W moim ogródku cz.2 - IWONA1311

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: W moim ogródku cz.2 - IWONA1311

Post »

:wit

Witaj Iwonko :D Pięknie kwitły Ci floksy, lilie i hortensje wspaniałe ! Dojrzałam też pokaźną kępę białej liatry ;:215
Niebawem zaczną swój spektakl trawy i wrzosy. Rozplenice już wypuściły swoje śliczne kitki :lol:
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Awatar użytkownika
MonaeS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 mar 2010, o 22:02
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Iwonko bardzo podoba mi się retrospekcyjne zdjęcie rabatki żwirowej. Warto czekać i być cierpliwym. Lilie piękne i wiem, ze jeszcze piękniej pachną.
Mam również pytanie o trawę posadzoną przy dwóch dużych kamieniach. Szukam takiej. Proszę więc o jej nazwę i jak duża będzie w przyszłości.
Mam również klona żółtego Wredei i mimo że rośnie już drugi rok to za każdym razem jest spalony przez słońce. Czeka go więc przeprowadzka, tylko nie wiem gdzie bo u mnie mało cienia.
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 mar 2011, o 12:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ula mam nadzieje że mój klonik podsycha od słońca i upałów i że na wiosną listki ładnie odbiją.
Marysiu witaj i bardzo się cieszę że Ci sie u mnie podoba, tym bardizej że Twój ogród jest po prostu zachwycający. Liatry bardzo mi się podobają i nawet zaczynaja mi sie wysiewać, ciekawe kiedy takie siewki zakwitną, choć wcześniej nawet nie myślałam że moga się wysiewać i wyrywałam je bo myślałam że to trawa :oops: . Biała bardzo ładnie u mnie rośnie i kępa jest już ładna za to fioletowa jest sporo niższa i wcale się nie powiększa, nie wiem czemu.
Aniu po tych zdjęciach dopiero widać jak rośliny szybko rosną, już teraz zastanawiam się jak ona będzie wyglądała za rok? bo np Bez koralowy był krzaczkiem wysokości 40- 50 cm a teraz już jest wyższy od ogrodzenia.
Jeśli chodzi Ci o trawkę z tego zdjęcia Obrazek to jest to Pennisetum alopecuroides "Herbstzauber" ale niewiele o niej wiem bo nawet nie szukałam żadnych informacji o niej, kupilam ją niedawno. Niestety nie powiodło się wysiewanie rozplenicy z nasionek które dostałam od Ciebie, ale za to udało mi się kupić juz ładna sadzonkę i już nawet kwitnie.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
beatann
500p
500p
Od: 18 wrz 2010, o 09:32
Kontakt:

Post »

Iwonkodziękuję za różowego floksa ale podejrzewam że mogę takiego mieć . Mam cztery różne różowe , dwa rodzaje białego . fioletowy i właśnie zamówiłam czerwonego. :wit
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Iwonko śliczna ta różowa delosperma.
Czy ona zimowała już u Ciebie? Trochę bałam się ją kupować, gdyż u mnie nawet jedna żółta zmarzła, druga przezimowała.
Wstawiłam zdjęcie hortensji Pink Anabella, może lukniesz, czy Ci się podoba? ;:196
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beatko ja mam w sumie trzy odcienie różowych floksów i jeszcze jeden rośnie u sąsiadki, to muszę sobie u niej ukopać to pewnie masz i Ty takie, ale pierwsze słyszę o dwóch różnych białych, ja widziałam tylko białe wysokie a te drugie jakie są? Czerwonego zamówiłam sobie i ja u Joli, widziałam go jak u niej byłam śliczny jest.
Tajeczko ta rózowa delosperma przezimowała mi w tym roku na skalniaku i choć został z niej maleńki kawałeczek to w ciągu sezonu pięknie się rorosła, nie musisz jej kupować mogę robić dla Ciebie sadzonkę, ona ładnie i szybko się ukorzenia. Hortensję już widziałam śliczna jest i aż ciekawi mnie jak będzie wglądała za 2-3 lata?
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko nie zawracaj sobie głowy z delospermą dla mnie. ;:196
Jeśli po tak łagodnej zimie i śnieżnej został Ci tylko mały kawałek, to u mnie zmarznie na bank, szkoda Twojej pracy, a widziałam ją na targu w Piaskach. No i facet, ten od zmarzniętych nachyłków dalej czarował, że te kolorowe spokojnie zimują pod lekkim okryciem, ale już nie dałam się nabrać . ;:306
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tajeczko ja będę robiła sadzonki ze wszystkich moich delosperm i zabiorę je na zimę do domu tak na wszelki wypadek, jak przetrwają na dworze to sadzonki rozdam na wiosnę tak jak w tym roku robiłam, teraz to już nie bardzo jest sens sadzić, a czy ten pan o którym piszesz nie miał przypadkiem czerwonej delospermy? A te kolorowe nachylki to może i mu zimują ale pod folią, a czy on miał te nachyłki okółkowe z koperkowymi listkami?
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko ten nachyłek okółkowy to jest nie do zdarcia, on zupełnie nie wymarza i w dodatku się wysiewa .
On miał takie wiśniowe, co w ubiegłym roku kupiłam, Cherry Pie i białe z bordowym środkiem .
Delospermę miał taką jak Twoja, czerwonej nie widziałam.
A ja swojego nachyłka tak porządnie okryłam, gałązkami świerkowymi, śniegu u nas było bardzo dużo i pomimo to wymarzł. :)
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tajeczko ja mam właśnie nachyłka okółkowego o czerwono żółtych kwiatkach i ciekawa jestem jak przezimuje mam nadzieje że nie wymarźnie.
Obrazek
beatann
500p
500p
Od: 18 wrz 2010, o 09:32
Kontakt:

Post »

Iwonkomoje białe floksu różnią się środkiem jeden jest czysto biały a drugi ma lekko fioletową obwódkę w środku. Postaram się zrobić zdjęcie może będzie widać. :wit
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Iwonka, będę kibicował Twojemu nachyłkowi bordowemu, by przezimował. Mi i znajomym ta próba się nie udała.
Delospermę podziwiam! Moje regularnie koszą ślimaki i muszę chyba je posadzić w doniczki czy coś podobnego, by tam się nie wdrapały.
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beatko to takiego z fioletowym oczkiem jeszcze nie widziałam, w takim razie czekam na zdjęcia.
Jacku czy Ty również miałeś nachyłka Ruby Frost? bo jeśli tak i u Ciebie nie przezimował to i ja nie mam pewnie co liczyć na niego, jak nie przezimuje to trudno. A jakie masz kolorki delospermy? u mnie na razie ślimaków za dużo nie ma, więc nie widać by coś podjadały.
Awatar użytkownika
Rewi
1000p
1000p
Od: 17 lip 2012, o 11:50
Kontakt:

Post »

Ach... pięknie, ale biegnę nadrobić zaległości :wit
Zapraszam serdecznie służę pomocą, pozdrawiam Ewa! ;)
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Nachyłek bardzo ciekawy :D trzymam kciuki, żeby przezimował :D Ja mam tradycyjny żółciutki, ten to siłacz, zimy mu nie straszne :wink: :lol:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”