liczba postów na stronie.
Mam nadzieję,że opisałam ten "problem" choć nie językiem informatycznym,to jednak zrozumiale.
Nie jest to nic złego, nie świadczy o zacinaniu sie forum ... należy potraktować to obojętnie.
- kogra
- Przyjaciel Forum

Dzięki Krysiu za tak szczegółowe wyjaśnienie.
Teraz już chyba wszystko będzie jasne nie tylko dla mnie.
Teraz już chyba wszystko będzie jasne nie tylko dla mnie.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
-
kontrapunkt
- 100p

- Od: 24 mar 2007, o 21:35
Bardzo proszę napiszcie z czym sadzicie liliowce- bo przecież wiosną i wczesnym latem takie rabatki ,gdzie rosną same liliowce wyglądają trochę smutno .Funkie chociaż urocze wiosną późno wypuszczają listki .Czy są odmiany które dłużej kwitną i ładnie pachną ? szcególnie interesują mnie białe lub o jasnych pastelowych barwach .
pozdrowionka
pozdrowionka
Inka
-
Ismena
- 500p

- Od: 5 sty 2008, o 20:00
- Kontakt:
Liliowce
Witam!kontrapunkt pisze:Bardzo proszę napiszcie z czym sadzicie liliowce- bo przecież wiosną i wczesnym latem takie rabatki ,gdzie rosną same liliowce wyglądają trochę smutno .Funkie chociaż urocze wiosną późno wypuszczają listki .Czy są odmiany które dłużej kwitną i ładnie pachną ? szcególnie interesują mnie białe lub o jasnych pastelowych barwach .
pozdrowionka
Ja przed liliowcami sadzę tulipany i żonkile.Ładnie kwitną wczesną wiosną ,a póżniej wyrastające liście liliowców osłaniają zasychające liście tulipanów i żonkili.Są liliowce białe i pastelowe.
Pozdrawiam
Ismena
-
kontrapunkt
- 100p

- Od: 24 mar 2007, o 21:35
-
Ismena
- 500p

- Od: 5 sty 2008, o 20:00
- Kontakt:
Zapraszam na stronę www.ismena.olsztyn.plkontrapunkt pisze:Pomysł jest super -wart zrealizowania![]()
A gdzie można znaleźć katalog takich liliowców ,a może zamówić ,może jakaś podpowiedźIsmen
pozdrowionka
Pozdrawiam
Ismena
Re: Rozsadzanie liliowców.
Kurczaki, a jak nie mam akurat pod ręką żadnego obornika/nawozu? bo w mieście to o to nie tak łatwoszkolka_ismena pisze:Witam!
Teraz jak trochę popada i ziemia będzie łatwa do kopania,można przygotowywać się do
dzielenia liliowców.Kępę wykopać podzielić ,przyciąć na wysokość 15-20 cm i wsadzić na nowe miejsce zaprawione kompostem,obornikiem itp. Po posadzeniu dobrze podlać.Do zimy się ukorzenią i zimę dobrze przetrwają.Ja mam bardzo dużo pracy przy liliowcach z dzieleniem.
Ismena
Obok posadziłabym kupioną już Kniphofię, tylko czy nie wiem czy się polubią
Pozdrawiam
Gdy nie ma gdzie zawrócić, trzeba iść naprzód.