Ula mam nadzieje że mój klonik podsycha od słońca i upałów i że na wiosną listki ładnie odbiją.
Marysiu witaj i bardzo się cieszę że Ci sie u mnie podoba, tym bardizej że Twój ogród jest po prostu zachwycający. Liatry bardzo mi się podobają i nawet zaczynaja mi sie wysiewać, ciekawe kiedy takie siewki zakwitną, choć wcześniej nawet nie myślałam że moga się wysiewać i wyrywałam je bo myślałam że to trawa

. Biała bardzo ładnie u mnie rośnie i kępa jest już ładna za to fioletowa jest sporo niższa i wcale się nie powiększa, nie wiem czemu.
Aniu po tych zdjęciach dopiero widać jak rośliny szybko rosną, już teraz zastanawiam się jak ona będzie wyglądała za rok? bo np Bez koralowy był krzaczkiem wysokości 40- 50 cm a teraz już jest wyższy od ogrodzenia.
Jeśli chodzi Ci o trawkę z tego zdjęcia

to jest to Pennisetum alopecuroides "Herbstzauber" ale niewiele o niej wiem bo nawet nie szukałam żadnych informacji o niej, kupilam ją niedawno. Niestety nie powiodło się wysiewanie rozplenicy z nasionek które dostałam od Ciebie, ale za to udało mi się kupić juz ładna sadzonkę i już nawet kwitnie.