U mnie nie wyrosły, ale winię suszę-wiele roślin sobie nie poradziło.
 U mnie nie wyrosły, ale winię suszę-wiele roślin sobie nie poradziło.Ogródek Gosi cz.11
- ewamaj66
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogródek Gosi cz.11
Ostnice są piękne  U mnie nie wyrosły, ale winię suszę-wiele roślin sobie nie poradziło.

U mnie nie wyrosły, ale winię suszę-wiele roślin sobie nie poradziło.- 
				edulkot
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Gosiu róże ślicznie kwitną i rosną, szczególnie Eden wielkolud   mój też wyrósł ale nie ma ochoty kwitnąć, liczę że w przyszłym roku pokaże na co go stać
  mój też wyrósł ale nie ma ochoty kwitnąć, liczę że w przyszłym roku pokaże na co go stać   

Green Ice chodzi za mną i koniecznie muszę ją zdobyć 

A Twoje trawki są śliczne

mój też wyrósł ale nie ma ochoty kwitnąć, liczę że w przyszłym roku pokaże na co go stać
 Green Ice chodzi za mną i koniecznie muszę ją zdobyć

A Twoje trawki są śliczne

- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Gosiu   mam nadzieję,żę kupię  gaurę na targach za tydzień ...koleżanka posadziła przy ogrodzeniu i ona się o nie wspiera i wygląda cudownie ...zjawiskowo wręcz u niej kiepska ziemia więc nie wybujała krzaczek jest dość  zwarty .Może swojej zbyt nawożeniem dogodziłaś???
 mam nadzieję,żę kupię  gaurę na targach za tydzień ...koleżanka posadziła przy ogrodzeniu i ona się o nie wspiera i wygląda cudownie ...zjawiskowo wręcz u niej kiepska ziemia więc nie wybujała krzaczek jest dość  zwarty .Może swojej zbyt nawożeniem dogodziłaś???  

Zaczekaj do przyszłego sezonu z nią i daj jej szansę .Koleżanka chce swoją przesadzić w bardziej eksponowane miejsce więc ją uprzedzę,żeby jej nie ruszała ! 

A te muzykanty... też mi się podobają ..tylko u mnie już by nie miały gdzie grać...
 też mi się podobają ..tylko u mnie już by nie miały gdzie grać... 

mam nadzieję,żę kupię  gaurę na targach za tydzień ...koleżanka posadziła przy ogrodzeniu i ona się o nie wspiera i wygląda cudownie ...zjawiskowo wręcz u niej kiepska ziemia więc nie wybujała krzaczek jest dość  zwarty .Może swojej zbyt nawożeniem dogodziłaś???
 Zaczekaj do przyszłego sezonu z nią i daj jej szansę .Koleżanka chce swoją przesadzić w bardziej eksponowane miejsce więc ją uprzedzę,żeby jej nie ruszała !

A te muzykanty...

Gosiek, a co to za śliczna trawka w poście z 18 wrz. na drugiej i trzeciej fotce?

Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV

Ogród 100 róż cz. IV
- ewa_rozalka
- 1000p 
- Od: 10 cze 2012, o 12:18
Co jak co ,ale na rozchodniki zawsze można liczyć .Pięknie wyglądają jesienią razem z trawami .Piękne Gosiu jesienne widoczki  

- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
 Gosiu muszę się pochwalić..... moja Edenka też mi drugi raz zakwitła.
 Gosiu muszę się pochwalić..... moja Edenka też mi drugi raz zakwitła.Biały Eden też ma jeden kwiatek..... Zobacz z każdego kwiatka potrafię się cieszyć.
Uwielbiam oglądać te Twoje trawki, śliczne kompozycje z nimi robisz.
Goździki wyślę w poniedziałek ( podam numer listu do śledzenia przesyłki ).
Padało ciągle i nie chciało mi się grzebać w mokrej ziemi.

- 
				koziorozec
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Gosiu,bardzo ładnie i elegancko wygląda twój ogród w całości razem z podjazdami i trawnikiem,podoba mi się  

Witaj Gosiu.
Podziwiam Twiją Green Ice-ładnie się rozrosla ale i ja nie mogę narzekać na swoją.Rabatki bardzo ładne i z przyjemnością się je ogląda.Ja tez z gaury zrezygnowałam bo okropnie pokladala się i zakrywala róże.Jednak sama w sobie jest prześliczna i w większym ogrodzie te fruwające motylki wyglądają cudnie.

Podziwiam Twiją Green Ice-ładnie się rozrosla ale i ja nie mogę narzekać na swoją.Rabatki bardzo ładne i z przyjemnością się je ogląda.Ja tez z gaury zrezygnowałam bo okropnie pokladala się i zakrywala róże.Jednak sama w sobie jest prześliczna i w większym ogrodzie te fruwające motylki wyglądają cudnie.
Ogródek An-ki 
An-ka

An-ka
- 
				elsi
- Od: 17 sty 2009, o 17:26
Margo2 pisze: mam ochotę stworzyć taką rabatę tylko stworzoną z traw i dzielżanów. Może jakaś hortensja bukietowa.
Gosiu, nie bardzo w to wierzę - zniesiesz taką jednorodność? no - dwurodność
 .
 .A co na niej będzie od wiosny do końca maja? hę?
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety

Ogród Elżbiety
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Ewo, bardzo mi przykro, że ostnice się nie przyjęły. A może ja za wcześnie wysłąłam? Może powinnam poczekać jeszcze?Zobaczymy w nastepnym roku
Maju, moja Green została na początku potraktowana przez Flesza. Musiał przecież zaznaczyć nową roślionke, że nasza 

Ale już tego nie robi i róża nareszczie zaczęła odżywać. Ale środek ma kiepski. Pewnie dopiero w przyszłym roku się zregeneruje.
Maryniu, jak pisze Ania jej gaura też za bardzo wyrasta. Może faktycznie to kwestia zbyt dużego nakarmienia. Obok rosną róże. Oczywiście, ze dam jej szansę. Wiesz, że jeszcze nie dojrzałam do wyrzucania wszystiego co mi nie pasuje. Na razie zaczełam od róż. 

AniuAn, ta trawka to jednoroczne proso. W sumie niepozorna roślinka, ale rozrasta się bardzo. Przynajmniej u mnie
Ewo, rozchodniki są rewelacyjne. Uwielbiam je od momentu wystawania kapustek z ziemi,aż po zimowe patyki
Maju, nie wątpię, że cieszysz się z każdego kwiatka. Chociaż sądzę, że za rok już wszystkie strarsze róże będą u Ciebie kwitły niesamowicie.
Maju bardzo dziękuję 

Martuś, w tym roku przejęłam od m. ostatnią czynność jaką wyjkonywał w ogrodzie, czyli koszenie trawników. Niby dlatego, że wyjechał na miesiąc, ale już tak zostało. I chyba trawnikowi wyszło to na dobre. Mam trochę mniej zielska. Trawa się zagęszcza. Ale i tak będzie wymieniana.
Aniu, moja Green słabo się rozrosła, bo była podlewana przez psa Teraz dopiero się ruszyła, jak nauczyłam go, ze jednak ona tego nie lubi. Zostawię jeszcze w przyszłym roku gaurę. Jak znowu taki olbrzym urośnie wykopię.
  Teraz dopiero się ruszyła, jak nauczyłam go, ze jednak ona tego nie lubi. Zostawię jeszcze w przyszłym roku gaurę. Jak znowu taki olbrzym urośnie wykopię.
Elu, no jakoś tak mnie wzięło na monotonię 

Na tej nowej rabacie są wrzosy, trawy, jeżówki, bergenie w kilku miejscach. Czyli w sumie też monotematyczna jest I tak naprawdę jesienna rabata.
 I tak naprawdę jesienna rabata.
A nowa nowa, byłaby podobna. Oczywiście cebulowe też by rosły, jak i na tej, ale niew iem, co bym chciała jeszcze posadzić, żeby było coś od wiosny do jesieni . Na razie nie zastanawiałam się aż tak dokłądnie, bo jeżęli ta rabata powstanie to w bardzo dalekiej przyszłości

Maju, moja Green została na początku potraktowana przez Flesza. Musiał przecież zaznaczyć nową roślionke, że nasza

Ale już tego nie robi i róża nareszczie zaczęła odżywać. Ale środek ma kiepski. Pewnie dopiero w przyszłym roku się zregeneruje.
Maryniu, jak pisze Ania jej gaura też za bardzo wyrasta. Może faktycznie to kwestia zbyt dużego nakarmienia. Obok rosną róże. Oczywiście, ze dam jej szansę. Wiesz, że jeszcze nie dojrzałam do wyrzucania wszystiego co mi nie pasuje. Na razie zaczełam od róż.

AniuAn, ta trawka to jednoroczne proso. W sumie niepozorna roślinka, ale rozrasta się bardzo. Przynajmniej u mnie
Ewo, rozchodniki są rewelacyjne. Uwielbiam je od momentu wystawania kapustek z ziemi,aż po zimowe patyki
Maju, nie wątpię, że cieszysz się z każdego kwiatka. Chociaż sądzę, że za rok już wszystkie strarsze róże będą u Ciebie kwitły niesamowicie.
Maju bardzo dziękuję

Martuś, w tym roku przejęłam od m. ostatnią czynność jaką wyjkonywał w ogrodzie, czyli koszenie trawników. Niby dlatego, że wyjechał na miesiąc, ale już tak zostało. I chyba trawnikowi wyszło to na dobre. Mam trochę mniej zielska. Trawa się zagęszcza. Ale i tak będzie wymieniana.
Aniu, moja Green słabo się rozrosła, bo była podlewana przez psa
 Teraz dopiero się ruszyła, jak nauczyłam go, ze jednak ona tego nie lubi. Zostawię jeszcze w przyszłym roku gaurę. Jak znowu taki olbrzym urośnie wykopię.
  Teraz dopiero się ruszyła, jak nauczyłam go, ze jednak ona tego nie lubi. Zostawię jeszcze w przyszłym roku gaurę. Jak znowu taki olbrzym urośnie wykopię.Elu, no jakoś tak mnie wzięło na monotonię

Na tej nowej rabacie są wrzosy, trawy, jeżówki, bergenie w kilku miejscach. Czyli w sumie też monotematyczna jest
 I tak naprawdę jesienna rabata.
 I tak naprawdę jesienna rabata.A nowa nowa, byłaby podobna. Oczywiście cebulowe też by rosły, jak i na tej, ale niew iem, co bym chciała jeszcze posadzić, żeby było coś od wiosny do jesieni . Na razie nie zastanawiałam się aż tak dokłądnie, bo jeżęli ta rabata powstanie to w bardzo dalekiej przyszłości

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
To nie kwestia wykopania, tylko suszy  Było tak przeraźliwie sucho, że kilka roślin mi wypadło lub przedwcześnie skończyło kwitnienie. A podlewałam nowo posadzone
 Było tak przeraźliwie sucho, że kilka roślin mi wypadło lub przedwcześnie skończyło kwitnienie. A podlewałam nowo posadzone 

Było tak przeraźliwie sucho, że kilka roślin mi wypadło lub przedwcześnie skończyło kwitnienie. A podlewałam nowo posadzone
- 
				lawenda
- Od: 22 mar 2007, o 19:33
Gosiu,  pytałaś mnie o kulkowanie róż, więc przyszłam podzielić się moim doświadczeniem. U mnie nie zdało egzaminu, nowe pędy wyrosły ładnie i wypuściły pąki, ale zakwitnąć już chyba nie zdążą a osłabiły główny pęd, który też nie zakwitnie   Być może zrobiłam to zbyt późno, jeśli przeczytasz na ten temat jakieś budujące wieści to pamiętaj żeby się ze mną nimi podzielić. Rabata moja ulubiona, jaki to berberys ten zółty? ładnie wygląda
 Być może zrobiłam to zbyt późno, jeśli przeczytasz na ten temat jakieś budujące wieści to pamiętaj żeby się ze mną nimi podzielić. Rabata moja ulubiona, jaki to berberys ten zółty? ładnie wygląda

Być może zrobiłam to zbyt późno, jeśli przeczytasz na ten temat jakieś budujące wieści to pamiętaj żeby się ze mną nimi podzielić. Rabata moja ulubiona, jaki to berberys ten zółty? ładnie wygląda
 Być może zrobiłam to zbyt późno, jeśli przeczytasz na ten temat jakieś budujące wieści to pamiętaj żeby się ze mną nimi podzielić. Rabata moja ulubiona, jaki to berberys ten zółty? ładnie wygląda- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Gosiu masz ślicznego , kwitnącego w białym kolorku rozchodnika.... do niedawna nie miałam pojęcia, że takie w ogóle istnieją   

Na rabatkach tłoczno, kolorowo i ślicznie ..... tak jak lubię

Na rabatkach tłoczno, kolorowo i ślicznie ..... tak jak lubię

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Ewuś, dlatego właśnie, że podlewałaś i one padły myslę, że za wczesnie je wykopałam. Gdyby były większe na pewno dały by radę przetrwać. W przyszłym roku wyślę dużo później
Ula, nie spotkałam się gdzie indziej z kulkowaniem róż. Może to kwestia tegorocznego lata? Wydaje mi sie, ze w ogóle róże w tym roku drugie kwitnienie mają gorsze. Na przykład moje angielki nie zakwitły drugi raz do tej pory i nie wiem czy w ogóle zakwitną.
Nie jestem pewna, ale chyba berberys to Maria.
Aguś, ten rozchodnik, który widać na ostatnich zdjęciach jest różowy. Zdjęcie tak wyszło.
Natomiast mam faktycznie bialego rozchodnika, ale na razie nie zrobił na mnie wrażenia.

Ula, nie spotkałam się gdzie indziej z kulkowaniem róż. Może to kwestia tegorocznego lata? Wydaje mi sie, ze w ogóle róże w tym roku drugie kwitnienie mają gorsze. Na przykład moje angielki nie zakwitły drugi raz do tej pory i nie wiem czy w ogóle zakwitną.
Nie jestem pewna, ale chyba berberys to Maria.
Aguś, ten rozchodnik, który widać na ostatnich zdjęciach jest różowy. Zdjęcie tak wyszło.
Natomiast mam faktycznie bialego rozchodnika, ale na razie nie zrobił na mnie wrażenia.

- 
				e-babcia
- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Gosiaczku jak bym oglądała MAJE W OGRODZIE  

i PIESIUNIA pogłaszcz od babuni

i PIESIUNIA pogłaszcz od babuni