Nowy ogród Jacka

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jacek

dębolistna na pewno będzie kupiona na wiosnę.
Fuksje stoją dalej na tarasie i kwitną jak szalone :lol:
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Tess pisze:Jacek

dębolistna na pewno będzie kupiona na wiosnę.
Fuksje stoją dalej na tarasie i kwitną jak szalone :lol:
Dziękuję Tess za odwiedziny :)
No to ja z moimi fuksjami chyba się pospieszyłem i teraz gubią liście w pomieszczeniu :cry:
A widzę po daturze i daliach, że przymrozków nie ma

Byłem właśnie Geniu u Ciebie i jak zwykle nie mogłem oderwać oczu od kolorowych irysów i innych pięknych roślin

Takie barwy jesieni mam wokół domu:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Piękne drzewa masz u siebie. Poczytałam przy okazji o Chopinie i chyba też w przyszłym roku zapoluję na nią.
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

tu.ja pisze:Piękne drzewa masz u siebie. Poczytałam przy okazji o Chopinie i chyba też w przyszłym roku zapoluję na nią.
Witaj Izo! Cieszę się, że wpadłaś :)
Tak, te drzewa są bardzo malownicze. I dopiero teraz, gdy niemal opadły liście dostrzegłem piękno ich konarów. Brzozy zawsze mi się podobały, bo mają piękną korę i pokrój ale te olchy też są niezwykłe. O wierzbach nie wspomnę, które szumią mazurkami Chopina, skoro już o nim wspomniałaś. Bo ja mieszkam w "krainie Chopina" i jego muzykę tu słychać, jak się człowiek dobrze wsłucha :wink: Stąd i róża 'Chopin' byłaby całkiem na miejscu u mnie.
Idę sobie zagrać Preludium "Deszczowe", bo tak mi się jakoś zrobiło......... nastojowo........
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj Jacku ja jednak nie widzę że byłeś. Ale jeszcze raz dziękuję za pomoc
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Jacku podziwiam Twój ogród, masz dużo różnych roślin zarówno tych posadzonych jak i tych dzikich, pięknie wygląda taki artystyczny nieład. Ja z początku również miałam tak samo. Ta dyniowa buźka jest bardzo sympatyczna, udała Ci się. Serdecznie pozdrawiam.
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Irena37 pisze:Jacku podziwiam Twój ogród, masz dużo różnych roślin zarówno tych posadzonych jak i tych dzikich, pięknie wygląda taki artystyczny nieład. Ja z początku również miałam tak samo. Ta dyniowa buźka jest bardzo sympatyczna, udała Ci się. Serdecznie pozdrawiam.
Irenko! Cieszę się, że przyszłaś do mnie i dziękuję za miłe słowa. Tych dzikich roślin coraz mniej, choć jeśli jakiś popłoch się pojawi na wiosnę, to go oszczędzę. Będzie mi przypominał o początkach.... Ale poza ogrodzeniem jest sporo nieużytków a co za tym idzie dzikości, więc nie muszę się zbytnio starać, by mieć ją w zasięgu oka. Na przykład odkryłem za płotem przepiękne bodziszki łąkowe. Ja długo ich szukałem, by je przenieść do ogrodu, a teraz już nie muszę, bo rosną w naturze za płotem :)

Geniu,, byłem w Twoim ogrodzie ale nie zostawiłem śladu, bo chciałem najpierw zobaczyć wszystkie nowe zdjęcia, ale niestety słabe łącze mi to uniemożliwiło. Więc na pewno wrócę, bo masz wspaniały ogród a też chciałbym się do Ciebie uśmiechnąć w sprawie irysów.... ale napiszę o tym u Ciebie.

Dziś zgrabiłem liście z trawnika i z zadowoleniem stwierdziłem, że już ich niewiele zostało na wierzbach. Za to przylatują liście z brzóz, które są o kilkadziesiąt metrów oddalone. Ale co to dla takich leciutkich listków :lol:
Wczoraj miałem poważniejsze roboty. W końcu usypałem górkę ziemi pod skalniak, jednocześnie robiąc dół pod oczko :lol: Niech się teraz wszytko przez zimę uleży. Czytałem u niektórych, że mają skalniaki na 1,5m wysokie. Chyba mi się nie uda aż tak wysokiego zrobić, bo zobaczyłem w realu, ile musiałbym kamieni nawieźć :!: No ale może metrowy, to mi się uda :?: ....
cilla77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2006, o 18:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dobry wieczór Jacku! :)
Wpadłam do Ciebie przed snem na chwileczkę. Taki miły romantyczny, nastrój u Ciebie - te wspaniałe drzewa na zdjęciach, kolory jesieni i muzyka Chopina. To musi być piękne miejsce w którym mieszkasz, skoro wprowadza Cię w taki nastrój?
Z "trawniczkiem" oczywiście zrozumiałam :oops: "Biała rabata" hmmmm - białe lilie, irysy, floksy - wiosną tulipany....cudowny pomysł! :D
Spokojnej nocy :wink:
Awatar użytkownika
kubanki
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sie 2008, o 16:34

Post »

Jacek P.... pisze: Idę sobie zagrać Preludium "Deszczowe", bo tak mi się jakoś zrobiło......... nastojowo........
Grasz na jakimś instrumencie, czy po prostu włączasz muzykę?
Ania
Mój ogród cz. 1, cz. 2
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

cilla77 pisze:Dobry wieczór Jacku! :)
Wpadłam do Ciebie przed snem na chwileczkę. Taki miły romantyczny, nastrój u Ciebie - te wspaniałe drzewa na zdjęciach, kolory jesieni i muzyka Chopina. To musi być piękne miejsce w którym mieszkasz, skoro wprowadza Cię w taki nastrój?
Z "trawniczkiem" oczywiście zrozumiałam :oops: "Biała rabata" hmmmm - białe lilie, irysy, floksy - wiosną tulipany....cudowny pomysł! :D
Spokojnej nocy :wink:
Witaj Kasiu! Tak, to bardzo piękne miejsce - równie piękne jak to, gdzie mieszkasz. Każde miejsce może być piękne, trzeba tylko to odkryć. A przynajmniej każde ma swoje zalety, które trzeba pielęgnować, by nie zagłuszyły je wady. Tutaj też ich nie brakuje, np. hałaśliwa szosa warszawska, która zagłusza te piękne miniatury Chopina. A część tego hałasu robią rozpędzone pojazdy zmierzające do Żelazowej Woli. Chcę posadzić szpaler drzew i krzewów, by choć trochę zmniejszyć ten hałas i spaliny....
Białą rabatą zaraziła mnie Danusia, a że lubię biały kolor, to z przyjemnością zrobię taką rabatę. Do kwiatów, które wymieniłaś dodam rogownicę, białe fiołki, ubiorka, gęsiówkę, ostróżki i kwiaty o liściach pokrytych białymi włoskami, np. czyśćca.
Pozdrawiam Cię serdecznie :!:
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

kubanki pisze:
Jacek P.... pisze: Idę sobie zagrać Preludium "Deszczowe", bo tak mi się jakoś zrobiło......... nastojowo........
Grasz na jakimś instrumencie, czy po prostu włączasz muzykę?
Witaj Aniu! Czasem gram na klawiszach, a czasem słucham. Jestem muzykiem z wykształcenia.
Awatar użytkownika
Wisienka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 9 lis 2006, o 11:45

Post »

Niestety nie otwierają mi się dzisiaj Twoje zdjęcia, więc zajrzę sobie
znowu.
Ale piękny klimat stworzyłeś ...
Preludium "Deszczowe" ... Nie znam. Ale jestem tylko amatorką (hihi... uczyłam
się grać na pianinie w Ognisku Muzycznym ;:109 ) i miłośniczką pięknej muzyki.
Może na "youtubie" znajdę.
Róża "Chopin" jak najbardziej powinna się w tym układzie znaleźć w Twoim
ogrodzie Jacku.
Ostatnio jak byłam na działce (ech... kiedy to było ...) też dziwiłam się, z
jakiej odległości wiatr przywiał mi liście! :shock:

A kształt drzew jest często zachwycający.
Niekiedy po prostu absolutnie DOSKONAŁY! I faktycznie widać to dopiero, jak zrzucą
wszystkie liście.
Pozdrawiam serdecznie
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wisienka pisze:Niestety nie otwierają mi się dzisiaj Twoje zdjęcia, więc zajrzę sobie
znowu.
Ale piękny klimat stworzyłeś ...
Preludium "Deszczowe" ... Nie znam. Ale jestem tylko amatorką (hihi... uczyłam
się grać na pianinie w Ognisku Muzycznym ;:109 ) i miłośniczką pięknej muzyki.
Może na "youtubie" znajdę.
Róża "Chopin" jak najbardziej powinna się w tym układzie znaleźć w Twoim
ogrodzie Jacku.
Ostatnio jak byłam na działce (ech... kiedy to było ...) też dziwiłam się, z
jakiej odległości wiatr przywiał mi liście! :shock:

A kształt drzew jest często zachwycający.
Niekiedy po prostu absolutnie DOSKONAŁY! I faktycznie widać to dopiero, jak zrzucą
wszystkie liście.
Witaj Jadziu! Preludium "Deszczowe" to taka nazwa pospolita, a fachowo to Preludium e-moll nr4 op.28. Życzę miłego słuchania :!:
Konary i kształty drzew bywają tajemnicze, magiczne czy po prostu piękne :!: Właśnie wczoraj otrzymałem wiąza z instrukcją, jak go należy formować "w wachlarz". Chyba to będzie pierwsze drzewko, które chcę uformować.
Awatar użytkownika
Ewik
500p
500p
Od: 29 lut 2008, o 14:44

Post »

wow, jakie tu u Ciebie klimaty się porobiły Jacku...
jak zobaczyłam zdjęcia drzew, to pomyślałam, że to gdzieś w okolicach żelazowej Woli musisz mieszkać...
zgadzam się z Wami , ze dopiero teraz można podziwiać kształty konar ów i robię to codziennie jadąc do pracy...
dla Ciebie Wisienko, choć juz pewnie sama sobie poradziłaś:
http://www.youtube.com/watch?v=OcIMvliW ... re=related

dla Ciebie Jacku Obrazek róża Chopin Obrazek
cieplutko pozdrawiam
Kwiatuszki Ewy
Działeczka mojej Mamy i moja
Pamiętajcie o ogrodach przecież stamtąd przyszliście
Awatar użytkownika
Wisienka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 9 lis 2006, o 11:45

Post »

Jacku - no to jestem ciekawa Twojego eksperymentu z wiązem!

Ewuniu - bardzo Ci dziękuję za linka! Piszę to i słucham preludium a za oknem deszcz ...

A to dla Was - złapane w przelocie ale jeszcze nie całkiem doskonałe

Obrazek
Pozdrawiam serdecznie
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”