Obrzeże jak dla mnie rewelacyjne
Mały ogródek basowej cz.2
Grzesiu,lilia taka szybka , bo w grudniu kupiona i posadzona do doniczki w garażu
A ceny obrzeża nie pamiętam (kupowaliśmy to w lecie tamtego roku)....
Jak wróci M z pracy - zapytam
Wiolu , na początku myślałam ,że będzie "wiocha",ale po wsadzeniu do ziemi - wygląda rzeczywiście nieźle!
Jakbyś lilie posadziła tak jak ja (w grudniu do doniczki) - też by Ci zakwitły....Niestety nie miałam szansy ich posadzić do gruntu , wolałabym ,żeby rosła "normalnie" a nie w garażu...
A ceny obrzeża nie pamiętam (kupowaliśmy to w lecie tamtego roku)....
Wiolu , na początku myślałam ,że będzie "wiocha",ale po wsadzeniu do ziemi - wygląda rzeczywiście nieźle!
Jakbyś lilie posadziła tak jak ja (w grudniu do doniczki) - też by Ci zakwitły....Niestety nie miałam szansy ich posadzić do gruntu , wolałabym ,żeby rosła "normalnie" a nie w garażu...
Pozdrawiam,Małgorzata
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No tak u Alutki pierwszy pączek róży u Ciebie pierwsza lilia, no to sezon otwarty na całego.
Krokusów też masz dużo - takie małe a jak cieszą.
Palisada będzie świetna i na długie lata.
Krokusów też masz dużo - takie małe a jak cieszą.
Palisada będzie świetna i na długie lata.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
Fakt,Agniesiu, takie piękne widoki mam teraz codziennie!
Od paru dni robię taką dłuuuugą rabatę przy oczku.Obsadzam ją roślinami tak ,żeby cały sezon coś kwitło.I część lilii znalazło tam miejsce , ale prawdę powiedziawszy trochę jestem przerażona ilością lilii i innych roślin , które zgromadziłam...
Cały czas sadzę ,a jakoś nie widzę ,żeby ich ubywało!!Jutro ciąg dalszy pracy na tej rabacie....
Lilie w garażu , które mają długie pędy - zostaną tam dopóki się całkiem nie ociepli .Sporo tego....
jeszcze dzisiaj byłam w botaniku i co nie co dokupiłam...Kupiłam jeszcze jedną magnolię ,2 budleje , parę bylin , krzaki agrestu i porzeczek , jakąś jabłonkę i brzoskwinię.Patrzyłam też na winogrona , ale z tymi ostatnimi to chyba się jednak do Ciebie uśmiechnę - mogę? :oops:Do wyboru mieli jakieś dwie odmiany , ale wyglądały tak jakoś biednie,że nawet nie starałam się zapamiętać odmian...
Od paru dni robię taką dłuuuugą rabatę przy oczku.Obsadzam ją roślinami tak ,żeby cały sezon coś kwitło.I część lilii znalazło tam miejsce , ale prawdę powiedziawszy trochę jestem przerażona ilością lilii i innych roślin , które zgromadziłam...
Lilie w garażu , które mają długie pędy - zostaną tam dopóki się całkiem nie ociepli .Sporo tego....
jeszcze dzisiaj byłam w botaniku i co nie co dokupiłam...Kupiłam jeszcze jedną magnolię ,2 budleje , parę bylin , krzaki agrestu i porzeczek , jakąś jabłonkę i brzoskwinię.Patrzyłam też na winogrona , ale z tymi ostatnimi to chyba się jednak do Ciebie uśmiechnę - mogę? :oops:Do wyboru mieli jakieś dwie odmiany , ale wyglądały tak jakoś biednie,że nawet nie starałam się zapamiętać odmian...
Pozdrawiam,Małgorzata
- ada.kj
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 2 gru 2008, o 12:03
Jak macie dziewczynki problem, gdzie pomieścić roślinki to u mnie na działce jest jeszcze miejsce.

Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Nie jest tak źle!
Jakoś nie mam zapału do pisania....Robię fotki, bo sporo kwiatów kwitnie.Nawet magnoliom , które są jeszcze w doniczkach (od tamtej jesieni) pękają pąki! :P
Siałam dzisiaj warzywka , jutro muszę ziemię pod ogórki i pomidory przygotować , a póki co,zaraz się biorę za wypłaty
Posiedzę dzisiaj chyba całą noc,żeby jutrzejszy dzionek mieć wolny!
Siałam dzisiaj warzywka , jutro muszę ziemię pod ogórki i pomidory przygotować , a póki co,zaraz się biorę za wypłaty
Pozdrawiam,Małgorzata
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Małgosiu tylko się nie przepracuj.
Czy nie za dużo wszystkiego na raz ?
I pośpij choć trochę - szkoda zdrowie tracić - odpoczynek jest bardzo ważny.
Czy nie za dużo wszystkiego na raz ?
I pośpij choć trochę - szkoda zdrowie tracić - odpoczynek jest bardzo ważny.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki