Kaktusy i sukulenty - 1cz.(2006.07-04.2008)
Napatrzylem sie na Wasze kolczaste potwory i tydzien temu wsialem paczke kaktusow i paczke lithopsow w styropianowy pojemnik z duza iloscia drenazu... przykrylem folia, codziennie wietrzylem i dochowalem sie (liczby rosna z godziny na godzine) 7 sztuk kaktusow i 9 lithopsow.
Ponizej fotki pojedynczych egzemplarzy. Moze ma ktos jakies doswiadczenia z siewkami i moglby sie nimi podzielic ? będę strasznie wdzieczny

Ponizej fotki pojedynczych egzemplarzy. Moze ma ktos jakies doswiadczenia z siewkami i moglby sie nimi podzielic ? będę strasznie wdzieczny

Ja wysiałam swoje lithopsy i opuncje kilka miesięcy temu, po wzejściu zdjęłam folię,żeby za bardzo wilgoć się nie zbierała. Lithopsy wystawiłam na zewnątrz w zacienione miejsce, opuncje stoją na parapecie. Co jakiś czas spryskuję je lekko żeby ziemia całkiem nie wyschła a lithopsy co jakiś czas podlewam delikatnie wodą z odrobiną cukru, podpbno ma im to pomóc. Właśnie ostatnio zauważyłam, że opuncja ruszyła się z miejsca i wypuściła kolczastą kuleczkę sopmiędzy liścienia. Jeśli chodzi o lithopsy to na razie stoją w miejscu i z tego co wiem mogą sie nie ruszyć nawet przez pół roku albo i więcej. życzę udanej hodowli i serdecznie pozdrawiam.ikolak pisze:Napatrzylem sie na Wasze kolczaste potwory i tydzien temu wsialem paczke kaktusow i paczke lithopsow w styropianowy pojemnik z duza iloscia drenazu... przykrylem folia, codziennie wietrzylem i dochowalem sie (liczby rosna z godziny na godzine) 7 sztuk kaktusow i 9 lithopsow.
Ponizej fotki pojedynczych egzemplarzy. Moze ma ktos jakies doswiadczenia z siewkami i moglby sie nimi podzielic ? będę strasznie wdzieczny![]()
- Administrator
- ---
- Od: 28 gru 2006, o 10:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt: