Mój ogród wśród łąk część 4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p
Od: 16 cze 2014, o 18:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój ogród wśród łąk część 4

Post »

Po pierwsze Gosiu ;:196 serdecznie Gratuluję ;:63 brawo młodzi ;:215 a co do szkarłatki , wymagająca to ona nie jest, z czasem robi sie niezły krzaczor , u mnie w półcieniu , nie okrywana zanika i co roku puszcza z korzenia , podobno moźna okrywać ale moim zdaniem nie warta skórka wyprawki ;:185 czym lepsza ziemia , tym krzaczor większy , podobno młode pędy po ugotowaniu moźna jeść , rozśiewa sie sama , kwiatki ma białe niepozorne, owoce błyszczące ciemne jak guziczki , liście dośc duże , jesienią ładnie się przebarwia , ot wszystko , nie wymagający jak dla mnie krzak , u mnie jako tło dla innych roślin ;:108 Pepsi ;:167 , szkoda źe Chałaput dla niej za niski ;:306
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Co to za odmiana :?: Przepiękna!
Obrazek
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Zimnica okropna. Znowu dzień zaczęłam od kocyka i kubka ciepłej kawusi. Na ogród spoglądam z okien. Nie narzekam....no może troszeczkę ;:224

Edi - Pepsi wygłaskana, nie może być inaczej. Ona to po prostu uwielbia.
Wiśnie już zastałam, ale z tego co pamiętam sadzone były w 2004/5. Ta duża to jakaś odmiana wiśni czereśniowej, nie znam dokładnie nazwy, ale owoce są duże, mięsiste i przesmaczne. Nie cięłam jej nigdy, dlatego wyrosło duże drzewo. Chciałam tak, bo wszystkie pozostałe są karłowate. A pozostałe wiśniowe drzewka ( mam ich razem 4) tnę zawsze po owocowaniu. I skracam na tyle, żeby sięgnąć po owoc, a nie używać drabiny. Ja czekam aż urosną moje czereśnie....coś im idzie ociężale. Uwielbiam czereśnie, to dla mnie ulubiony owoc. Jak kupiliśmy naszą działkę, rosły aż 4 duże fajne drzewa czereśniowe. Niestety, w niefortunnym miejscu, bo na miejscu wjazdu do domu. Do dziś mi jakoś głupio ;:131
Rany na kończynach ;:333

Drewutnia - ;:196 też masz fajny nick.

Tulapku - Pepsi czasami wygląda na mądrego pieska, i chyba w sumie jest taka. A i mocno do nas przywiązana. Ale ma pomysły...oj ma. Czasami bardzo kosztowne dla naszego portfela. ;:223

Izuś - Pepsi uwielbia się całować, nie ma problemu ;:108

Aniu - Pepsi raczej rozmyśla, jak przejść do sąsiada i podusić te nowe kury :;230

Aguś - Przekazałam. Się ucieszyła ;:333

Soniu - Koń może by wolał w ciepłej stajni....a ja przynajmniej bym to wybrała. Zimnica okropna, za niedługo muszę kożuch narzucić i wio do konia. Jak mi się nie chce ;:145

Marysiu - Moje jabłonie nie kwitną jeszcze. Fakt, że one z tych późniejszych. Ale dla mnie kwitnienie drzew owocowych jest najpiękniejszym czasem.
Pepsi ma jedną wadę, lubi uciekać i rozrywać kury na strzępy. Poza tym to kochana psinka. :;230

Dorotko - Dziękuję. A Pepsi coś ostatnio adoratorzy, na moje szczęście nie odwiedzają. Za to ja mam cały płot ;:136

Monia - Dziękuję za obfitą i wyczerpującą odpowiedź. Ona późno wychodzi, już się obawiałam że jej nie ma. ;:131

Monia Alania - Nie wiem, nie znam nazwy :oops: Już jakiś czas rośnie u mnie....na pewno nie sadziłam jej w zeszłym roku. Poszperam, może znajdę opakowanie :wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

wszędzie zaczynają panoszyć się mniszki ;:224

Obrazek

Obrazek

świdośliwa .... może zdążę w tym roku przed ptaszkami zerwać przepyszne owoce

Obrazek

niektórzy go tępią, a ja mojego sama zaprosiłam do ogrodu, na szczęście da się go kontrolować

Obrazek

nie znam nazwy tej krzewinki, dostałam go od znajomego i myślałam, że nie przeżyje bo kiepsko wyglądała

Obrazek

Lubię to

Obrazek

:wit
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dzisiaj bez konkretów :;230
,,Lubię to,sama przywlokłam"
,,Ta krzewinka" (zobacz czy nie krzewuszka,ale chyba nie-nie widzę)
,,Lubię to"

To fajnie że ci się wszystko podoba :;230
Ale hościory masz ;:oj
Awatar użytkownika
drewutnia
1000p
1000p
Od: 1 gru 2011, o 13:06

Post »

Krzewuszki to raczej jeszcze nie kwitną, dopiero się budzą ze snu.
Obstawiam wisienkę ozdobną...
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

A ja obstawiam brzoskwinię :lol: pięknie u Ciebie , śliczne tulipany ;:63 nie wiedziałam ,że świdośliwy owoce można jeść, co przypominają wyglądem ?
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Różowa krzewinka to prawdopodobnie jakaś odmiana wiśni japońskiej ;:3
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 10 kwie 2012, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ten krzew to migdałek karłowy Prunus tenella.
Rozrasta się za pomocą podziemnych rozłogów.
Jak jakieś znajdziesz - pamiętaj o mnie ;:168
Z pozdrowieniami, Magda
Moje wątki Moje drogi... Aktualny
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Madziagos ;:3 jesteś wielka, nazwa się przyda...krzew będzie w końcu podpisany ;:215
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tulapku - Czasami słów nie potrzeba za wiele, żeby się dobrze zrozumieć i przekazać to, co konieczne. :wit

Ewo - Madzia nam zagadkę rozwiązała :wit

Karolka - Owoce świdośliwy przypominają wyglądem borówkę amerykańską. Ich smak....hmm...słodki, ciekawy. Można dżemy i nalewki z powodzeniem robić. ;:108

Aniu - Madzia, nasza Madzia ;:167

Madzia - Po cichu liczyłam, że zajrzysz i zagadkę rozwiążesz. Dziękuję .Mój znajomy, który podarował mi ten padnięty krzaczek ma mini arboretum, ale nie przywiązuje wagi do nazw. Ten migdałek miał też jakieś orzeszki, więc może go tak można też rozmnożyć? A ja oczywiście poszukam również jakiegoś rozłoga, i oczywiście należy do Ciebie. ;:333

Dzisiejsza pogoda....należy jej się nagroda za zamieszanie. Do południa padało, potem się przejaśniło, więc szybko pojechaliśmy do stadniny. Zuza na konie, a my na ploty i na mały spacer. Po godzince zaczęło padać, na nieszczęście Zuzy koń ma chrapy wrażliwe i zaczął dziwaczyć, więc ewakuacja do domu. W domu czekał pachnący obiad ( synuś potrafi ;:333 ). Już myślałam, że święto spędzę pod kocykiem, aż nagle pojawiło się słoneczko, temperatura podskoczyła do prawie 15 stopni, więc szybko zapakowałam towarzystwo do auta i wio....do lasu. A w lesie,....ja zapominam o wszystkim. Było cudnie, słoneczko świeciło, cieplutko. A po powrocie do domu znów zaczęło padać ;:oj

Uwaga...tygrysy wkraczają do dżungli :;230

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Do napisania :wit
Awatar użytkownika
MariaWy
1000p
1000p
Od: 3 lip 2011, o 22:12

Post »

Małgosiu tygrysy w dżungli Urocze , świetna wycieczka i fotorelacja u mnie dziś też pogoda dziwaczyła a ta różowa krzewinka to na moje oko Migdał karłowy , wymądrzam się bo mam taki , tak mi się wydaje . ;:224
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To pierwsze zdjęcie ;:24
Gdzieś była?
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu - Kocham las, bardzo. Czuję się w nim jak ryba w wodzie. Wszystko, absolutnie wszystko jest w nim idealne. Mogłabym w nim zamieszkać....może kiedyś ;:224

Tulapku - Las, w którym dzisiaj gościłam to las, który zaczyna się za Sulnówkiem, przed Wyrwą. Znasz ?
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie,nie byłem tam.
Ale mam strasznie podobne ułożenie w jednym miejscu.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Gosiu czy ta coś przegapiłam ? co to za piesek?
Obserwuję Twój wątek już jakiś czas o powiem ogólnie ogród zmienia się na korzyść i to bardzo! Zdjęcia też się zmieniają co ta przynależność potrafi zdziałać :D Uwielbiam świdośliwę i mam je już trzy, nie lubię podagrycznika i nawet takie nie zaproszę bo nie wiem jak się brata pozbyć, mleczy też mam za dużo ;:oj Nawet nie denerwują mnie te kwitnące tylko jak pomyślę o dmuchawcach ;:224 ;:oj
p.s. ładne to różowe jakby miało kiedyś odnogę to Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”